افزون‌بر۱۹ هزار تن انار در سیستان و بلوچستان برداشت شد

زاهدان- ایرنا- مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: امسال ۱۹ هزار و ۲۲۵ تن انار از سطح هزار و ۵۹۷ هکتار از باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شد.

اردشیر شهرکی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ هزار و ۱۶۴ هکتار از سطح باغات سیستان و بلوچستان را انار تشکیل می‌دهد که هزار و۵۹۷ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی افزود: برداشت انار در سیستان و بلوچستان از نیمه دوم مرداد آغاز و تا اوایل آبان ادامه داشت.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: بی‌دانه سنگان، شیرین ساوه، شهسوار، بی‌دانه فردوس و رباب عمده ترین نوع انار در این استان را تشکیل می‌دهند.

وی گفت: انار برداشت شده از باغات سیستان و بلوچستان علاوه بر تازه‌خوری برای مصارف دیگر از جمله رب انار، ادویه محلی و رنگ رزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
شهرکی با اشاره به خواص انار اظهار داشت: امروزه تحقیقات زیادی درباره خواص انار و ترکیبات موجود در آن انجام شده که موید اثرات مفید این میوه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌هاست و ازسوی دیگر به علت وجود ترکیبات دارویی حتی از پوست آن در صنایع داروسازی استفاده می‌شود.
وی ادامه داد: این میوه دارای مواد شیمیایی بسیاری است که در مبارزه با تصلب شرائین، آماس سرطان و کند کردن واکنش‌های پیرشدن سلول‌ها موثر است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: انار منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم و ویتامین C است و مصرف‎ آب‎ آن از ابتلا بـه‎ سرطان‎ پروستات‎ جلوگیری‎ می‎کند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین‌های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha