مرتضی بهرام روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جلوگیری از فرار مالیاتی، نظارت بر نحوه و مراحل هزینه پول از بدو تولید تا مراحل مصرف از جمله منافع تصویب این لوایح است.
وی ادامه داد: در سطح بین المللی نیز این امر باعث خارج شدن کشور از تحریم و توسعه سرمایهگذاری خارجی و رونق روابط بانکی می شود.
وی تاکید کرد: در صورت تصویب نشدن لوایح FATF نه تنها مراوادت بانکی بلکه سرمایه گذاری خارجی نیز با مشکلات متعددی روبرو شده و به عبارتی امکان سرمایه گذاری خارجی ممکن نمی شود.
FATF گروه ویژه اقدام مالی است که در سال ۱۹۸۹ میلادی به ابتکار کشورهای" گروه جی هفت" تشکیل شد تا بررسی هایی درباره وضعیت قوانبن مبارزه با پولشویی در بازارهای مختلف مالی در سراسر جهان انجام دهد و نتیجه آن را هرچهارماه یک بار به اطلاع کشورهای عضو برساند.
این گروه پس از حملات ۱۱سپتامبر تامین مالی تروریسم ر ا در برنامه خود قرار داد و سرانجام در سال ۲۰۱۲ میلادی ۴۹ توصیه خود را که ۹ توصیه آن مختص به تامین مالی تروربسم و ۴۰ توصیه دیگر مختص به پولشویی بود را ادغام و به ۴۰ توصیه جامع تبدیل کرد.
این گروه که یک نهاد مرجع برای تنطیم مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم است در آخرین نشست خود ضمن اعاده ۲ دسته از اقدامات مقابله ای علیه ایران هشدار داد که در صورت عدم تکمیل فرآیند اجرای توصینامه یا برنامه عمل ایران ، این نهاد ممکن است طی سه ماه آینده ایران را به فهرست کشورهای غیرهمکار خود یا ( لیست سیاه) اضافه کند.
نظر شما