به نوشته این روزنامه، نیروی دریایی وابسته به دولت آشتی ملی لیبی امروز با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که نیروهای گارد ساحلی این کشور طی سه عملیات جداگانه موفق شدند 148 مهاجر غیرقانونی را که توسط قاچاقچیان عازم اروپا بودند، از غرق شدن در چند نقطه آب های دریای مدیترانه نجات دهند.
این اطلاعیه مهاجران غیرقانونی از جمله 15 زن و 11 کودک را عمدتا از اتباع کشورهای مراکش، الجزایر، مصر، سومالی و چند کشور آفریقایی دیگر معرفی کرد. در این اطلاعیه آمده است: گارد ساحلی این مهاجران را در آب های سواحل "صبراته" لیبی در دریای مدیترانه و نیز در منطقه "ابوکماش" در نزدیکی با مرز با تونس نجات دادند.
لیبی یکی از مهمترین گذرگاههای مهاجران غیرقانونی آفریقایی است که به دلیل شرایط نابسامان اقتصادی و امنیتی کشورشان و همچنین به دلیل جنگ و قحطی، خطرات مهاجرت را به جان می خرند و خانه و کشورشان را ترک می کنند تا به سمت اروپا بروند.
ماه گذشته بود که یک گزارش کمیساریای امور پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد که بیش از 50 سرنشین مهاجر یک قایق از کشورهای مختلف آفریقایی در دریای مدیترانه جان باختند.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در سال گذشته بیش از دو هزار مهاجر غیرقانونی در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده اند.
کشورهای آسیایی و آفریقایی بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی از آفریقا به اروپا را به خود اختصاص داده اند.
اگرچه بسیاری از این مهاجران غیرقانونی موفق می شوند با کمک قاچاقچیان به مقاصد خود برسند، اما بسیاری از آنان نیز در دریا دستگیر شده و توسط گارد ساحلی لیبی به مبدا حرکتشان بازگردانده میشوند.
فاصله برخی کشورهای شمال آفریقا تا کشورهای اروپایی کمتر از ۳۰۰ کیلومتر است و این باعث رونق کار قاچاقچیان انسان و مهاجرت غیرقانونی در این منطقه شده است.
در این میان، لیبی پس از سرنگونی "معمر قذافی" در سال ۲۰۱۱ و تقسیم کشور به دو بخش شرقی و غربی و جنگ داخلی، نبود یک حکومت مقتدر و فاصله اندک با کشورهای اروپایی، به مرکز تجمع پناهجویان آفریقایی و مهاجرانی از کشورهای آسیایی تبدیل شده است.
نظر شما