در ادامه فعالیت های اعتراضی در میدان تحریر بغداد، یک بنر بزرگ بر روی ساختمان بلند مرتبه مشرف به میدان تحریر و پل «الجمهوری» موسوم به «رستوران ترکی» نصب شده که تصویر محمد الحلبوسی را به عنوان یکی از چهره های فساد کشور معرفی کرده و از وی خواسته اند که روند سیاسی را ترک کند.
در این پوستر بزرگ که در جهت روبروی مقر پارلمان نصب شده است، در پس زمینه پرچم به خون آغشته امریکا، چهره الحلبوسی ترسیم شده تا از او به عنوان عنصر آمریکایی ها در عراق یاد کنند و با دو شعار انگلیسی وعربی «ارحل ایها الفاسد» و «GO OUT» (فاسد بیرون برو) از او خواسته اند از روند سیاسی خارج شود.
همزمان گزارش های تایید نشده ای در شبکه های اجتماعی و برخی رسانه های عراقی منتشر شده است که مدعی است الحلبوسی از تظاهرات اخیر مردم و اصلاحات ارائه شده از سوی دولت از جمله استخدام های جدید، به نفع عشیره و نزدیکان خود استفاده کرده و مسائل شخصی و گروهی خود را بر منافع معترضان ترجیح داده است.
پیکان اتهامات درحالی از میدان تحریر بغداد به سمت الحلبوسی نشانه رفته است که وی جزو اولین مقامات عراقی از اهل سنت است که با اقدامات اصلاحی دولت «عادل عبدالمهدی» همراه شده و در دور اول اعتراضات در یک اکتبر (نهم مهرماه) با جمعی از تظاهرکنندگان در پارلمان دیدار و مطالبات آنها را فهرست کرد.
رییس پارلمان عراق همچنین در دور دوم اعتراضات در ۲۵ اکتبر (سوم آبان ماه) با اعلام مفتوحه بودن جلسات پارلمان در تصویب بسیاری از قوانین اصلاحی نقش داشته است.
قوانینی مانند کاهش امتیازات روسای سه گانه و نصف کردن حقوق مقامات بلند پایه کشور، حذف برخی از امتیازات پاره ای از اقشار جامعه عراق، تصویب قانون بازنشستگی و کاهش عمر بازنشستگی از ۶۳ به ۶۰ سال برای فراهم کردن بسترلازم جهت استخدام جوانان در پست های دولتی بخشی از این اقدامات بوده است.
به نظر می رسد از آنجا که تظاهرکنندگان در میدان تحریر به دلیل اینکه یک مجموعه همگن نیستند هر گروه از تظاهرکنندگان حسب گرایش ها و وابستگی های سیاسی که دارد می کوشد از تجمع حاضر در میدان تحریر برای تخریب رهبران سیاسی رقیب بهره ببرد.
برخی از جریان های سیاسی در پارلمان عراق، الحلبوسی را به عنوان یکی از عوامل اصلی در تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی از عراق متهم می کنند.
تخریب های سیاسی در میدان تحریر فقط به رهبران سیاسی عراق محدود نمی شود بلکه حتی به سطح کشورهای و محورهای منطقه ای و بین المللی نیز کشیده شده است.
در حالی که عده ای که گفته می شود عموما به گرایش های حزب منحله بعث منتسب هستند در میدان تحریر علیه جمهوری اسلامی ایران موضع منفی دارند در همین حال بر فراز ساختمان بلند مرتبه رستوران ترکی پلاکاردهای بزرگی در انتقاد از سیاست های امریکا وجود دارد.
بر روی این پلاکاردها شعارهای بزرگ «کلا کلا آمریکا» (آمریکا هرگز هرگز) به چشم می خورد و پلاکاردهای دیگری از رژیم آل سعود انتقاد کرده و این رژیم را مسوول تخریب عراق و حمایت از تروریسم می دانند.
عده ای تظاهرکنندگان در میدان تحریر نیز پلاکاردهایی علیه شیخ نشین قطر به دست گرفته و برخی از چهره های سیاسی عراقی مانند «خمیس الخنجر» رهبر جریان موسوم به «پروژه عربی عراق» را از عوامل نفوذی قطر در روند سیاسی عراق معرفی کرده اند.
به اعتقاد صاحب نظران نبود رهبری مشخص برای اعتراضات در بغداد و شهرهای جنوب و مرکز عراق باعث شده است که اعتراضات در عراق فاقد شعار مرکزی واحد باشد و همین امر را جزو ضعف های اساسی اعتراضات اجتماعی جاری در عراق می دانند./
نظر شما