۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۲۸
کد خبر: 83550546
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تبادلات علمی و فناوری کشورهای اسلامی محدود به جایزه مصطفی (ص) نیست

تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: از امروز تا دو سال دیگر که چهارمین دوره جایزه برگزار می‌شود، اتفاقات بسیاری در این حوزه می‌افتد و تبادلات علمی و فناوری میان کشورهای اسلامی محدود به زمان برگزاری جایزه مصطفی (ص) نیست.

سورنا ستاری روز دوشنبه در حاشیه مراسم اعطای سومین جایزه علمی و فناوری مصطفی (ص) در جمع خبرنگاران افزود: تبادلات علمی و فناوری پل‌های مستحکمی هستند که ارتباطی به دولت‌ها و اتفاقات سیاسی دنیا ندارد، هر چه قدر این تبادلات علمی را افزایش دهیم ارتباط بین ملت‌ها، جوانان و دولت‌ها بیشتر شکل می‌گیرد.

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) بیان کرد: از امروز تا دو سال دیگر که چهارمین دوره جایزه برگزار می‌شود، ارتباطات و تبادلات علمی و فناوری بسیار زیادی میان کشورهای اسلامی رخ خواهد داد و همچنین بین برگزیدگان جایزه فروم‌ها و کارگاه‌های آموزشی متعدد اتفاق می‌افتد و این تبادلات به روزهای برگزاری جایزه محدود نمی‌شود.

وی بیان کرد: امیدواریم در دوره آینده هم نقش بیشتری از مشارکت زنان دانشمند در این حوزه که یکی از بخش‌های جایزه مصطفی، توسعه دانشمندان زن کشورهای اسلامی است داشته باشیم و امیدواریم اتفاقات خوبی در دو سال آینده را در زمینه تبادلات علمی شاهد باشیم.

جایزه علمی و فناوری مصطفی (ص) در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینه‌ساز همکاری و توسعه علمی و فناوری در جهان، به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی از سال ۹۴ به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. این جایزه به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارائه شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد.

در این دوره از معرفی برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) که در تالار وحدت برگزار شد، دو دانشمند ترکیه‌ای و سه دانشمند ایرانی به عنوان برگزیدگان نهایی معرفی شدند.
جایزه مصطفی(ص) در سه حوزه تخصصی علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات، علم و فناوری زیستی و پزشکی و علم و فناوری نانو و دو حوزه غیرتخصصی به برگزیدگان اعطا می‌شود.
پروفسور اوگور شاهین (Ugur Sgahin) استاد ایمونولوژی در دانشگاه ماینز آلمان متولد سال ۱۹۶۵ از ترکیه با اثر توسعه و آزمایش بالینی واکسن‌های درمان سرطان بر اساس mRNA برای هر بیمار به صورت فردی با توجه به جهش‌شان و پروفسور علی خادم حسینی عضو انجمن شیمی آمریکا و استاد رادیولوژی و مهندسی شیمی و مهندسی زیستی دانشگاه کالیفرنیا (UCLA) متولد ۱۹۷۵ در ایران با اثر هیدروژل‌های نانو و بایو ساختار برای کاربردهای زیست-پزشکی به طور مشترک در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی این دوره از جایزه مصطفی (ص) به عنوان برگزیدگان بخش اصلی و تخصصی معرفی و تجلیل شدند.
همچنین در این دوره در بخش برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی پروفسور "عمران اینان" از کشور ترکیه همراه با پروفسور "حسین بهاروند" و پروفسور "محمد عبدالاحد"  از  ایران به عنوان برگزیدگان معرفی شدند.  
پروفسور عمران اینان (Umran Inan) برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۱۹ از کشور ترکیه، رئیس دانشگاه کوک ترکیه و عضو انجمن فیزیک آمریکا، متولد سال ۱۹۵۰ دارای اثر درک اثر متقابل موج و ذره حالت whistler در فضای نزدیک زمین و اتصال الکتروشیمیایی بین تخلیه رعد و برق و اتمسفر بالا در حوزه فیزیک یونسفری و جوی است. همچنین پروفسور حسین بهاروند استاد زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی در پژوهشگاه رویان از ایران متولد سال ۱۹۷۲ از ایران دارای اثر درمان پارکینسون و AMD چشم با سلول بنیادی است.
پروفسور محمد عبدالاحد، برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۱۹ از کشورهای اسلامی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه تهران از ایران متولد سال ۱۹۸۲ ایران با اثر ترجمه رفتار سلول‌های سالم و سرطانی در حوزه الکترونیک (شیوه‌های نوین تشخیص و درمان سرطان) حوزه علم و فناوری نانو است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha