۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۳۵
کد خبر: 83550371
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شروع فرآیند تدوین سند ۵ ساله تالاب‌های ایران

۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۳۵
کد خبر: 83550371
شروع فرآیند تدوین سند ۵ ساله تالاب‌های ایران

تهران- ایرنا- اولین کارگاه مشورتی تدوین سند ۵ ساله ۲۰۲۰ - ۲۰۲۵ طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با هدف دریافت نظرات دست‌اندرکاران برای تدوین سند جدید و به روز رسانی محتوای اجرایی این طرح برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اولین کارگاه مشورتی تدوین سند ۵ ساله ۲۰۲۰ - ۲۰۲۵ طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با حضور معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگانی از نهادهای مرتبط شامل وزارت نیرو، برنامه عمران ملل متحد، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، مشاوران ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، ستاد احیای دریاچه ارومیه، وزارت صنعت، معدن و تجارت، دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس و دفاتر مرتبط سازمان حفاظت محیط زیست در این سازمان برگزار شد.

احمدرضا لاهیجان زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، در افتتاحیه این کارگاه بر تمرکز و دقت نمایندگان نهادهای مرتبط در تعریف اقدامات و اولویت‌های سند پنج ساله این طرح مبنی بر ارائه ایده های نوآورانه، آخرین دستاوردهای ملی و بین المللی در حوزه های کاری دستگاه ها و همچنین ارائه پیشنهادات در خصوص تعیین جایگاه حقوقی محکم تری برای تصویب سند پنج سال آینده طرح حفاظت از تالاب‌های ایران (تصویب سند در ستاد ملی تالاب‌ها به ریاست معاون اول رئیس جمهور و یا در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان) تاکید کرد.

در ادامه این کارگاه محسن سلیمانی روزبهانی، مدیر برنامه‌های محیط زیست و توسعه اقتصادی - اجتماعی برنامه عمران ملل متحد ضمن اشاره به برخی از دستاوردهای طرح حفاظت از تالاب‌های ایران طی فعالیت ۱۳ ساله آن، وظایف اصلی این طرح را شامل ایجاد فضای نوآورانه برای استقرار سیستم‌های مدیریتی، نقش‌آفرینی برای ایجاد هم‌افزایی و همکاری‌های بین بخشی برای اجرایی شدن برنامه‌های حفاظت و احیای تالاب‌های کشور، بومی‌سازی مدل‌های نوین بین‌المللی، معرفی الگوهای جدید و موفق به سازمان‌های متولی برشمرد.

در ادامه علی ارواحی، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران به ارائه دستاوردها و اقدامات ۱۳ ساله طرح حفاظت از تالاب‌های ایران پرداخت و گفت: در این کارگاه طی یک فرایند مشورتی علل و پیامدهای مشکلاتی مانند کمبود شناخت کافی ارزش‌های اقتصادی و کارکردهای اکولوژیک تالاب‌ها، کمبود پیگیری، پایش و ارزیابی اجرای برنامه‌های مدیریت زیست بومی و بررسی وضعیت تالاب‌ها، ناکارآمدی قوانین، سیاست‌ها، برنامه‌ها و دستورالعمل‌ها مربوط به مدیریت تالاب‌ها و همچنین بخشی‌نگری و تضاد منافع در روند توسعه و تخصیص اعتبارات مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و تلاش شد که برای حل این مشکلات راهکارهایی ارائه و در برنامه ۵ ساله آتی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در نظر گرفته شود.

در حاشیه این کارگاه مساح بوانی، عضو هیات علمی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران به ارائه‌ای در خصوص ارتباط سناریوهای تغییرات آب و هوایی و تاثیر آن بر تالاب‌ها پرداخت.

پیش‌نویس سند ۵ ساله طرح حفاظت از تالاب‌های ایران بر اساس خروجی‌های این کارگاه تهیه و برای دریافت بازخورد به شرکت‌کنندگان ارسال خواهد شد. این سند پس از نهایی شدن به امضا می‌رسد و اجرای آن از ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی آغاز می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha