به گزارش رویترز، بیش از پنج هزار پلیس برای تأمین امنیت این راهپیمایی در مرکز آتن مستقر شدند.
معترضان که در میان آنها «آلکسیس سیپراس» نخست وزیر سابق نیز حضور داشت، راهپیمایی خود را مقابل سفارت آمریکا در آتن به پایان رساندند.
جوانانی که در این راهپیمایی شرکت کردند، پرچمهای خونینی در دست داشتند که از قیام سال ۱۹۷۳ دانشجویان باقیمانده است. آنان از حمایت آمریکا از دیکتاتوری نظامی یونان (۱۹۷۴-۱۹۶۷) انتقاد کردند.
تظاهرات گسترده مردم شهر آتن با حضور گسترده در روز گرامیداشت قیام دانشجویی این کشور با سر دادن شعارهایی علیه آمریکا، بسوی پارلمان یونان واقع میدان «سینداگما» میدان اصلی شهر آتن راهپیمایی کردند و با تجمع مقابل پارلمان این کشور از دولت یونان خواستار تعطیلی پایگاه های نظامی ناتو و آمریکا در این کشور شدند.
حضور شهروندان یونانی که امسال در چهل و ششمین سالگرد قیام دانشجویی دانشجویان پلی تکنیک برگزار شد و هنوز نیز این تظاهرات به صورت پراکنده ادامه دارد، از سال های گذشته گسترده تر است.
در اواخر سال ۱۹۷۳ در پی نارضایتی شهروندان یونانی از حکومت دیکتاتورها، دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک با نیروهای امنیتی این رژیم درگیر شدند که به اعتراضات فراگیری مبدل و منجر به سقوط حکومت سرهنگ شد.
تظاهر کنندگان در خلال راهپیمایی خود نیز با انتقاد از دولت یونان مبنی بر لغو مصونیت دانشجویی که حدود یکماه پیش به تصویب پارلمان یونان رسید، شعارهای تندی دادند و خواستار لغو این قانون شدند.
تظاهر کنندگان در مقابل سفارت آمریکا پرچم این کشور را به آتش کشیدند و درگیری بین نیروهای امنیتی و معتضرین به اوج خود رسید که بر اثر این درگیری ها تعداد زیادی دستگیر و تعداد نیز زخمی شدند.
تانکهای رژیم دیکتاتوری یونان ۱۷ نوامبر ۱۹۷۳ درهای دانشگاه پلیتکنیک آتن را شکستند و سرکوب خونین معترضان را رقم زدند. در جریان این سرکوب ۲۳ نفر کشته و بیش از یک هزار نفر زخمی شدند.
هر سال مراسمی در سالگرد سرکوب دانشجویان برگزار میشود که احساسات ضدآمریکایی در آن بشدت پررنگ است.
نظر شما