به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، دانشگاهیان در سالهای اخیر به صورت فعال در مراسم اربعین حسینی شرکت کرده اند.
بصیرت افزایی در دانشگاهها به گونه ای جوان پسندتر انجام میشود تا دانشجویان به صورت سازمان یافته در این فضای مذهبی و تربیتی حضور یابند.
دانشگاه آزاد اسلامی هم به عنوان یک محیط آموزشی و تربیتی شرایط حضور هرچه بیشتر دانشجویان و استادان را فراهم کرد.
اهمیت واقعه عاشورا و برپایی راهپیمایی بزرگ اربعین به قدری است که امسال هم مانند سالهای گذشته ستاد اربعین حسینی در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد تشکیل شد.
فعالیت ستاد اربعین حسینی دانشگاه آزاد تنها به انجام امور اداری ختم نمی شود و در این ستاد تلاش شده تا موانع حضور دانشجویان در مراسم با شکوه راهپیمایی اربعین حسینی از میان برداشته شود.
این ستاد در وهله اول از هشتم مهرماه ایستگاههای صلواتی به منظور تبلیغات محیطی را برپا کرد و در ادامه با ایجاد حال و هوای اربعین در واحدهای دانشگاه به صورت نمادین از ۱۷ مهرماه سال ۹۸ به بدرقه زائران دانشگاه پرداخت.
از سوی دیگر جمعآوری نذورات الکترونیکی، ثبت نام خادم یاری و زیارت نیابتی از دیگر برنامههای فرهنگی ستاد اربعین دانشگاه آزاد بود که مورد استقبال اهالی این دانشگاه قرار گرفت.
برپایی سه عمود برون مرزی با مشارکت موکب های عراقی در مسیر حرکت زائران و یک موکب وسیع در محل کربلای معلی جهت اسکان توسط دانشگاه آزاد نیز از مهمترین اقدامات این دانشگاه محسوب می شود.
دانشگاه آزاد همچنین تسهیلات ویژه ای در راستای شرکت دانشگاهیان در مراسم معنوی اربعین در نظر گرفت، اعطای وام با بازپرداخت ۲۰ ماهه، مرخصی تشویقی و موجه بودن غیبت دانشجویان زائر اربعین از جمله تسهیلات این دانشگاه است. امسال کاروانی نیز از دختران دانشجو را برای زیارت و شرکت در مراسم اربعین اعزام کرد.
امسال علاوه بر خدمت رسانی و اسکان زائران حسینی، دانشجویان سال آخر پرستاری برخی از واحدهای دانشگاه آزاد در طرح پایش سلامت زائران شرکت و اقداماتی از جمله تست قند خون، فشار خون و آموزش مسایل بهداشتی در هنگام سفر به زائران ارائه می کنند.
محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد در سخنرانیهای مختلف بر لزوم حمایت از برگزاری پیادهروی اربعین و ارائه خدمات لازم به دانشجویان شرکت کننده در این مراسم تاکید کرد و گفت: دانشگاه برای برگزاری هر چه باشکوه تر پیاده روی اربعین از هیچ حمایت و کمکی دریغ نمی کند.
وی افزود: در این زمینه ستاد هماهنگی دانشگاه آزاد باید اقداماتی مبنی بر ایجاد موکبهای مرزی و بین راهی، فراهم آوردن تجهیزات لازم و استقرار خدمات پزشکی به دانشجویان شرکت کننده در پیاده روی اربعین ارائه دهد.
وی یادآور شد: جامعه علمی دانشگاه آزاد تاکنون کمتر در حوزه راهپیمایی عظیم حسینی فعالیتهای پژوهشی انجام داده است، بنابراین در کنار هموارسازی شرایط حضور دانشجویان در راهپیمایی حسینی وظیفه خود میداند که به رسالت علمی در حوزه پژوهشهای دینی، جامعهشناسی اربعین عمل کند.
سرانجام مراسم بدرقه نمادین از زائرین در ۱۷ مهرماه با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد. واحدهایی که متولی اداره موکب در نقاط مرزی و برون مرزی هستند، باید نسبت به پیشبینی دعوت از شخصیتهای مؤثر معنوی و فرهنگی (سخنران و مداح) در مواکب دانشگاهی به منظور ارتقای سطح آگاهی زائرین و معرفتشناسی قیام امام حسین (ع) اقدام کنند.
از سوی دیگر سوگواره از آثار برگزیده زائرین در زمینه های دلنوشته، عکس، کلیپ و گزارش مستند از طرف کمیته رسانه، فضای مجازی ستاد اربعین برگزار می شود.
همچنین تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی موظف شده اند که پس از بازگشت زائرین از سفر اربعین، گزارش کامل را تهیه و تا تاریخ ۱۵ آبان ماه به ستاد اربعین سازمان مرکزی ارسال کنند.
نظر شما