ایجاد رسانه واحد و مشترک؛ خواسته دانشجویان جهان اسلام

تهران- ایرنا- تعدادی از دانشجویان مسلمان جهان اسلام شرکت‌کننده در کنفرانس وحدت اسلامی تاکید کردند که برای مبارزه علیه استکبار در کنار وحدت باید تفکر رسانه‌ای مشترک شکل بگیرد، موضوعی که تاکنون به آن توجه نشده و رسانه واحدی برای یکصدایی این دانشجویان وجود ندارد.

سی و سومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با موضوع «وحدت امت در دفاع از مسجدالاقصی» از روز چهارشنبه ۲۲ آبان ماه در تهران آغاز شده است امروز شنبه (۲۵ آبان) به کار خود پایان می دهد.

در این کنفرانس بین المللی ۳۵۰ نفر از شخصیت‌های سیاسی، اندیشمندان و دانشگاهیان از ۹۳ کشور و ۲۵۰ شخصیت از علمای شیعه و اهل سنت داخلی حضور داشتند.

همچنین ۱۲۰ دانشجو از ۲۷ کشور جهان با حضور در این اجلاس، وضعیت دانشجویان مسلمان جهان را بررسی کرده و راهکارهایی برای انسجام بیشتر ارائه دادند.

دیدار با مقام معظم رهبری، حضور در مرقد مطهر امام (ره)، حضور در نماز جمعه تهران، برگزاری ۲۰ نشست و کمیسیون تخصصی، برگزاری جشن میلاد حضرت محمد(ص)، قدردانی از پنج شخصیت برجسته تقریبی جهان اسلام و رونمایی از آثار هنری تقریبی در این همایش چهار روزه انجام شد.

خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در حاشیه این کنفرانس با تعدادی از این دانشجویان به صورت اختصاصی به گفت و گو پرداخته است که در ادامه می‌خوانیم.

دانشجویان مسلمان جهان رسانه واحد و مشترک ندارند

«علی کل کاوی» ‌دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس از کشور عراق گفت:‌ اساس این وحدت دانشجویی، قرآنی است. همانطور که خداوند در قرآن به وحدت مسلمانان تاکید کرده است.

وی گفت: در کشور عراق و سایر کشورهای مسلمان، دانشجویان زیادی علاقه‌مند به گردهمایی و  وحدت اسلامی و مسلمانان هستند و فقط کافی است این میل و اراده هدایت و رهبری شود. اما دانشجویان مسلمان هنوز رسانه ندارند و چنین گردهمایی می تواند نویدبخش حضور و تاثیرگذاری دانشجویان مسلمان باشد.

این دانشجوی مسلمان از کشور عراق به حوادث کنسولگری ایران در شهر کربلا که ۱۲ آبان ماه رخ داد، اشاره کرد و افزود:  اتفاق‌ها در کنسولگری ایران در عراق توسط تعداد محدودی جوان عراقی بی معرفت رخ داد که تحت تاثیر فضای مجازی مانند فیسبوک قرار گرفته بودند.

کل کاوی افزود: اگر جوان‌های مسلمان توسط دانشجویان مسلمان و سایر نهادها هدایت می‌شدند، شاهد چنین اتفاقی نبودیم و با اینگونه حوادث جای خالی رسانه دانشجویی جهان اسلام که به چند زبان بتواند جوان‌ها  را هدایت کند، بیشتر احساس می شود.

وی ادامه داد: همه می‌دانند که فیسبوک وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی است که در آن اهداف سلطه‌گری و نفوذ خود را دنبال می‌کند. در عین حال نیز در عراق ضرب المثلی وجود دارد که می‌گوید اگر ایران به عراق کمک نکرده بود، عراق امروز زیر پاهای داعش له می‌شد.

دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس درباره اینکه چرا تاکنون اتحادیه دانشجویان جهان اسلام شکل نگرفته است؟ گفت: دلیل آن تبلیغات علیه جهان اسلام است. همچنین دولت‌های مسلمان نیز برای ایجاد چنین اتحادیه‌ای باید پیش قدم شوند تا دانشجویان مسلمان بتوانند در کنار یکدیگر علیه نظام سلطه تاثیرگذار شوند.

نشست‌های فصلی سبب ایجاد اتحادیه جهانی دانشجویان مسلمان می شود

«حمید رضا دورانی» عضو ستاد پشتیبانی از مردم یمن گفت: هدف از این مجمع ایستادگی و خودکفایی مردم مسلمان به خصوص دانشجویان علیه استکبار جهانی است که اکنون در حال انجام است.

وی درباره راهکارهایی برای تشکیل اتحادیه دانشجویان جهان اسلام گفت: باید نشست‌های فصلی تشکیل داد تا به مشکلات دانشجویان و مردم جهان اسلام بپردازد. البته در این راه موضوع حقوقی از نظر تدوین اساسنامه یکی از چالش‌های تشکیل اتحادیه است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

این دانشجو درباره پرچمداری دانشجویان مسلمان جهان اسلام برای مبارزه علیه نظام سلطه گفت: دانشجویان جهان اسلام می‌توانند با الگو قرار دادن اقتصاد مقاومتی جمهوری اسلامی ایران در زمینه خودکفایی و مبارزه به نظام سلطه به خصوص آمریکا موفق شوند. البته یکی از مشکلات در این راه مسائل مالی است. ولی با توانمندسازی و خودکفایی می توان این مشکلات را از سر راه برداشت.

مسلمانان برای مبارزه با نظام سلطه نیازمند وحدت هستند

«علی الفیاض» دانشجوی عراقی دانشگاه تهران نیز به خبرنگار ایرنا گفت: دانشجویان جهان اسلام می‌توانند با وحدتی که در کنار هم ایجاد می‌کنند و با تشکیل یک اتحادیه، قدرت و وحدت مسلمانان در استکبار ستیزی را به نمایش بگذارند.

وی گفت:‌ برای رسیدن به این هدف نیاز است که همیاری و همفکری بین دانشجویان بیشتر شود تا سرانجام تمدن جهانی اسلامی شکل بگیرد.

این دانشجو خاطرنشان کرد:‌ وقتی حضور گسترده دانشجویان مسلمان جهان اسلام در این نشست را با دوره قبل مقایسه می‌کنیم، مشخص می‌شود که عزم جدی برای مبارزه با استکبار جهانی و وحدت اسلامی در دستور کار همه کشورهای مسلمان است.

رسانه‌های کشورهای مسلمان باید درکنار هم قرار گیرند

«مقصود درودی» دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور نیز به ایرنا گفت: حضور گسترده دانشجویان مسلمان در کنار یکدیگر سبب می‌شود تا تبادل نظر مسائل جهان اسلام بیشتر بررسی شود و اگر رسانه‌های این کشورها نیز چنین رویدادی را به خوبی پوشش دهند، فضای رسانه‌ای مناسبی در جهان به سود اسلام و علیه نظام سلطه شکل خواهد گرفت.

زبان رسانه‌ای مشترک راه‌گشای مبارزه مسلمانان علیه استکبار است

«محمد عبدالله زاده» دیگر دانشجویی حاضر در کمیسیون دانشجویی به خبرنگار ایرنا گفت: دانشجویان مسلمان می‌توانند با تشکیل اتحادیه برابر استکبار جهانی بایستند. البته شاید آرزوی بعضی از جوانان رفتن به آمریکا برای ادامه تحصیل و یا هر هدفی دیگر به عنوان یک کشور متمدن باشد. اما دانشجویان کشورهای مسلمان وظیفه دارند حقیقت این تمدن را که واهی است به جهانیان شناسانده و افول تمدن آمریکا را نشان دهند.

وی گفت: وظیفه دانشجویان مسلمان جهان اسلام است ظلم‌هایی که توسط آمریکا و اسرائیل به مردم کشورهای مسلمان مانند فلسطین، یمن، هند، کشمیر و مردم مسلمان سایر کشورها روا داده می‌شود، ‌به خوبی تشریح کنند.

این دانشجویی مسلمان افزود: وجود رسانه مشترک بین دانشجویان مسلمان کشورهای مختلف می‌تواند به بررسی مشکلات و ارائه راهکارها و تبلیغ علیه دولت‌های ظالم و پایان این سلطه کمک کند.

مقاومت، محور اصلی مبارزه علیه ظلم است

«صدرا حاجی زاده» دانشجویی از کشور جمهوری آذربایجان نیز گفت: نفع دشمنان جهان اسلام از تفرقه مسلمانان است. بر همین اساس وحدت مسلمانان با گوش دادن به فرامین امام خامنه‌ای می‌تواند ار اختلاف و تفرقه جلوگیری کند.

وی افزود: علاوه بر گوش فرا دادن به فرامین رهبری، وظیفه همه دانشجویان مسلمان است از هر طریقی چه با فضای مجازی و چه رسانه‌ها و تبلیغ، پیام اسلام را به گوش جهانیان برسانند.

این دانشجوی آذربایجانی ادامه داد: مقاومت محور اصلی مبارزه و از اصول مهم برای دانشجویان مسلمان است و اگر مردم و دانشجویان از رهبری و مقاومت جدا شوند، به بازیچه دشمن تبدیل خواهند شد.

وی تصریح کرد: در چنین نشست‌هایی از «بایدها» می‌گویم. اما انجام این «بایدها» به عهده ما دانشجویان است که دردها و مشکلات را شناسایی کرده و برای حل آن تلاش کنیم.

کرسیهای درس دانشگاه‌ها را باید مسلمانان در اختیار بگیرند

«ابوسعید ناصح» دانشجوی لبنانی نیز گفت: اینکه دانشجویان مسلمان جهان اسلام با وحدت درکنار یکدیگر بتوانند دشمن شناسی کنند و برابر ظلم و ستم بایستند، بسیار مهم است.

وی گفت: دانشجویان مسلمان نیز با همین هدف در کنار یکدیگر جمع شده تا علیه ظالم متحد شوند. از طرفی بیشتر کرسی های زبان عربی در دانشگاه‌های خارجی دست عرب زبان‌های مطیع استکبار جهانی است که علیه دین اسلام تبلیغ می کنند. ولی در این زمینه هنوز کاری انجام نداده ایم که این می‌تواند به وحدت مسلمانان ضربه زده و تعدادی از دانشجویان را با افکار نظام سلطه همسو کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha