بهرام درویشی روز پنجشنبه در هشتمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در سرسرای تدبیر استانداری کرمانشاه برگزار شد، افزود: تاکنون برای تامین میان مدت آب شهر جوانرود یک حلقه چاه عمیق حفر شده و همچنین یک خط ۱۲ کیلومتری انتقال آب به شهرک صنعتی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه حفر یک حلقه چاه عمیق و خط انتقال آب برای تامین آب شرب جوانرود در دستور کار این شرکت است، اظهار داشت: این پروژه ها به چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون توماناعتبار نیاز دارد.
درویشی در ادامه به تامین بلندمدت آب شرب شهر جوانرود از طریق احداث سد اشاره کرد و گفت: مرحلهاول مطالعات احداث سد جوانرود انجام شده و برای شروع گام دوم مطالعات آن به چهار میلیارد تومان اعتباز نیاز است که با توجه به شرایط فعلی کشور در سال جاری امکان پذیر نیست.
وی، تعریف پروژه ساخت سد جوانرود را در وزارت نیرو از نوع جذب مشارکت بخش خصوصی دانست.
طرح جامع سازگاری با کم آبی استان کرمانشاه بزودی تدوین می شود
درویشی با اشاره به طرح مهم جامع سازگاری با کم آبی در کشور افزود: ۲۸ استان تاکنون طرح جامع سازگاری با کم آبی را تدوین و به تصویب رسانده اند و بزودی این طرح در استان کرمانشاه نیز آماده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه در ادامه این طرح را نوعی سند بهره برداری، توزیع آب به بخش های شرب، کشاورزی و صنعتی در راستای مدیریت بهینه مصرف آن در استانها که نوعی سند اجرایی است، عنوان کرد.
درویشی در بخشی دیگری از سخنان خود اظهارداشت: در کرمانشاه ۲ حوزه مهم آبی کرخه و سیروان جریان دارد که سالیانه حدود پنج میلیارد و ۷۰۰میلیون متر مکعب آب از استان احصاء و عبور می کند که حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب آن در کرمانشاه مهار و مصرف می شود.
وی در ادامه سهم استان از طرح های ملی آب در حوزه کرخه ۱۴۳ میلیون متر مکعب دانست و گفت: این در حالی است از پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب سالیانه استان،۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب آن از استان های دیگر وارد و مابقی در کرمانشاه تولید می شود.
درویشی یکی از مهم ترین عوامل خروج آب از استان را مسائل زیست محیطی و حق آبه بین المللی دانست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه با بیان اینکه بستن چاه های غیرمجاز طبق دستور مقام قضایی در دستور کار این شرکت است، گفت: باید آب چاه و روان آب عادلانه و متناسب بین مناطق استان کار قرار گیرد.