۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۸:۲۱
کد خبر: 83098921
T T
۰ نفر
برداشت طلاي سرخ از 5 هكتار اراضي سروآباد آغاز شد

سنندج - ايرنا - كارشناس باغباني جهاد كشاورزي سروآباد از آغاز كار برداشت زعفران (طلاي سرخ) از سطح پنج هكتار از اراضي اين شهرستان خبر داد و گفت: پيش بيني مي شود تا اوايل آذر كار برداشت ادامه داشته باشد.

وفا خدامرادي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: متوسط برداشت زعفران در هر هكتار 2 هزار و 500 گرم است كه بر اين اساس پيش بيني مي شود بيش از 12 كيلوگرم زعفران برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وي با بيان اينكه بيشترين ميزان برداشت زعفران در هكتار تا چهار كيلوگرم نيز مي رسد، افزود: عملكردهاي اعلامي مربوط به مزارع با سن يكسال و دو سال است.
خدامرادي تاكيد كرد: ميزان برداشت واقعي محصول از مزارع زعفران مربوط به سال سوم است كه امسال تمام سطح زير كشت ايم محصول در سروآباد سه ساله است و انتظار مي رود شاهد عملكرد بهتري نسبت به سال گذشته در توليد باشيم.
وي يادآور شد: با توجه به اينكه اولين آبياري مزارع زعفران اواخر مهر انجام مي شود امسال بخاطر بارش هاي خوب نيازي به آبياري مزارع نبود.
خدامرادي اضافه كرد: كشت و برداشت زعفران با توجه به درآمد بسيار خوبي كه دارد در اين شهرستان براي 12 نفر اشتغالزايي كرده است.
وي گفت: بيشترين هزينه كشت زعفران مربوط به سال اول براي خريد و كشت پياز آن است و در سال هاي دوم و سوم هزينه چنداني ندارد لذا درآمد بيشتري نصيب كشاورزان و توليد كنندگان اين محصول مي شود.
خدامرادي با بيان اينكه عمده مزارع زير كشت زعفران در روستاي قلعه جي قرار دارد، افزود: شهرستان سروآباد بدليل واقع شدن در اطراف رشته كوه هاي زاگرس از قديم الايام زادگاه زعفران و بهترين مكان براي توليد آن بوده است.
وي تاكيد كرد: با توجه به وضعيت توپوگرافي منطقه و كاهش ميزان بارندگي ها در چند سال اخير كه باعث كمبود منابع آبي شده به منظور جبران كم آبي و همچنين در راستاي تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي كشت سه محصول انگور ديم، سماق و زعفران در اولويت برنامه هاي جهاد كشاورزي سروآباد قرار گرفته است.
كارشناس باغباني جهاد كشاورزي سروآباد يادآور شد: كشاورزان در كاشت و توليد زعفران از هيچ نوع كود شيميايي استفاده نمي كنند و همين دليل باعث افزايش مرغوبيت اين محصول است.
به گزارش ايرنا، محصول زعفران در سطح 20 هكتار از اراضي بارور استان كردستان كشته شده و 50 بهره بردار اين استان 30 هكتار از اراضي خود را به كشت اين محصول اختصاص داده كه 20 هكتار آن بارور است.
بهره برداران همه ساله از نيمه دوم آبان كار برداشت محصول را آغاز مي كنند، ميانگين برداشت محصول زعفران در هر هكتار از مزارع اين استان حدود چهار تا پنج كيلوگرم است.
پيش بيني مي شود امسال 75 كيلوگرم از اين محصول توسط بهره برداران از مزارع استحصال شده و روانه بازار شود كه با فروش آن حدود پنج ميليارد و 600 ميليون ريال عايد كشاورزان مي شود.
گل دهي محصول زعفران كه به طلاي قرمز نيز مشهور است با اولين باران پاييزي شروع مي شود و علاوه بر درآمد بسيار خوبي كه براي كشاورزان دارد، سبب ايجاد اشتغال و توسعه پايدار در منطقه نيز مي شود.
كشت زعفران در شهرستان سروآباد از سه سال گذشته آغاز شده و با توجه به اينكه كاشت اين محصول با ارزش نياز به آبياري ندارد در مناطقي كه با كمبود منابع آبي روبرو هستند مي تواند باعث ايجاد اشتغال، درآمد زايي و جلوگيري از مهاجرت شود.
از فاكتورهاي مؤثر در برداشت زعفران آبياري، برداشت، شيوه هاي خشك كردن، نوع بسته بندي، كيفيت آب و نوبت و زمان آبياري اين گياه است، هنگام برداشت اين محصول، قسمت قرمز رنگ موجود در گل هاي اين گياه از آن جدا و به عنوان زعفران به مصرف دارويي يا غذايي مي رسد.
شهرستان سروآباد در فاصله 90 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است و در زمينه كشاورزي و باغداري قطب توليد محصولات باغي از جمله انار، گردو، توت فرنگي، انجير و انگور است.
7354/9102