هشتصد و بیست و دومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر امروز سه شنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار شد.
ارائه گزارش راهپیمایی اربعین توسط وزیر کشور
به گزارش شامگاه سه شنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضاعاملی دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح مصوبات این جلسه اظهارداشت: در ابتدای جلسه وزیر کشور به ارائه گزارشی پیرامون اقدامات انجام گرفته در خصوص راهپیمایی عظیم اربعین حسینی (ع) و خدمات صورت گرفته برای برگزاری این مراسم معنوی پرداخت.
وی افزود: بر اساس این گزارش راهپیمایی عظیم اربعین حسینی امسال نیزبدون هیچ مشکل خاصی برگزار شد و مردم با کمترین خسارت به وطن بازگشتند.
ارائه گزارش چالشهای علم و فناوری و گرههای ارتباط دانشگاه و صنعت
عاملی در ادامه با بیان اینکه دستور اصلی جلسه چالشهای علم و فناوری و گرههای ارتباط دانشگاه وصنعت بود، گفت: مباحث زیادی تاکنون در این خصوص در کشور انجام شده است که بیشتر به مباحث روبنایی و طرح این سؤال که چرا سهم تحقیق و توسعه کشور کم است، تأکید دارد.
** ۷۰ درصد سهم تحقیق و توسعه در کشورهای پیشرفته به بخش خصوصی اختصاص دارد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا نزدیک به ۷۰ درصد تحقیق و توسعه اختصاص به بخش خصوصی دارد، گفت: این هزینه کرد توسط بخش خصوصی در دنیا برای تحقیق و توسعه، بر مبنای ارزش افزودهای است که دارای زمینههای علمی گسترده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اظهارداشت: همچنین در جلسه تأکید شد که بار اصلی نوآوری و اقتصاد دانش بنیان در جهان روی دوش بنگاههای بزرگی است که حتی بیشتر از سود میلیارد دلاری خود، خرج تحقیق و توسعه میکنند و به نوعی موتور کشنده تحقیق و توسعه هستند.
وی افزود: به عنوان مثال یکی از بنگاههای بزرگ در جهان در شرایطی که سود سالیانه آن ۱۲ میلیارد دلار بوده است مبلغ ۱۶ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه هزینه کرده است و دلیل آن فراهم کردن توسعههای بعدی و ارزش افزوده است.
عاملی خاطرنشان کرد: در این جلسه پیشنهادهایی پیرامون این موضوع مطرح شد تا بتوانیم به یک گزارش نهایی به عنوان مبنا برای سیاستگذاری اقتصاد دانشبنیان دست پیدا کنیم.
وی افزود: در این اقتصاد دانشبنیان جایگاه دولت، بخش خصوصی و دانشگاه تعریف شده و مشخص شود دولت در کجا به صورت مستقیم و غیرمستقیم باید حضور داشته و از کدام صنایع ریسکپذیر حمایت کرده و برای آن تسهیلات قائل شود.
** پیشنهاد حمایت از پرداخت مالیات بنگاههایی که برای تحقیق و توسعه هزینه میکنند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یکی از پیشنهادهای مطرح شده در گزارش ارائه شده برای تسهیلات دولتی، حمایت در نحوه پرداخت و کاستن مبلغ مالیاتی بنگاههایی بودکه برای تحقیق و توسعه هزینه میکنند که این پیشنهاد نیاز به تصمیمسازی دارد.
عاملی با اشاره به مصوبه جلسه و تقسیم کار در این زمینه گفت: بر این اساس مقرر شد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فناوریهای نوظهور دارای اولویت را مشخص کند و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری لیست بنگاههای توانمند دانشبنیان کشور را آماده کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: همچنین بر اساس مصوبه جلسه وزارت صمت و اتاق بازرگانی، لیست کارآفرینان توانمند بخش خصوصی را مشخص و وزارت اقتصاد امکان معافیتهای مالیاتی را بررسی کند.
وی افزود: همچنین مقرر شد ستاد اقتصادی دولت طرح شکلدهی شرکتهای توسعه صادرات را بررسی کرده و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز طرح همکاری با بنگاههای بزرگ را مهیا کند.
تکلیف ستاد علم و فناوری برای تدوین طرح اقتصاد دانشبنیان
عاملی تصریح کرد: ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مکلف شد تا طرح اقتصاد دانشبنیان را تدوین کرده و پس از چهار ماه برای تصویب به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ظرف مدت یک ماه، در تعامل با سایر بخشهای متولی در کشور، حوزههای فرصت رشد فناوری را شناسایی کرده و ظرف مدت دو ماه به دبیرخانه شورا ارائه دهد.
اتاق بازرگانی، کارآفرینان بزرگ ملی و سلامت را که کسب و کارهای متنوع، با رویکرد بینالمللی ایجاد کردهاند را ظرف مدت دو ماه شناسایی و به دبیرخانه شورا معرفی کند.
وزارت صمت طرح چابکسازی سازمان استاندارد را به منظور ایجاد استانداردهای در سطح بینالمللی تهیه کرده و ظرف دو ماه ارائه کند.
معاونت علمی و فناوری ظرف مدت دو ماه، بنگاههای دانش بنیان توانمند را بر مبنای معیارهای توانمندی فناوری شناسایی و به دبیرخانه شورا معرفی کند.
وزارت اقتصاد و دارایی امکانپذیری استفاده از معافیتهای مالیاتی تحقیقاتی را ظرف مدت دو ماه بررسی کرده و راهکارهای اساسی آن را ظرف مدت یکماه به دبیرخانه شورا پیشنهاد دهد.
سازمان برنامه و مرکز ملی آمار در تعامل با معاونت علمی پیمایش تحقیق و توسعه صنعتی را طراحی و ظرف دو ماه طرح برگزاری را به دبیرخانه شورا ارائه دهد.
ستاد اقتصادی دولت طرح شکلدهی شرکتهای توسعه صادرات را با محوریت منطقه اوراسیا ظرف دو ماه تهیه کرده و به دبیرخانه شورا ارائه دهد.
صندوق نوآوری و شکوفایی ظرف دو ماه طرح همکاری مالی با کارآفرینان ملی که قصد ورود به حوزههای جدید فناوری دارند را به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.
ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از دریافت گزارشات، کارگروه تحقیق و توسعه صنعتی (یا مونتاژ به نوآوری) را تشکیل داده و طرح نهایی سند اقتصاد دانشبنیان را مبتنی بر رویکرد فوق (نقش محوری کارآفرینان بزرگ سلامت در بخش خصوصی، نگاه بینالمللی پنجرههای فرصت ناشی از تغییرات فناوری، نقش دولت در کاهش ریسک تحقیق و توسعه و تعیین اولویتهای ملی) ظرف مدت چهار ماه به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.
نظر شما