به گزارش ایرنا بانك توسعه آسیا پیش بینی كرده است كه اگر این دو كشور نتوانند با یك توافق بزرگ و نهایی به این نبرد تجاری پایان دهند، اقتصاد آسیا دچار كورد جدی شود.
یاسوكویی ساوادا اقتصاد دان ارشد بر این باور است كه اقتصاد جهان تحت تاثیرات منفی این نبرد تجاری قرار گرفته است و رشد اقتصادی دنیا و آسیا كاهش خواهد یافت.
بانك توسعه آسیا خاطر نشان می كند جنگ تجاری چین و آمریكا بزرگترین خطر برای اقتصاد آسیا است و باعث می شود تا سرمایه گذاری در این قاره كاهش یافته و رشدی نامتوازن شكل گیرد.
رشد اقتصادی آسیا در سال 2017 میلادی 6.2 درصد و برای سال 2018 میلادی 5.9 درصد بود اما ساوادا اقتصاد دان بانك توسعه آسیا پیش بینی كرده است كه رشد اقتصادی سال 2019 میلادی 5.7 و در سال 2020 نزدیك به 5.6 درصد باشد.
اقتصاد آسیا به اقتصاد دنیا گره خورده است اما سیاست های مالی و پولی كلانی كه آمریكا اتخاذ كرده است در كنار تبعات منفی برگزیت باعث شده است تا این قاره شاهد مشكلات تجاری بیشتری باشد.
رشد تجارت جهان هم دچار نوسان شده است و سازمان تجارت جهانی در گزارش جدید خود از بابت كاهش رشد ابراز نگرانی كرده و آن را معلول نبرد تجاری چین و آمریكا دو اقتصاد بزرگ دنیا دانسته است.
این سازمان پیش بینی كرده است رشد اقتصادی جهان در سال 2019 میلادی بیش از 2.6 درصد نخواهد بود در صورتی كه سال 2018 میلادی به 3 درصد رسید.
انتظار می رود بر اساس پیش بینی بانك توسعه آسیا در سال 2019 میلادی رشد اقتصادی چین به 6.3 درصد و برای سال 2020 میلادی به 6.1 درصد كاهش یابد.
آمریكا از سال گذشته میلادی تعرفه های سنگینی برای كشورهای مختلف از جمله چین و بر روی اقلام مهمی چون فولاد، آلومینیم و سلول های خورشیدی در نظر گرفته است.
روبرتور آزویدا مدیركل سازمان تجارت جهانی می گوید وقتی اقتصادهای بزرگ درگیر هستند و آینده درخشانی نیز دیده نمی شود و متغیرهای فراوانی وجود دارد، طبیعی است شاخصه ها نگران كننده باشد و رشد اقتصادی كاهش یابد.
مقام های آمریكا و چین برای نهمین بار، درباره توافق جنگ تجاری روزهای پنجشنبه و جمعه با یكدیگر در واشنگتن گفت و گو كردند لیو خه معاون نخست وزیر چین هم بعد از این گفت و گو با ترامپ دیدار كرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا بعد از این دیدار گفت: آمریكا و چین در قبال جهان مسئول هستند و مذاكرات اقتصادی و بازرگانی دو كشور در صورت رسیدن به توافق برای جهان مفید خواهد بود.
او گفت: دو كشور آمریكا و چین در برابر جهان مسئول هستند و به همین دلیل هیاتهای نمایندگی اقتصادی و بازرگانی دو كشور در كاخ سفید حضور دارند در صورتی كه مذاكرات اقتصادی و بازرگانی آمریكا و چین با توافق همراه باشد نه تنها برای دو كشور بلكه برای سراسر جهان مفید خواهد بود.
یكی از اصلی ترین اختلافات طرفین این است كه آمریكا می گوید كه حتی اگر با چین به توافق برسد اگر پكن ذره ای از توافقنامه تخلف كند حق دارد به طور یكجانبه تعرفه ها را بر این كشور تحمیل كند این بند از توافقنامه تاكنون مورد قبول چین قرار نگرفته است.
اگرچه چین از اعمال تعرفه سنگین روی خودروهای وارداتی از آمریكا خودداری كرده و تاكنون بیش از 800 هزار تن دانه های روغنی از آن كشور خریداری كرده است، اما باز هم طرفین نتوانسته اند به توافق نهایی برسند.
'كری هوانگ' كارشناس مسایل منطقه بر این باور است در مجموع در این نبرد تجاری، آمریكا دست برتر دارد و این كشور توانسته است با تعرفه های سنگین رشد صنعتی، تجاری و اقتصادی چین را كاهش دهد و استمرار این روند می تواند ضربات بیشتری بر پیكره دومین اقتصاد بزرگ دنیا وارد كند.
آساق**231**1904**
پكن- ایرنا- بررسی ها نشان می دهد استمرار جنگ تجاری آمریكا و چین كه همچنان ادامه دارد باعث شده است اقتصاد آسیا بتدریج وارد ركود شده و قربانی این اختلافات شود.