محمد قادری فر صبح امروز (شنبه/ ۲۷ مهر) در جلسه مانیتورینگ ستاد اربعین با اشاره به تشریح اقدامات اورژانس اظهارداشت: کمیته بهداشت و درمان از ماه های قبل جلسات تخصصی مختلفی را برگزار کرده و در راستای خدمات رسانی بهتر به زائران اباعبدالله تفاهم نامه همکاری مشترک بین وزارت بهداشت ایران و عراق امضا کرده است.
قادری فر با بیان اینکه اقدامات لجستیکی اورژانس نسبت به سال قبل بین ۲۵ تا ۴۰ درصد افزایش داشته، تصریح کرد: این افزایش به طوری بود که یک هزار و ۱۰۰ دستگاه آمبولانس زمینی، ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۵ فروند بالگرد و ۴ فروند آمبولانس هوایی با همکاری سازمان هواپیمایی با ارتش جمهوری اسلامی به کار گرفته ایم. در ضمن تعداد ۱۷ هزار نفر کادر اورژانس و ۳۶ هزار نفر کادر درمان از واحدهای بهداشت طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در مرزهای کشور برای مشکلات احتمالی مستقر بودند. یکی دیگر از وظایف ما حضور در مرزهای میرجاوه، مرز دوغارون و مرز آستارا برای خدمات دهی به زائران خارجی از جمله زائران پاکستانی بود.
نماینده اورژانس در ستاد اربعین حسینی تصریح کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته هر ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر یک آمبولانس و هر ۳۰ کیلومتر هم یک اتوبوس مستقر کرده و برای پیش بینی حوادث ۱۵ فروند بالگرد آماده کرده ایم تا اگر حادثه ای رخ داد بتوانیم مصدومان را به مراکز درمانی منتقل کنیم.
وی اظهار داشت: همکاران ما در حوزه بهداشت، کنترل آب آشامیدنی روستاها را برعهده داشتند همچنین در راستای گندزدایی آب بازدید از مخازن و چاه های آبی و همچنین پخت و توزیع مواد غذایی، چه در خاک عراق و چه در خاک ایران را نظارت کردند. زائران اتباع بیگانه را که وارد خاک کشور ما شدند، غربالگری کرده ایم و سندروم های مهم و طب سنجی را روی آنها انجام دادیم.
درمانگاه ها و مراکز درمانی را به صورت سیار در نوار مرزی غربی کشور آماده گذاشتیم، همچنین تعداد ۹ بیمارستان سیار به کلینیک سیار و ۴ بیمارستان تخصصی برای CBRN به صورت آماده باش قرار داده ایم. همچنین ۹۱ بیمارستان به عنوان بیمارستان های پشتیبان در نوار مرزی کشور به صورت آماده باش مستقر کرده ایم.
وی تصریح کرد: بالغ بر ۷۵ هزار زائر پاکستانی در شهر قم حضور داشتند که ۷ هزار و ۱۵۰ نفر نیازمند ویزیت و درمان بودند، همکاران ما اقدامات درمانی را برای آنها انجام داده و ۱۴ مورد هم بستری شدند و همچنین روی برخی از آنها عمل های جراحی انجام شده است.
تکریم زائران غیرایرانی اربعین
مسعود محمدی نماینده ستاد مردمی استقبال از زائران غیر ایرانی نیز اظهار داشت: فعالیت ما از سال ۹۵ آغاز شده و در قالب ۹۸ تیم این فعالیت ادامه دارد. در همین راستا آمار رو به رشدی داشتیم و زائران غیرایرانی همیشه مورد تکریم قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به استقرار شش ستاد مردمی در شش گذرگاه مرزی، گفت در استان کرمان، در سیستان و بلوچستان که بالاترین میزان ورودی را در مرز میرجاوه را داشتیم، همچنین مرز دوغارون در استان خراسان رضوی و در استان گیلان، اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و مناطق مرزی آستارا، بازرگان، جلفا ستادهای مردمی مستقر هستند.
وی افزود: دقیقا مانند ایرانیان در بدو ورود از زائرین غیرایرانی استقبال خوبی انجام داده ایم و تمامی خدمات به زائران غیرایرانی در ایران رایگان بوده است و اسکان و پذیرایی به بهترین نحو صورت گرفته است. همچنین تمامی خدمات به زائران غیرایرانی رایگان بوده است.
از سال ۹۵ که اولین تجربه ما در پذیرایی زائران غیرایرانی بود تعداد ۴۵ هزار و ۷۷۲ نفر وارد کشور شدند و آمار ورود زائران غیر ایرائی در ماه صفر ۱۲۷ هزار و ۵۲۱ نفر است و در مجموع محرم و صفر این تعداد به ۱۷۰ هزار و ۶۱۹ نفر رسیده است.
نماینده ستاد مردمی استقبال از زائرین غیر ایرانی با اشاره به احتمال افزایش این آمار گفت: چرا که افغانستانی ها رسم دارند تا سه روز بعد از اربعین هم به زیارت بروند.
وی اظهار داشت: از جمله دیگر اقدامات ما تامین مترجم برای کاروان های زائران غیرایرانی در مکان های اسکان و مبادی ورودی و خروجی کشور بوده است.
نماینده ستاد مردمی استقبال از زائرین غیر ایرانی گفت: ستاد مردمی استقبال از زائران غیرایرانی را با همکاری استانداری ها، فرمانداری ها، سازمان ها و دستگاه های استانی، ائمه جمعه و نیروی انتظامی انجام داده است.
محمدی ادامه داد: در ایام برگزاری مراسم اربعین حسینی کلیه ظرفیت اردوهای راهیان نور اعم از اردوگاه ها (اسکان، تغذیه و ...) در اختیار زائران غیرایرانی قرار می گیرد.
تجمیع موکبها به منظور مدیریت بهتر
امیر مرادی مدیر اجرایی ستاد اربعین نیز در نشست روز شنبه جلسه مانیتورینک وزارت کشور عنوان کرد: امسال سامانههایی همچون سماح، موکب داران و هلال احمر فعال شدند که برای برای مدیریت مناسب تجمیع آنان صورت گرفت.
وی در موردگزارش های لحظه به لحظه از مرزها گفت: توسط گروه بازرسی لحظه به لحظه گزارش ها ارائه و بررسی می شد. ۱۴ گروه تخصصی که طی یک سال با این ستاد کار کردند در این حوزه تلاش زیادی به خرج دادند.
تعداد موکب داران ما به عدد ۲ هزار و ۷۰۷ موکب رسید دو همکاری و هماهنگی با دولت عراق شرایط را برای زوار راحتتر کرد. همچنین بر خلاف سال گذشته برای ۶ هزار کامیون ارسالی مشکلی پیش نیامد؛ گمرک اقدامات لازم را صورت داده بود.
وی گفت: با توجه به آمار و ارقام موجود در سامانه ها مردم عزیز را با ارائه پیامک همراهی کردیم . از زوار عزیز تشکر می کنیم که پیامک ها را خوانده و به آن توجه کردند.
مرادی گفت: همه امکانات را در کربلا و نجف آماده کردیم. پیامک مربوط به پارکینگ های بازگشت در مرز خسروی بازخورد خیلی خوبی داشت.
نظر شما