۱۲ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۲۶
کد خبر: 83540863
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سهم بانوان از اشتغال اندک است

۱۲ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۲۶
کد خبر: 83540863
سهم بانوان از اشتغال اندک است

همدان - ایرنا- یک فعال فرهنگی و اجتماعی و نماینده بانوان در همدان گفت: سهم این قشر از اشتغال به ویژه در دستگاه‌های دولتی و پست‌های مدیریتی ناچیز است.

فاطمه مهرپویا روز یکشنبه در نشست با معتمدان و اقشار استان همدان با معاون سیاسی وزیر کشور افزود: اگر چه در سال های اخیر به ویژه در دولت یازدهم تلاش های بسیاری برای ارتقای شاخص های مربوط به توسعه مشارکت زنان صورت گرفت ولی این تلاش ها کافی نبود.

وی اضافه کرد: بانوان از حمایت ناچیز دولت ها برخوردار بودند و حتی شاهدیم که با وجود تحصیلات دانشگاهی بالای زنان نسبت به مردان، درصد کمتری از آنان توفیق همکاری در دستگاه های اجرایی شامل حالشان شده است.

این فعال فرهنگی و اجتماعی اظهار داشت: ساختار شغلی حاکم بر اداره های کشور هنوز مردانه است و دسترسی به مشاغل دولتی به ویژه در سطوح بالای مدیریتی بسیار محدود بوده و اگر سهم اشتغال بانوان در وزارتخانه آموزش و پرورش و بهداشت و درمان  نبود آمار اشتغال بانوان به فاجعه ای ملی تبدیل می شد.

مهرپویا افزود: سهم زنان در انتصاب پست های مدیریتی بسیار پایین بوده چرا که نگرش و شیوه حاکم بر گزینش بانوان و انتصاب آنان بر شغل های مدیریتی هنوز اصلاح نشده است.

وی اضافه کرد: با وجود نقش مهم و تاثیر گذار زنان در بهبود جامعه هنوز بانوان نتوانستند به حقوق خود برسند.

این بانوی فعال فرهنگی، خواستار ایجاد هماهنگی بین ورودی های دانشجویان دختر به دانشگاه و بازار کار و اشتغال آنان شد و اظهار داشت: باید برنامه ریزی جامع و مدونی برای حضور بانوان در تمامی دستگاه های دولتی استان مهیا شود.

مهرپویا چالش دیگر زنان را نوع نگاه خانواده به آنان دانست و گفت: زنان به دلیل تعصب، جهالت و قرائت های اشتباه از دین عدل گستر اسلام ، از حقوق خود محروم شدند و این باور غلط در برخی از خانواده ها رواج یافته که زنان باید دائم زیر سایه مردان به فعالیت بپردازند.

وی بیان کرد: فرزندان بیش از حضور فیزیکی مادر در منزل به حضور معنوی او در خانواده نیاز دارند و از منظر دیگر دختران در شرایط سخت و در سنین پایین و بدون داشتن حداقل تجربه ها و تحصیلات مجبور به ازدواج با مردانی می شوند که هیچ سنخیتی با آنان ندارند.

معاون مدیرکل امور بانوان استاندار همدان و نماینده هیات اندیشه ورز جوانان استان نیز گفت: این هیات یکی از نمادها و سمبل های واقعی مشارکت اجتماعی جوانان در امور جامعه است.

پروانه رسولی افزود: مشارکت اجتماعی به عنوان یک نظام کارکردی موجب ثبات و همبستگی اجتماعی، کاهش تعارضات گروهی و قومی، از بین رفتن سلطه فردی، تقلیل نابرابری های اجتماعی،  تقویت مسئولیت پذیری و احساس تعلق در افراد شده است.

وی اضافه کرد: همچنین مشارکت اجتماعی باعث تقویت پیوندهای مردم و نظام سیاسی در برابر تهدیدها شده و آنگونه که رهبر فرزانه انقلاب تاکید کردند استفاده از توانمندی های جوانان و مطالبه گری آنان باید مورد توجه مسئولان و برنامه ریزان قرار گیرد.

معاون مدیرکل امور بانوان استاندار همدان گفت: ایجاد هیات اندیشه ورز در استان و شهرستان ها یکی از نمونه های بارز توجه دولت به این قشر است که می تواند مطالبه گری جوانان را سامان داده و به عنوان بازوی مسئولان و دستگاه های اجرایی در راستای ارتقای نقش اجتماعی جوانان موثر باشد.

رسولی ادامه داد: شیوه نامه هیات اندیشه ورز جوان با بهره گیری از تجارب دیگران با تعیین اصولی وظایف و ساختار مشخص تدوین شده است تا مسیر هیات اندیشه ورز را به روشنی و شفافیت لازم مشخص کند.

وی گفت: در این ساختار علاوه بر هیات استانی که متشکل از جوانان فعال به نمایندگی از گروه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی و تعدادی از مدیران ستادی مرتبط در استانداری  است هیات های متنازع در فرمانداری های تابعه استان هم شکل گرفت.

معاون مدیرکل امور بانوان استاندار همدان اضافه کرد: هر یک از این هیات ها در پنج کمیته تخصصی اشتغال و کارآفرینی، علمی و پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی ، سیاسی، فرهنگی و هنری فعالیت دارند.

رسولی با بیان اینکه هیات اندیشه ورز حزب، سازمان مردم نهاد و تشکل سیاسی نیست افزود: این هیات در حقیقت گروهی است که جوانان مختلف را از همه گروه ها در دل خود جای داده و می تواند به عنوان ظرفیت بالفعل در کنار تمامی گروههای و در راستای ارتقای نقش و جایگاه جوانان در عرصه های مدیریتی گام بردارد.

وی تاکید کرد: با وجود تلاش دشمنان، تمام همت خود را در راستای افزایش مشارکت جوانان در انتخابات پیش رو فارغ از هر گرایش و سلیقه ها به کار خواهیم بست تا انتخابات باشکوه را در کنار سایر اقشار برگزار کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha