سهراب احمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خشکسالیهای چند سال اخیر، تغییرات اقلیمی و عوامل انسانی باعث موجب شد تا بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته ۲ هزار و ۵۰۰ اصله نهال در قالب طرح بوم سازگان و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملّی در اراضی ملّی حاشیه سد چراغ ویس غرس گردید.
وی با بیان اینکه این نهال کاری در حاشیه سد چراغ ویس و در روستاهای میتو و بلهجر سقز غرس شده است، افزود: در سطح ۳۰ هکتار از اراضی ملی سقز را تحت پوشش قرار می دهد و باعث رویش مجدد درختان خواهد شد.
احمدی اضافه کرد: کارشناسان متخصص این طرح توصیههایی را در خصوص نحوه صحیح حفر چالهها به لحاظ عمق و قطر بسته به نوع عملیات بذر یا نهال، غرس اصولی نهال ها و تراکم کاشت (تعداد چاله در هکتار) به پیمانکار داده و بر نحوه اجرای پروژه نظارت کردهاند.
او با اشاره به اینکه کل مساحت در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح در سطح شهرستان سقز ۱۵۰ هکتار است، یادآور شد: هدف از اجرای این طرح جنگلکاری و افزایش سطح جنگلهای شهرستان، ذخیره نزولات آسمانی و کاهش فرسایش خاک و از همه مهمتر ارتقاء ضریب مشارکت جوامع محلی در این گونه طرح ها است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز تاکید کرد: مردم فهیم منطقه در حفظ و حراست از جنگلکاری ایجاد شده با اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز نهایت همکاری را داشته باشند چون این طرح چشم انداز زیبا را برای منطقه ایجاد می کند و از فرسایش خاک و ورود رسوب به داخل سد چراغ ویس جلوگیری می کند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما