۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۰۰
کد خبر: 83526827
T T
۹ نفر

برچسب‌ها

«گناه، زمینه و راه ترک» آن در یک کتاب

۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۰۰
کد خبر: 83526827
«گناه، زمینه و راه ترک» آن در یک کتاب

تهران- ایرنا- کتاب «گناه، زمینه، آثار و راه ترک» نوشته شهاب‌الدین وامق اصطهباناتی با تکیه بر آیات قرآن و روایات اسلامی و با هدف کلی دوری از گناه نوشته و توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی راهی بازار نشر شد.

شهاب‌الدین وامق اصطهباناتی، نویسنده جوان این کتاب (متولد ۱۳۷۱) که احتمالاً اولین کتاب خود را نوشته است در مقدمه در مورد دلیل نوشتن می نویسد: در شرایط کنونی جامعه، عمل به آموزه های اسلام- بسیار دشوار شده است....کتاب پیش‌رو با استفاده از منابع اسلامی به ذکر گناهان و اثرات آن‌ها پرداخته؛ برخی از پیش زمینه های ارتکاب چنین گناهانی را برشمرده؛ و در ادامه راهکارهایی برای ترک گناه ارائه کرده است. (ص ۱۰)

کتاب در ۱۶ فصل (هر چند بیشتر به نظر می‌رسد بخش تقسیم‌بندی مناسب‌تری باشد) نوشته شده و در فصل بعد از مقدمه نویسنده به تعریف مفاهیم دینی؛ چون خوف و رجا و شفاعت می پردازد. سپس دشمن درونی و بیرونی را بیان و تشریح و به همکاری میان دو دشمن اشاره می کند. از ضرورت آشنایی با دستورات دین می گوید و گناهان کبیره و صغیره را به خواننده می شناساند، دلایل حرام بودن گناهان را بیان می کند و در فصل ۹ که به نظر می رسد مهم ترین بخش کتاب است گناهان کبیره را با استناد به آیات قرآن و روایات رسیده از ائمه معصومان جزء به جزء ولی خلاصه بیان می کند. نویسنده در ادامه به اثرهای ارتکاب گناه در زندگی دنیایی و اخروی می پردازد و آثار تقوا را نیز برمی شمارد.

وامق اصطهباناتی در فصل های بعدی از میان برداشتن مقدمات گناه و فراهم کردن مقدمات ترک گناه، محاسبه نفس و شبیه سازی ترک گناه و مراحل موثر در ترک آن را بیان می کند. پایان کتاب نیز به بیان منابع، کتابنامه و فهرست اعلام اختصاص دارد.

کتاب گناه؛ زمینه، آثار و راه ترک با این آیه شریفه سوره یوسف آیه ۸۸؛ یا أیّها العزیز مَسَّنا و اَهلَنا الضُّر و جِئنا بِبضاعه مُزجاه فاوفِ لنا الکَیل و تصدَّق عَلَینا اِن اللهَ یَجزِی المُتصدِّقین؛ گفتند: ای عزیز مصر، ما با همه اهل بیت خود به فقر و قحطی و بیچارگی گرفتار شدیم و با متاعی ناچیز و بی‌قدر (حضور تو) آمدیم، پس بر قدر احسانت نسبت به ما بیافزا و از ما به صدقه دستگیری کن که خدا صدقه بخشندگان را نیکو پاداش می‌دهد. این آیه که پیش از سخنرانی ها نیز گاه توسط اهل منابر خوانده می شود، به نوعی شرح گرفتاری های بشر در ادوار مختلف است به ویژه وقتی تنگناها زیاد می شود و دست به دامن بزرگی می شوند.

نویسنده در ادامه و از همان اولین سطور کتاب با استفاده از آیات قرآن گناه را تعریف و هر جا که نیاز باشد نیز از روایات استفاده می کند. شیوه ارجاع دهی نیز در کتاب به شکل پانوشت است که باعث می شود مخاطب به سرعت بتواند منبع اصلی را بیابد.

تقسیم بندی در کتاب که ویراسته حمید گروگان (متولد ۱۳۳۲) نویسنده نام‌آشنای کتاب کودک و نوجوان و منتقد ادبی است، به صورت عددی انجام شده و مثلاً هر فصل با شماره آغاز می شود و بر اساس قوانین این نوع تقسیم‌بندی شماره ها از سمت راست افزایش می یابد. شاید به دلیل گرانی و کمبود کاغذ که این روزها دامن همه ناشران را گرفته، از صفحات سفید قبل از هر فصل خبری نیست و به محض تمام شدن یک فصل از ابتدا یا اواسط صفحه وارد فصل بعد می‌شویم.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

۱۴-۱۲-۶. زیارت اماکن متبرکه

زیارت بیت الله الحرام، حرم پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، و حرم های معصومین و طلب مغفرت در این مکان های مقدس بسیار موثر است. امام صادق علیه السلام درباره بیت الله الحرام می فرماید: این خانه‌ای است که خداوند به سبب آن بندگانش را به عبادت فراخواند…و راهی به سوی آمرزش است. زیارت مرقد مطهر پیامبر اکرم (صلی‌الله علیه و آله و سلم) نیز راهی برای طلب آمرزی گناهان است (از ص ۱۵۹ کتاب).

کتاب گناه زمینه، آثار و راه ترک نوشته شهاب‌الدین وامق اصطهباناتی در ۱۸۷ صفحه و توسط دفتر نشر فرهنگ و معارف اسلامی راهی بازار نشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha