انتشار گزارش این صندوق در حالی است که پیش بینی های قبلی حاکی از این بود که رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی بین ۶.۲ تا ۶.۵ درصد خواهد بود اما ظاهرا تاثیرات تعرفه های آمریکا بر چین هر روز بیشتر شده است.
این صندوق همچنین در گزارش خود آورده است رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۰ میلادی باز هم کمتر خواهد شد و پیش بینی می شود به رقم ۵.۸ درصد برسد.
صندوق در گزارش خود پیش بینی کرده است که به دلیل درگیری های تجاری در نقاط مختلف جهان و بین کشورها و همچنین تنش های سیاسی و ژئوپلتیک رشد اقتصادی دنیا در سال ۲۰۱۹ میلادی نزدیک به ۳ درصد خواهد بود.
گزارش حاکی است که چین اگرچه از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار است اما چالش های زیادی برای پیشبرد اصلاحات و سیاست درهای باز دارد همین مساله می تواند روی رشد اقتصادی پایدار تاثیرات منفی داشته باشد.
در همین حال اداره ملی آمار چین میزان تولید ناخالص داخلی این کشور در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی را ۶.۲ درصد اعلام کرد.
بر اساس این آمار که روز جمعه منتشر شد تولید ناخالص داخلی این کشور در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی به ۶۹.۷۸ تریلیون یوان برابر با ۹.۸۷ تریلیون دلار آمریکا رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶.۲ درصد افزایش نشان می دهد.
طبق این آمار، میزان رشد تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی ۶.۴، سه ماهه دوم ۶.۲ و سه ماهه سوم نیز ۶.۰ درصد بوده است این آمار نشان می دهد که رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم به نسبت به ابتدای سال جاری میلادی حدود ۴ صدم درصد کاهش یافته است که زنگ خطری برای چین است.
تعرفه های فزاینده آمریکا از ماه می سال گذشته به این طرف باعث شده است تا رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی کاهش یابد دولت مرکزی چین رشد ۶ تا ۶.۵ درصدی را براورد کرده است اما تقاضا برای کالاها کمتر شده و این رشد را کاهش می دهد.
تعرفه های آمریکا بر کالاهای وارداتی از چین در ماه دسامبر تا حدود ۲۴ درصد خواهد بود برخی از تعرفه های چین بر روی کالاهای وارداتی از آمریکا هم تا مرز ۲۶ درصد افزایش خواهد یافت همین باعث می شود چین از رشد اقتصادی کمتری در سال ۲۰۲۰ میلادی برخوردار شود.
از سوی دیگر گزارش شده است بالا رفتن بهای کالاهای مختلف بخصوص برخی از اقلام گوشتی باعث شده است تا نرخ تورم در چین به بالاترین میزان در شش سال گذشته برسد.
اداره ملی آمار چین در تارنمای خود گزارش کرده است در کنار محصولات مختلف غذایی یکی از کالاهایی که بیشترین رشد قیمت را داشته گوشت بوده و گوشت خوک در این میان به دلیل شیوع بیماری تب برفکی بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده است.
شاخص بهای مصرف در ماه سپتامبر امسال در چین به ۳ درصد رسید این رقم همواره حول و حوش ۲ درصد بوده است اما به دلیل آنکه قیمت گوشت خوک بالا رفته، تورم افزایش سرسام آوری در کشور داشته است.
آمارهای رسمی دولت چین نشان می دهد که بهای این فراورده از نوامبر سال ۲۰۱۳ به این طرف به بالاترین میزان در ماه سپتامبر امسال رسیده و بیشترین نقش را در افزایش تورم بازی کرده است.
شیوع تب برفکی در سال جاری میلادی در چین موجب شد تا این کشور صدها هزار راس خوک را معدوم کند چین بتازگی اعلام کرد که برای رفع مشکل و تثبیت قیمت ها از ذخایر راهبردی گوشت استفاده خواهد کرد.
گزارش حاکی است که مناقشه بلند مدت تجاری چین و آمریکا باعث کاهش رشد اقتصادی و تولید در چین شده و بالا رفتن بهای خوک هم معضل تازه ای برای این کشور بوده است.
موسسه کپیتال اکونامیست چین خاطر نشان کرده است که بهای مواد غذایی در کنار شاخص بهای مصرف در این کشور در ماه های آینده رشد فزاینده خواهد داشت و نرخ تورم بالاتر خواهد رفت.
شیوع تب برفکی آفریقایی در چین موجب شد تا بهای گوشت خوک در چین از ماه اوت تا الان نزدیک به ۲۰ درصد بیشتر شود اجاره خانه در چین در این مدت ۱.۴ درصد و بهای پوشاک نیز ۱.۸ درصد بیشتر شده است.
نظر شما