دبیر علمی این کنگره روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طی سالهای اخیر تقاضای آب کشاورزی در نقاط مختلف دنیا به دلیل تغییر اقلیم، افزایش رشد جمعیت و توسعه اراضی کشاورزی و صنایع وابسته روند افزایشی داشته و بخش اعظم مصارف آب شیرین از منابع آب تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده است؛ به طوری که موجودیت منابع آب شیرین تجدیدپذیر، اکوسیستم و محیط زیست در نقاط مختلف دنیا خصوصاً در مناطق خشک و نیمهخشک مانند ایران و حوضه آبریز دریاچه ارومیه در معرض خطر قرار گرفته است.
مجید منتصری افزود: در این موقعیت برگزاری گردهمایی و تبادلنظر مختصصان پیشرو علوم آبیاری و زهکشی و سایر علوم وابسته جهت تنویر راهکارها و تکنیکهای نوآورانه مدیریت پایدار و استفاده بهینه آب برای مصارف کشاورزی بسیار موثر و راهگشا خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشاورزی به عنوان اصلی ترین زمینه اشتغال و درآمد حدود 90 درصد مصارف آبهای تجدیدپذیر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را به خود اختصاص داده و دریاچه ارومیه را در معرض خطر خشک شدن قرار داده است، عنوان کرد: تمرکز بر مسائل مختلف آبیاری و زهکشی حوضه آبریز مذکور جهت کاهش مصرف و استفاده بهینه و پایدار از منابع آب میتواند به عنوان گام موثر در حل مشکلات منطقه و ارائه الگوی مناسب برای کاهش مصرف آب کشاورزی در نقاط دیگر کشور و دنیا باشد.
دبیر علمی نخستین کنگره بینالمللی آبیاری و زهکشی ایران به محورهای این کنگره اشاره و تصریح کرد: مدیریت، بهرهبرداری و نگهداری از شبکههای آبیاری و زهکشی، کشاورزی پایدار- سازگاری کشاورزی با تغییرات اقلیمی، رقابت در تقاضای آب و آبیاری و زهکشی در چشم انداز از محورهای این کنگره بین المللی است.
منتصری اعلام کرد: در مجموع 280 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که 210 مقاله مورد پذیرش قرار گرفته است و از این تعداد 170 مقاله به صورت پوستر و 40 مقاله نیز به صورت شفاهی ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه 10 درصد از مقالات ارسال شده به دبیرخانه جشنواره از کشورهای خارجی است، گفت: مقالههایی از کشورهای مختلف ارسال شده است و اساتیدی نیز از کشورهای هلند، آمریکا، ترکیه و پاکستان در کنگره حضور خواهند داشت.
دبیر علمی کنگره بینالمللی آبیاری و زهکشی ایران همچنین با اشاره به حضور چندتن از معاونان وزرات نیرو و جهاد کشاورزی و رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه به عنوان میهمان و سخنران در این کنگره، اظهار کرد: برپایی نمایشگاه با حضور شرکتهای مشاور، پیمانکار و تولیدکننده قطعات اندازهگیری و آبیاری و زهکشی و برگزاری پنج نشست تخصصی، پنج کارگاه آموزشی و نشست مدیران گروههای مهندسی آب دانشگاه های سراسر کشور از دیگر برنامههای این رویداد علمی است.
وی اضافه کرد: در پایان مقالات برتر در 2 بخش پوستر و شفاهی معرفی و از نویسندگان آنها تجلیل به عمل خواهد آمد؛ اولین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران سال 1394 در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار و دورههای دوم و سوم نیز طی سالهای 1395 و 1396 به میزبانی دانشگاههای صنعتی اصفهان و شهید چمران اهواز برگزار شد.
نظر شما