به گزارش خبرگزاری های رویترز و بلومبرگ، وی در نشست سرمایه گذاری عربستان موسوم به «داووس صحرا» گفت: شخصا بسیار مشتاقم که برزیل عضو اوپک شود.
وی افزود که با وزرای اقتصاد و انرژی برزیل رایزنی می کند تا اطمینان یابد که آنها نیز در صورت اتخاذ تصمیم در این زمینه، این روند را دنبال می کنند.
رئیس جمهوری برزیل همچنین گفت که عربستان به طور رسمی از کشورش دعوت کرده است که عضو اوپک شود.
این مساله، اهمیت رو به رشد برزیل در آمریکای لاتین به عنوان تولیدکننده نفت و چالشی را که این کشور بر نفوذ اوپک در بازارهای نفتی اعمال می کند، نشان می دهد.
بولسونارو این دعوت را روز چهارشنبه پس از شرکت در نشست سرمایه گذاری ریاض دریافت کرد.
نشست سرمایه گذاری عربستان موسوم به داووس صحرا که سال گذشته در اعتراض به قتل "جمال خاشقچی" روزنامه نگار منتقد آل سعود تحریم شده بود، روز سه شنبه با حضور مدیران اجرایی و مالی بزرگ و مقام های سیاسی در ریاض آغاز به کار کرد.
حدود ۳۰۰ سخنران از ۳۰ کشور جهان، از جمله مقام های آمریکایی، روسای بانک ها و صندوق های سرمایه مستقل، در این رویداد سالانه که عربستان سعودی روی آن بسیار حساب باز کرده است، شرکت کرده اند.
«استیون منوچین» وزیر خزانهداری آمریکا، "جراد کوشنر" داماد و مشاور رئیس جمهوری آمریکا، "نارندرا مودی" نخست وزیر هند، بولسونارو رئیس جمهور برزیل و "عبدالله دوم" پادشاه اردن در این نشست حضور دارند. این نشست با نام "ابتکار سرمایه گذاری آینده" تا پنجشنبه ادامه دارد.
مقام های ارشد آمریکا در کنفرانس داووس صحرا در حالی در این نشست شرکت دارند که دولت عربستان تاکنون هیچ اقدامی برای محاکمه جدی عاملان قتل خاشقچی انجام نداده است.
خاشقچی که ستون نویس روزنامه واشنگتن پست بود، دوم اکتبر ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید.
قتل خاشقچی اصلاحات «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان را تحت الشعاع قرار داد و سوابق حقوق بشری وی و ریاض را زیر سوال برد.
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با انتشار گزارش هایی به این نتیجه رسید که ولیعهد دستور قتل خاشقچی را صادر کرده است. ۹۱۰۹
همچنین گزارش «اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل نشان داد که مدارک موثقی مبنی بر ارتباط بن سلمان با این قتل و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر آن وجود دارد.
یازده مظنون در ارتباط با این قتل در ریاض محاکمه شده اند و پنج نفرشان با مجازات مرگ مواجه هستند، اما جلسات محاکمه پشت درهای بسته برگزار شده و اسامی متهمان رسانه ای نشده است.
سازمان عفو بین الملل روند محاکمات در ریاض را محکوم کرده و آن را دغلکاری و تمسخر عدالت دانسته است.
نظر شما