محمدرضا کارگر، سهشنبه شب در مراسم افتتاح خانه موزه فرخی یزدی از این شاعر بعنوان سرمایه اجتماعی ایران یاد کرد که جادوانه می ماند و با تاسیس خانه موزه این شاعر و روزنامه نگار شهیر، این ماندگاری حفظ خواهد شد.
وی افزود: مفاخر فرهنگی، سرمایه های اجتماعی یک جامعه هستند و سرمایه های مادی فانی می شوند.
وی تصریح کرد: باید برای پاسداشت سرمایه های اجتماعی مان تلاش کنیم؛ موزه مکانی است که جاودانگی را به همراه دارد و امروز با افتتاح موزه خانه فرخی یزد یاد او در این مکان جادوانه خواهد ماند.
استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: مفاخر فرهنگی، هویت استان هستند و فرخی یزدی، تاثیر زیادی در تاریخ معاصر ایران داشته است و ما برای پاسداشت چنین شخصیت هایی در استان کم گذاشتیم.
محمد علی طالبی افزود: هویت یک جامعه متاثر از وجود چنین شخصیت هایی است و هویت یزد نیز با بزرگانی از جمله فرخی یزدی گره خورده که بزرگداشت آن ها وظیفه اساسی ما است.
استاندار یزد یادآور شد: فرخی یزدی، از پیشتازان دوره قاجاریه و پهلوی بود که شجاعانه در برابر ظلم ایستادگی کرد و علم آزادی خواهی را در کشور برافراشت و در عرصه ادبیات و فرهنگ نیز از سرآمدان عصر خود بود و تبدیل خانه فرخی یزدی به یک مرکز فرهنگی می تواند فرخی های آینده را تربیت کند.
خانه موزه فرخی یزدی ، در آستانه هشتادمین سال درگذشت او با حضور جمعی از مسئولان در محل شاهزاده فاضل یزد افتتاح شد؛ این خانه با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری و میراث فرهنگی یزد بازسازی و افتتاح گردید.
میرزا محمد متخلص به فرخی فرزند محمد ابراهیم سمسار یزدی در سال 1267 – 1306 هجری در یزد دیده به جهان گشود و پس از گذراندن دوران کودکی به آموختن فارسی و مقدمات عربی پرداخت دوره تحصیل او در مدرسه تا حدود سن 16 سالگی ادامه یافت .
وی سپس به کارگری در نانوایی و پارچه بافی مشغول شد ودر آغازین روز های مشروطیت و پیدایش حزب دموکرات در ایران، فرخی از دموکراتهای جدی و در شمار آزادی خواهان شهر یزد قرار گرفت.
در نوروز ۱۲۸۸ مسمطی ساخت خطاب به حاکم یزد در مجمع ازادی خواهان یزد خواند و موجب خشم حاکم شد تا جایی که دستور داد دهان فرخی را با نخ و سوزن بدوزند و به زندان بیافکنند.
۷۵۳۷ / ۶۱۹۷
نظر شما