به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار اعزامی ایرنا به عراق، زائران استانهای کرکوک، صلاح الدین، دیاله و بغداد از شمال و مسیر استان بابل عازم کربلا هستند.
جاده ۱۱۰ کیلومتری بغداد به سمت بابل سپس کربلا اکنون مملو از زائران پیاده است که جمعیت شان از عصر دیروز چهارشنبه وسعت بیشتری گرفته است.
وجب به وجب این مسیر همانند مسیر ۸۰ کیلومتری نجف به کربلا پر از موکب های استراحت و پذیرایی از زائران است و خادمان اباعبد الله (ع) با شعار «هلا بزوار اباعبدالله (ع)»(خوش آمدید زائران حسین(ع) به استقبال زائران می روند.
جمعیت زائران اما در تقاطع شهرستان "مسیب" در استان بابل به یکباره دو چندان می شود.
زائران زیادی که زمان یا توان پیمودن کل مسیر بغداد تا کربلا را ندارند، با خودرو و از راه فرعی خود را به مسیب می رسانند و از تقاطع رود فرات به کنگره بزرگ اربعین می پیوندند.
کم نیستند زائران ایرانی که پس از زیارت سامرا و کاظمین عازم مسیب می شوند تا دست کم ۳۵ کیلومتر پایانی تا کربلا را از این مسیر پیاده روی کنند. موکب های ایرانی البته حضور پررنگی در این مسیر ندارند و اینجا به ندرت چشم زائران به خادمان ایرانی می افتد.
حسینی، زائر ایلامی که روز گذشته کاظمین را زیارت کرده، امروز در مسیر بغداد به کربلا پیاده روی می کند. او به ایرنا گفت: هرگز گمان نمی کردم راهپیمایی اربعین از این مسیر اینقدر باشکوه باشد، کاش موکب های ایرانی هم در اینجا برپا شوند.
پیمان کاظم خانی هم به اندازه حسینی از عظمت پیاده روی این مسیر شگفت زده است. این زائر ۲۵ ساله گفت که گذشتن از روی رود فرات حس و حال غیرقابل توصیفی به او داده و یاد نهر علقمه را برایش زنده کرده است.
شاید تا پیش از این شهر مسیب یاد آور ناامنی و انفجار بود، این روزها اما به میعادگاه امن زائران اباعبدالله (ع) برای رسیدن به اقیانوس کربلا تبدیل شده است.
مسیب، مدفن "طفلان مسلم" هم هست و پیکرهای ابراهیم و محمد فرزندان مسلم بن عقیل بن ابی طالب(ع) در روستایی در این شهرستان قرار دارد.
فرزندان مسلم در سال ۶۱ قمری به دست یکی از سپاهیان عمر بن سعد به شهادت رسیدند.
اربعین حسینی مصادف با ۲۰ صفر چهلمین روز شهادت امام حسین(ع) و یارانش با وفای ایشان است که امسال در عراق و ایران در روز ۲۷ مهر همزمان شده است.
هر ساله شیعیان زیادی از سراسر جهان بویژه از نقاط مختلف ایران و عراق به صورت پیاده برای زیارت مزار امام حسین (ع) عازم کربلا می شوند؛ این سنت از قدیم الایام در میان شیعیان مرسوم بوده اما در چند سال اخیر از مرزهای عراق فراتر رفته و به یک حماسه جهانی ده ها میلیونی تبدیل شده است.
** جاده کوت مملو از زائران عراقی
در همین حال گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا از مسیر کوت مرکز استان واسط عراق به سمت کربلا نیز حاکی از آن است که جاده کوت به کربلا مملو از زائران حسینی عراقی می باشد که از شرق عراق با پای پیاده در حال حرکت به سمت کربلای معلی هستند.
بر عکس جاده نجف - کربلا که زائران بیش از ۶۰ کشور برای رسیدن به کربلا پیاده روی می کنند، در جاده کوت فقط زائران عراقی را می بینی که مشتاقانه با پای پیاده رهسپار حرم حسینی در کربلا هستند.
یکی از فرق های زائران عراقی با زائران دیگر کشورها به ویژه زائران ایرانی سبک بال بودن زائران عراقی می باشد؛ پیرمردان عراقی در دستان خود یا عصا دارند و یا چوبی همانند عصا و برخی زنان عراقی نیز روی سر خود بقچه دارند. جوانان و خردسالان هم بدون هیچ وسیله ای در حال حرکت برای رسیدن به میعاد گاه عشاق هستند.
یکی دیگر از فرق های زایران اربعین حسینی عراقی با ایرانی اقامت در کربلا معلی می باشد. زائران عراقی وقتی وارد کربلا می شوند و چشمانشان به گنبد ابوالفضل العباس (ع) و پس از آن گنبد و بارگاه امام حسین (ع) می افتد با سلام و عرض ارادتی از راه دور به شهرهای خود باز می گردند ولی زائران ایرانی تا چند بار وارد حرم نشوند و چند روز در کربلا نمانند نمی توانند دل از این شهر جدا کنند، البته باید گفت که حق دارند چرا که یک عمر برای رسیدن به کربلا انتظار کشیده اند و به سادگی نمی توانند از این شهر دست کشید.
همچنین از مسیر حله نیز خبر می رسد که زائران عراقی و شماری از زائران ایرانی با پای پیاده در حال رسیدن به کربلای معلی هستند.
امسال پیش بینی می شود شمار زایران اربعین حسینی به بیش از ۲۰ میلیون نفر از عراق و دیگر کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران برسد.
نظر شما