خبر فوری: رفع فیلترینگ

لزوم ورود شهرداری‌ها به لایروبی معابر و رودخانه‌ها

کرمانشاه- ایرنا- بارش‌های پاییزی در استان کرمانشاه همزمان با ورود به دومین ماه از فصل خزان آغاز شده و نزولات جوی در هفته اول آبان حیاتی دوباره به رودخانه‌ها داد و از سوی دیگر برخی از معابر را نیز دچار آبگرفتگی کرد.

اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه میزان نزولات جوی در ۷۲ ساعت گذشته در استان را به طور میانگین ۳۰ میلیمتر اعلام کرد و در پیش‌بینی‌های خود آورده است: سامانه بارشی کماکان تا اواخر وقت روز چهارشنبه در منطقه فعالیت دارد.

براساس اعلام این اداره کل، بارش‌ها تا روز چهارشنبه نمود بیشتری خواهد داشت و با آبگرفتگی معابر عمومی نیز همراه خواهد بود و با خروج سامانه اخیر، از روز پنجشنبه تا اواخر هفته آینده سامانه موثر بارشی در نقشه ها رویت نمی‌شود. 

هواشناسی اعلام کرده که بارش‌ها در فصل پاییز امسال و به خصوص در آبان‌ماه چشمگیر است و نسبت به جاری شدن سیل هم هشدار داد.

بارش‌ها در شهر کرمانشاه مرکز استان در ۷۲ ساعت اخیر هم چشمگیر بوده به طوریکه در برخی از محلات از جمله شهرک های مسکن و ظفر این شهر شاهد آبگرفتگی معابر بودیم و از سوی دیگر بارش‌ها جان تازه‌ای هم به رودخانه‌های استان داد. 

لایروبی معابر و رودخانه ها وظیفه شهرداری‌ها است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به شروع بارش‌ها و شدت آن، خواستار همکاری همه دستگاه‌ها برای مدیریت و کاهش خسارت بارش در استان شد و گفت: انتظار داریم همه دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها در این ارتباط با ما همکاری لازم را داشته باشند.

جلیل بالایی افزود: با عنایت به مشکلات به وجود آمده در آبگرفتگی معابر و کندشدن تردد خودروها و نیز موانع تردد شهروندان در بارش‌های اخیر تعدادی از شهرداریهای استان و مناطق شهر کرمانشاه رفتار منفعلانه و غیرقابل توجیه داشتند که موجب تذکر جدی‌ استاندار کرمانشاه شد.

او گفت: استاندار کرمانشاه در جلسه شورای توسعه و برنامه‌ریزی با دستور ورود دفتر شهری و فرمانداران خواهان تسریع در روند پاکسازی آبراه‌ها و کانال‌های آب‌های سطحی شد و اظهار داشت: شهرداران متخلف که در این مورد کم‌کاری و یا سهل‌انگاری کنند باید به هیات تخلفات شهرداری‌ها معرفی شوند. 

وی با اشاره به ابلاغ قانون‌ جدید مدیریت‌ بحران کشور یادآور شد: تمام دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها در چارچوب وظایف قانونی مسئولیت اجرای طرح کاهش‌ خطرپذیری و پیشگیری از حوادث و سوانح هستند و هرگونه سهل‌انگاری تعقیب‌ قانونی دارد.

وی از شهرداران خواست باتوجه به بارش‌های پیش رو و فصل بارندگی در رفع موانع عبور در آبراه‌ها کوشا باشند و اقدام عاجل به عمل آورند.

شهرداری‌ها در صورت قصور باید خسارت بدهند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه، ایراد خسارت‌های وارده به شهروندان در صورت قصور و یا تقصیر شهرداری را مستوجب جبران توسط قاصر دانست و خواهان ورود شوراهای اسلامی شهرها و نظارت آنان در حوزه اقدامات زمستانی شهرداری‌ها شد.

بالایی با اشاره به بارش ۳۰ میلیمتری باران در چند روز اخیر و انتشار تصاویر آبگرفتگی و کندشدن تردد خودروها، گفت: این تصاویر حکایت از آن داشت نه تنها لایروبی بلکه اقدام های حداقلی در رفت و روب کانال‌ها انجام نشده که خواهان ورود و بازدید فرمانداران به عنوان روسای ستاد بحران شهرستان‌ها در شناسایی و رفع موانع مربوطه شد.

وی با اشاره به شناسایی نقاط آسیب در سیل فروردین ماه جاری هرگونه خسارت مجدد در نقاط مذکور را غیرقابل توجیه دانست و از امور آب و شهرداری‌ها خواست با هرگونه ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه‌ها برخورد قانونی کنند.

او در ادامه به ورود مشترک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و اداره کل مدیریت بحران به هزینه‌کرد اعتبارات‌ ابلاغی شهرداری‌ها اشاره و گفت: هر گونه انحراف‌ احتمالی را به مراجع قانونی گزارش خواهیم کرد.

بالایی رمز موفقیت در مدیریت حوادث و بحران‌ها را مشارکت و مسئولیت‌پذیری شهروندان دانست و خواهان همکاری در تردد نکردن، اسکان نیافتن موقت و عدم ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه‌ها به ویژه در فصل بارش دانست و ابراز امیدواری کرد با اقدام فوری شهرداری‌ها، نظارت شوراها و فرمانداران و نیز مشارکت جدی مردم زمستان کم خطری را تجربه کنیم.

مردم در مسیر سیلاب‌ها قرار نگیرند

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بارش‌های خوب روزهای اخیر و  استمرار آن در هفته جاری، گفت: با وجود آمادگی‌های کامل برای مهار سیلاب و طغیان رودخانه‌ها از مردم درخواست می‌کنیم در مسیر رودخانه‌ها و سیلاب ها حضور پیدا نکنند.

بهرام درویشی با تاکید بر اینکه باید مراقب باشیم بارش‌های آبان ماه به کام عده‌ای تلخ نگردد، افزود: هرگونه تجاوز و استقرار بی‌مورد در حریم و بستر رودخانه‌ها و حضور در مسیل‌ها و رفتارهای خطرآفرین حلاوت این رحمت الهی را به کام خود و دیگران تلخ خواهد کرد.

وی در ادامه گفت: متاسفانه در سیل فروردین امسال شاهد بودیم برخی افراد بدون در نظر گرفتن حدود حریم و بستر رودخانه‌ها و ساخت و ساز در حاشیه غیرمجاز ضمن اینکه دچار خسارت مالی گردیدند باعث ایجاد هزینه ‌مضاعف برای خود و دولت شدند.

وی اضافه کرد: باتوجه به تمهیدات و برنامه‌ریزی اتخاذ شده ۴۰ درصد ظرفیت‌سازی لازم در مخازن سدها ایجاد تا با وقوع سیلاب احتمالی مهار شود.

۵۰ میلیارد تومان برای لایروبی رودخانه‌ها نیاز است

استاندار کرمانشاه نیز هفته گذشته در نشست ویژه ساماندهی و کنترل سیلاب رودخانه‌های استان با تاکید بر لزوم لایروبی رودخانه‌ها قبل از شدت بارندگی‌ها گفت: لایروبی رودخانه‌های استان نیاز به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.

هوشنگ بازوند با اشاره به آغاز بارش‌ها، افزود: سال گذشته مجموعه مدیران عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با همکاری مردم عملکرد خوبی در مدیریت سیلاب داشتند که مورد توجه افکار عمومی کشور قرار گرفت.

وی با تاکید بر لزوم آمادگی کامل برای مقابله با هر شرایطی عنوان کرد: اینکه در فصل بارندگی پیش رو چه میزان بارندگی خواهیم داشت اولویت ثانویه دارد و ما باید بااستفاده از همه ظرفیت‌های ممکن برای شرایط خاص آماده باشیم تا نزولات جوی که رحمت خداوندی است منجر به متضرر شدن مردم نشود.

بازوند اظهار داشت: سال گذشته در مقطع بحران، مدیریت بر بحران صورت گرفت و امسال باید با تشدید اقدام‌های پیشگیرانه اجازه ندهیم که در فصل بارندگی غافلگیر شویم.

در استان کرمانشاه ۱۷۱ کیلومتر رودخانه وجود دارد.

بنابر اعلام استانداری کرمانشاه در فروردین امسال براثر بارش های فراوان و جاری شدن سیل، هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان خسارت به این استان وارد شد که بخش قابل توجهی از آن مربوط به بخش کشاورزی است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد.