بیژن زاهدیفر روز شنبه در مراسم افتتاح دفتر تحقیق وتوسعه شرکت ایرانخودرو خراسان در مرکز فناوریهای پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد افزود: باید طرحهای توجیهی در محیط دانشگاهها تدوین شود نه آنکه توسط برخی افراد به نگارش درآید.
وی با اشاره به تدوین برنامه پنج ساله دوم این شرکت اظهار داشت: بسیاری از برندهای خودروساز جهانی به خاطر تدوین این سندهای راهبردی توانستهاند در دنیا تاثیرگذار باشند.
وی گفت: با توجه به فراهم بودن زیرساختهای مناسب برای انجام تفاهم نامه بین دانشگاه و شرکت ایران خودرو جای خالی ارتباط بین صنعت خودرو سازی با نهادهای دانشگاهی وجود دارد.
زاهدی فر افزود: حدود ۲۵ درصد تولید شرکت ایران خودرو در مجموعه خراسان رضوی و نزدیک شهر بینالود صورت میگیرد و ارتباط با دانشگاه میتواند در پیشرفت سهم تولید در استان تاثیر بسیار داشته باشد.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: در برخی قسمتهای صنعت خودروسازی تجربه این دانشگاه کم است و با ایجاد و فراهم شدن زمینه فعالیت مشترک، ظرفیت مناسبی برای تاثیر مثبت در آینده کشور فراهم میشود.
دکتر محمد کافی افزود: ایجاد این دفتر میتواند سنگ بنایی باشد که نفع آن به دانشگاه و صنعت خودروسازی خراسان خواهد رسید.
وی اظهار داشت: برخی تفاهمنامههای بین دانشگاه فردوسی مشهد و سازمانهای دیگر به علت فراهم نبودن زیرساختهای مناسب یا مشکلات دیگر پس از چند سال بیتاثیر می شود و باید تفاهم نامه ها را عقد قرارداد نزدیک کرد.
وی گفت: شرکت ایرانخودرو خراسان مسائل و نیازهای خود را میتواند به دانشگاه فردوسی مشهد معرفی کند و این وظیفه دانشگاه است تا در مواردی که نیاز به تعامل با دانشگاههای داخلی یا خارجی است، آن را به خوبی پیگیری نماید.
در حاشیه این مراسم مدیر توسعه و انتقال فناوری دانشگاه فردوسی مشهد به خبرنگارایرنا گفت: ارتباط خوب دانشگاه با صنایع مختلف باعث شده است که بالغ بر۲۸۰ شرکت با مرکز فناوریهای پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد در ارتباط باشند.
دکترامیر ملک زاده افزود: دراین مرکز که از سال ۹۶ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده ، سعی شده است تعدادی از شرکتهای همکار که واحدهای تحقیق و توسعه فعال دارند بتوانند به صورت فیزیکی ماموریت خود را در این مرکز پیگیری نمایند.
وی اظهار داشت: همچنین تعدادی از شرکتهایی که امکان حضور در مرکز فناوریهای پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد را ندارند می توانند به صورت مجازی با این مرکز در ارتباط باشند.
وی گفت: شبکهها و آزمایشگاههای تحقیق و توسعه (R@D) و آزمایشگاههای مرجع شامل حوزههای تخصصی نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی صرفاً برای ارائه خدمات به صنعت طراحی و تجهیز شده اند.
ملک زاده افزود: شبکه نوآوری دانشگاه که مرکز نوآوری و آزمایشگاه نوآوری است نیز در این مرکز مستقر شده است.
وی اظهار داشت: امیدواریم در برنامه آینده این مرکز که در قالب برج فناوری به تصویب رسیده است شاهد پیشرفت در حوزههای فناوری نانو و بیوتکنولوژی در دانشگاه فردوسی مشهد باشیم.
شرکت ایران خودرو خراسان اولین و بزرگترین مجموعه خودروسازی پس از انقلاب است که توسط متخصصان گروه صنعتی ایران خودرو ساخته شده و بیش از ۸۰ درصد ماشینآلات و تجهیزات آن ساخت صنعتگران ایرانی است.
این شرکت با هدف استفاده از پتانسیلهای اقتصادی و صنعتی منطقه شرق کشور در زمینه صنعت خودرو در مساحتی به وسعت ۷۶۰ هکتار در کیلومتر ۵۵ جاده مشهد- نیشابور و در مجاورت شهر جدید بینالود به منظور تولید انواع خودرو سواری و تجاری نظیر سدان، suv، ون، وانت و کامیونت در پنجم دی ماه ۷۹ تأسیس و به ثبت رسیده است.
نظر شما