احمدرضا لاهیجان زاده شامگاه شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه هرمزگان افزود: از سال ۷۳ که برنامه های توسعه ای آغاز شد، این بلا را بر سرِ سرزمین خود آورده ایم که می توان این روند تخریبی را در تمام نقشه ایران دنبال کرد.
وی ادامه داد: اگر بررسی این تخریب از شمال ایران و حاشیه دریای خزر آغاز شود، از بین رفتن گسترده نوار ساحلی در مازندران و گیلان مشهود است، به گونه ای که حتی ۱۰۰متر ساحل آزاد نمی توان یافت ودر حاشیه البرز نیز شاهد "تخریب وحشتناک " جنگل های هیرکانی هستیم.
به گفته لاهیجان زاده در دشت و فلات ایران و مناطقی مانند سمنان و فارس، بخاطر کاهش سفره های آب زیرزمینی، حدود ۷۰درصد دشت ها به عنوان دشت ممنوعه آبی اعلام شده است.
معاون سازمان محیط زیست اضافه کرد: به عنوان نمونه می توان به استان فارس اشاره کرد که در دوره ای مدعی بود باید رتبه اول تولید گندم در کشور باشد اما اکنون بلایی به سر آب های زیرزمینی فارس آمده که هیچگاه قابل جبران نیست.
خوزستان نماد توسعه ناپایدار کشور
لاهیجان زاده از استان خوزستان به عنوان نماد توسعه ناپایدار کشور نام برد و اظهار داشت: این منطقه با برخورداری از آب فراوان ، خاک حاصلخیز و منابع نفت و گاز می توانست ایران را تغذیه کند اما نه تنها این امر محقق نشد بلکه در پرآب ترین استان کشور، تالاب ها و رودها را از دست دادیم و مسائلی مانند پدیده گرد و غبار در خوزستان شکل گرفت که تا سالها این استان را فلج کرد.
معاون سازمان محیط زیست یادآور شد: توسعه پتروشیمی ها در ماهشهر موجب شد میزان صید به ۹۰۰تن کاهش یابد و در حقیقت برای یک منفعت فوری، منفعت دائمی را از دست دادند.
این مسئول زیست محیطی تصریح کرد: عسلویه نیز نه فقط آلوده ترین شهر ایران بلکه از آلوده ترین نقاط منطقه است و در این منطقه با "قتل عام گسترده آبزیان" و کاهش تنوع محیط زیستی مواجه شدیم.
لاهیجان زاده با اشاره به دستور رئیس جمهوری برای رسیدگی اساسی به وضعیت زیست محیطی عسلویه گفت: متاسفانه کار خاصی نمی توان انجام داد و شهر عسلویه قابل جابجایی نیست.
استاندار هرمزگان اجازه تصاحب ساحل را ندهد
معاون سازمان محیط زیست پس از تشریح وضعیت مناطق مختلف کشور در حوزه مسئولیتی این سازمان از استاندار هرمزگان خواست در طرح های توسعه ای، تحت هیچ عنوانی اجازه تصاحب ساحل را به هیچکس ندهد، چون تصاحب ساحل پیش زمینه استحصال و پیشروی در دریا خواهد بود.
لاهیجان زاده گفت:هرمزگان زیستگاه های حساسی در سواحل و جزایر خود دارد که موجب موقعیتی منحصر بفرد برای این استان شده است.
وی همچنین بر ضرورت داشتن طرح آمایش منطقه ای برای توسعه سواحل مکران تاکید و اضافه کرد: مطالعات پهنه بندی استقرار آب شیرین کن ها در سیستان و بلوچستان پایان یافته و اولویت بعدی، هرمزگان است.
معاون محیط زیست دریایی پایش آلودگی های نفتی را یکی دیگر از موارد و اولویت های مهم در هرمزگان اعلام کرد و اظهار داشت: به تازگی موردی از آلودگی نفتی در یکی از مناطق هرمزگان مشاهده شد که منشاء آن مشخص شده و مباحث حقوقی و قضایی آن دنبال خواهد شد.
لاهیجان زاده همچنین به موضوع ورود فاضلاب و پساب به ساحل بندرعباس اشاره کرد و گفت: جدا از این مساله که ممکن است پساب خروجی تصفیه خانه استاندارد نباشد، باید به این موضوع از منظر هدررفت منابع آبی توجه شود.
این مسئول با مشابه دانستن وضعیت کم آبی در اصفهان و هرمزگان گفت: در استان اصفهان موضوع استفاده از پساب حل شده که می تواند الگویی برای هرمزگان باشد.
به گفته وی فولاد مبارکه تنها زمانی موفق به گرفتن مجوز طرح توسعه شد که تعهد داد تمام پساب زرین شهر را تحویل بگیرد و پالایشگاه و نیروگاه اصفهان نیز با پرداخت ۱۷۰میلیارد ریال به شرکت آب و فاضلاب شهری اصفهان، به میزان ۴۰مترمکعب در ثانیه ، پساب تحویل می گیرند.
نظر شما