«جین سانرونگ» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا در پکن یکی از موانع توسعه همکاری ها میان دو کشور را کمبود شناخت متقابل عنوان کرد و گفت: شناخت لازمه گسترش فزاینده روابط چین و ایران است.
وی گفت که اقشار مختلف دو کشور باید شناخت بیشتری از هم داشته باشند هر چقدر این شناخت افزایش یابد به همان میزان مناسبات به سمت توسعه روزافزون خواهد رفت و به نفع دو کشور است.
معاون دانشکده مطالعات بین الملل دانشگاه خلق پکن تاکید کرد مبادلات دانشگاهی و علمی، هنری و فرهنگی می تواند گسترش یابد اما لازم است که قبل از آن، راهکارهایی برای شناخت بیشتر مردم دو کشور پیدا شود.
او اظهار کرد جوانان چین و ایران هنوز به اندازه کافی از یکدیگر شناخت ندارند کشورهایی که شناخت بیشتری از یکدیگر داشته باشند به همان نسبت هم آگاهی بیشتری از مناسبات پیدا می کنند و خود به نیرویی برای توسعه روابط تبدیل می شوند.
«چین» تصریح کرد چین و ایران دو کشور دوست با روابط بسیار دیرینه هستند اما هنوز لازم است که آگاهی بیشتری به مردم و بخصوص جوانان دو طرف داده شود تا از هم بیشتر بدانند.
معاون دانشکده مطالعات بین الملل دانشگاه خلق پکن شناخت را لازمه رشد روابط دانست و اضافه کرد برعهده مسئولان و نهادهای ذی ربط در عرصه های مختلف است که این آگاهی را به جوامع دو کشور تزریق کنند.
این تحلیلگر چینی با اشاره به روابط خوب دو کشور در طول تاریخ افزود: چین علیرغم فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا، هرگز روابط خود را با تهران قطع نکرده است و همواره از ایران حمایت کرده است.
او از ابتکار «یک جاده یک کمربند» به عنوان یکی از ظرفیت های مهم دو کشور چین و ایران برای تقویت روابط نام برد و گفت: چین هیچ چالشی با کشورهای دیگر ندارد و همواره نگرشی صلح طلبانه در دنیا داشته است در حالی که آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ دنیا اصل بی طرفی را رعایت نکرده و همواره از برخی از کشورها حمایت کرده است.
معاون دانشکده مطالعات بین الملل دانشگاه خلق پکن اظهار کرد آمریکا اشتباهات استراتژیکی زیادی داشته است برای مثال خود را گرفتار جنگ های بی پایانی در منطقه خاورمیانه از جمله افغانستان کرده است که تبعات آن تا سال های سال هم ادامه دارد.
نظر شما