«حمید علیصمیمی» رییس فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین روز دوازدهم آبان به بهانه بازگشت به سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران از ریاست فدراسیون ورزش جانبازان و معلولین استعفا داد، استعفایی که نه تنها مسیر او را به سمت سازمان امور ایثارگران تغییر نداد بلکه در کرسی ریاست به عنوان سرپرست ماندگار شد.
انتخابی که توسط «مسعود سلطانیفر» وزیر ورزش و جوانان صورت گرفت و «هادی رضایی» معاون اجرایی کمیته ملی پارالمپیک از آن ابزار بیاطلاعی کرد. دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک در رابطه با استعفای صمیمی به خبرنگاران گفت: استعفای صمیمی ظاهرا به دلیل مسائل شخصی انجام شده اما ما در جریان استعفای او نیستیم، همانگونه که در جریان سرپرستی او هم قرار نگرفتهایم. هر گونه تغییر در فاصله ۹ ماه تا بازی های پارالمپیک می تواند برای عملکرد کاروانی که قرار است در این بازی ها شرکت داشته باشد، منفی باشد.
با وجود مخالفت ضمنی دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک با این شیوه از تغییرات صمیمی که قرار بود به خاطر بازگشت به بنیاد شهید فدراسیون را ترک کند با شیوه دیگر در این فدراسیون ماندگار شد؛ شیوهای که هر چند اختیارات او را کم میکند اما همچنان نفر نخست فدراسیون تا برگزاری انتخابات است. انتخاباتی که هنوز زمان ثبت نام آن مشخص نشده است. زمانی که برخی پایان آن را همزمان با پایان سال ۱۳۹۸ تخمین زدهاند
طولانی شدن مدت سرپرستی صمیمی در فدراسیون بدون شک آسیبی است که شاید در فروردین یا اردیبهشت سال ۱۳۹۹ برونداد آن را مشاهده نکینم؛ اما در میانه شهریور سال بعد که پارالمپیک توکیو در جریان است بسیاری مسئولان ورزش کشور حسرت آن را خواهند خورد. حسرتی که هدف گذاری کمیته ملیالمپیک برای قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ تیم را تحت تاثیر قرار میدهد.
یکی از مشکلات فدراسیونهای پارالمپیکی ایران تهیه بودجه برای اعزام ورزشکاران به مسابقات گزینشی است. رقابتهایی که میتواند زمینه را برای حضور قدرتمند ایران در توکیو ۲۰۲۰ فراهم کند. در این گزینشیها افزون بر کسب سهمیه، امتیاز ورزشکاران پارالمپیکی افزایش خواهد یافت، افزایشی که قرعه معلولان ایران در توکیو را راحتتر خواهد کرد. اما اعزام تیم و ورزشکار به تورنمنتهای خارجی در شرایط کنونی که کشور با مشکلات ارزی دست به گریبان است به یک معضل تبدیل شده و رییس فدراسیون باید به دنبال راهکاری برای تامین آن باشد.
با چنین شرایطی بدون شک قدرت و اختیارات سرپرست یک فدراسیون نمیتواند به اهرمی برای کسب بودجه تبدیل شود. سرپرست کنونی تمام هم و غم خود را در این خلاصه میکند که با برگزاری انتخابات در زمان نامشخص راس فدراسیون را به دیگری واگذار کند و خود راهی اداره سابق خدمت شود. اما انتخابات چه مدت زمانی برگزار میشود سوالی است که صمیمی قادر به پاسخگویی برای آن نیست بلکه وزیر ورزش و رییس کمیته ملی پارالمپیک باید برای آن تصمیم بگیرند.
این ۲ نهاد ورزشی ایران که مهمترین مرجع تصمیمگیری در حوزه ورزشکاران جانباز، معلول، نابینا و کمبینا هستند باید فراخوان برای ثبت نام رئیس فدراسیون بگذارند و هر چه زودتر تکلیف این فدراسیون که در برگیرنده شمار زیادی از مدالآوران پارالمپیکی است را مشخص کنند.
نظر شما