مظاهر مصفا به قله سپید و جاودان شعر و ادبیات فارسی پیوست

تهران - ایرنا - «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی توییتری درگذشت استاد مظاهر صفا، شاعر؛ ادیب؛ مصحح و از استادان به نام زبان و ادب فارسی را تسلیت گفت.

در پیام توییتری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: استاد دکتر مظاهر مصفا به قله سپید و جاودان شعر و ادبیات فارسی پیوست. سوگ او را به همسر دانشورش دکتر امیربانو کریمی (فرزند استاد امیری فیروزکوهی) و فرزندانش تسلیت می‌گویم.

استاد مظاهر مصفا از پاسداران فرهنگ و زبان فارسی بود

همچنین محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی درگذشت استاد مظاهر مصفا را تسلیت گفت.

متن پیام جوادی به این شرح است: زبان فارسی که در طول تاریخ از فرهنگ ما پاسداری کرده خود پاسدارانی داشته است که یکی از آن‌ها استاد فقید دکتر مظاهر مصفا بود. ایشان در طول زندگی پرثمر خود با تصحیح شعر و متون ادبیات کهن ایران همواره در پاسداری سخن کوشیدند.

همت و مهارت ایشان در تصحیح کم مانند و ارزشمند بود. سوای آن دکتر مصفا شاعری توانمند بودند که با خلق قصیده‌هایی ناب در تداوم این قالب شعری در دوران حاضر تاثیر بسیار داشتند. از سوی دیگر چند دهه تعلیم و تدریس توسط آن فقید که در معلمی و مدرسی شاخص بودند شاگردانی به یادگار گذاشته که راه ایشان را ادامه خواهند داد.

از این مسیر و به واسطه آثار ماندگاری همچون تصحیح مجمع الفصحاء، تصحیح کلیات سعدی، تصحیح جوامع الحکایات، مجموعه شعرهای سی سخن، سی‌پاره، ده فریاد، توفان خشم و ... دکتر مظاهر مصفا همواره با ما خواهند بود و از دانش ادبی و سخنوری ایشان بهره خواهیم برد.

اینجانب درگذشت این استاد فقید را به خانواده محترم مصفا و به ویژه به همسر فرهیخته ایشان سرکار امیربانو کریمی و نیز به تمامی اهالی فرهنگ تسلیت می‌گویم. انشالله که خداوند متعال آن مرحوم را مورد مغفرت قرار داده و به بازماندگان صبر عنایت فرماید.

سوگ زبان و ادب فارسی در هجران یکی از حامیانش

انجمن نقد ادبی ایران نیز طی پیامی جداگانه درگذشت این استاد دانشگاه، شاعر و مصحح معاصر کشورمان را تسلیت گفت.

در پیام انجمن نقد ادبی آمده است: زبان و ادب فارسی در هجرت  یکی از عاشق‌ترین حامیان خود به سوگ نشست و غم‌انگیزترین قصیده‌ خویش را سرود. استاد مظاهر مصفا عاشق زبان فارسی بود. او در مکتب سعدی درس عشق آموخته بود و چه عاشقانه با خواندن غزل‌های سعدی، نوآموزان این مدرسه‌ را درس عاشقی می‌آموخت. سال‌ها می‌گذرد و بی‌گمان خواهد گذشت؛ اما نسل‌ها، یکی پس از دیگری غزل‌ِ عاشقی را با لحنِ بشکوه و عاشقانه‌ی مصفا زمزمه خواهند کرد: «که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی».

انجمن علمی نقد ادبی ایران ضایعه‌ غم‌انگیز درگذشت این استاد مسلم زبان و ادب فارسی را به ساحت جامعه‌ علمی و ادبی ایران تسلیت عرض می‌کند و همگام با همه‌ ارادتمندان آن عزیز سفر کرده به سوگ می‌نشیند.

زنده یاد دکتر مظاهر مصفا زاده ۱۳۱۱ در تفرش استاد دانشگاه، شاعر و مصحح برجسته معاصر بود که روز چهارشنبه (۹ آبان ماه) دار فانی را وداع گفت.

وی سال‌های متمادی به‌عنوان استاد تمام رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه به ‌خدمت مشغول بود.

مظاهر مصفا یکی از قصیده‌سرایان شاخص ایرانی بود. تاکنون چند مجموعه شعر از او به‌چاپ رسیده که از آن جمله است: ده فریاد، سی‌سخن، «پاسداران سخن، توفان خشم، سپیدنامه، سی‌پاره و… همچنین تصحیحات او بر دیوان ابوتراب فرقتی کاشانی، مجمع الفصحا رضا قلی‌خان هدایت، مزاری قهستانی، سنایی، سعدی، جوامع الحکایات عوفی از آثار ممتاز و ماندگار ادب فارسی به شمار می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha