مهدی فتحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هم اکنون در این استان ۴۲ هکتار مرزرعه زیر کشت زعفران رفته است، افزود: در سال جاری حدود ۲۲.۵ کیلوگرم از این محصول در این مزارع برداشت شده است.
وی یادآور شد: در سال جاری نیز سازمان جهاد کشاورزی به منظور اصلاح الگوی کشت و توسعه کشاورزیی اقتصادی، جلوگیری از مصرف بی رویه آب در مزارع و همخوانی محصولات با تغییرات اقلیمی ۱۰ هکتار دیگر نیز به این میزان مزرعه اضافه میشود.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: هم اکنون بیش از ۵۰ بهره بردار زعفران در این استان مشغول کار هستند و به صورت میانگین در هر هکتار مزرعه زعفران هنگام برداشت ۲۰ کارگر فصلی مشغول بکار میشوند.
فتحی با بیان اینکه میانگین برداشت محصول زعفران در هر هکتار از مزارع این استان حدود چهار تا پنج کیلوگرم است، افزود: این سازمان در نظر دارد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی از کشاورزانی که در مزارع خود اقدام به کشت زعفران کنند حمایت کند.
وی یادآور شد: نظارت بر تامین پیازچه زعفران از استان خراسان رضوی و برگزاری کلاس های آموزشی ویژه بهره برداران از برنامههای این سازمان است همچنین در این راستا از محل اعتبارات اشتغال فراگیر و اشتغال پایدار روستایی به بهره برداران متقاضی تسهیلات پرداخت میشود.
به گفته کارشناسان زراعت، کردستان یکی از خواستگاه های قدیمی زعفران در کشور است حتی گونه های وحشی از زعفران در مناطق مختلف این استان رویش پیدا می کند.
زعفران که از آن به عنوان طلای سرخ یاد می شود، علاوه بر سودآوری خوبی که برای کشاورزان دارد، می تواند پای دیگر صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به خود را به کردستان باز کند و از طرفی دیگر وابستگی کشاورزی استان را به منابع آبی کاهش دهد.
کشت زعفران به عنوان یک محصول جدید و ناآشنا برای کشاورزان کردستانی نیازمند حمایت ها و راهنمایی های کارشناسان این حوزه است و مسئولان باید ضمن شناسایی کشاورزان پیشرو زمینه را برای گسترش سطح زیرکشت زعفران افزایش دهند.
نظر شما