۱۲ قوم ایرانی همچون ترک، لر، کرد، ترکمن، عرب، مازنی، گیلک، بلوچ و کرمانچ در این جشنواره در قالب ۳۰ گروه در بخشهای آیینی، بازیهای بومی و محلی و عشایری با یکدیگربه مدت ۲ روز رقابت کردند.
لرستان قهرمان بازیهای بومی و محلی جشنواره اقوام ایرانی
مدیرکل ورزش و جوانان استان سمنان در گفتوگو با ایرنا اظهارداشت: رقابت در بخش بازیهای بومی و محلی در سه بازی دال تلان، چوبکشی و هفت سنگ در 2 بخش گروهی و تکی آقایان و بانوان برگزار شد.
مجتبی جانعلی افزود: تیم استان لرستان در رقابت بازیهای بومی و محلی به مقام قهرمانی دست یافت.
وی تصریح کرد: تیم استانهای خراسان شمالی و گلستان نیز به ترتیب دوم و سوم شدند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان سمنان خاطرنشان کرد: از مجموع ۳۰ گروه شرکت کننده، ۱۵ گروه در بخش آیینی، ۱۰ گروه در بازیهای بومی و محلی و پنج تیم در بخش عشایری رقابت کردند.
احیای ورزشهای بومی با برگزاری جشنوارهها
رئیس فدراسیون ورزشهای بومی و محلی نیز اظهار کرد : میزبانی گرمسار از جشنواره فرهنگی، ورزشی و آئینی اقوام ایرانی نشان داد که احیای ورزشهای بومی با جشنوارهها میسر میشود.
رضا جعفری با بیان اینکه ایران مهد ورزشهای بومی است، افزود: بازیهای بومی هدف محور بوده و به انسان درس زندگی میآموزند، بنابراین باید برای حفظ این آیین ها تلاش شود.
ششمین دوره جشنواره ملی اقوام و عشایر ایرانی به مناسبت گرامیداشت هفته وحدت شامگاه جمعه در موزه علم و صنعت شهرستان گرمسار استان سمنان با معرفی تیمهای برتر در سه بخش، بازیهای بومی و محلی، آیینی و عشایری با حضور مردم و جمعی از مسوولان کشوری و استانی پایان یافت.