نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی کاهش مصرف آنتی بیوتیک ضروری است

تهران - ایرنا - مدیر برنامه کنترل مقاومت میکروبی وزارت بهداشت گفت: نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی برای کاهش مصرف آنتی بیوتیک ضروری است و پیشگیری از مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک‌ها یک شعار و یک مسئولیت جهانی و همگانی محسوب می‌شود.

به گزارش وزارت بهداشت،  مریم مسعودی فر روز چهارشنبه درباره اهمیت فرهنگ‌سازی برای کاهش مصرف آنتی بیوتیک افزود: مبارزه با مقاومت میکروبی یک مسئولیت جهانی و شعار سازمان جهانی بهداشت است.

وی ادامه داد: شست‌وشوی دست‌ها، واکسیناسیون و تماس جنسی سالم، ۳ شعار سازمان جهانی بهداشت در زمینه مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک‌هاست،  باید سطح آگاهی مردم درباره آنتی بیوتیکها را ارتقا دهیم.

مدیر برنامه کنترل مقاومت میکروبی وزارت بهداشت بیان کرد: از ۲۷ آبان تا ۲ آذر، هفته جهانی اطلاع رسانی درباره مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک است که یک هفته نمادین به حساب می‌آید. هدف در کوتاه مدت کاهش مصرف غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و در درازمدت دستیابی به الگوی مصرف آنتی بیوتیک‌هاست.

محمد مهدی گویا،  رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز در همین رابطه در نشست خبری اخیر خود گفت: مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک‌ها در کشور روبه افزایش است و عوامل متعددی مانند مصرف خودسرانه دارو در این زمینه نقش دارد. عوامل مختلفی در افزایش مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک تاثیرگذار است که مصرف خودسرانه دارو، تجویز بی مورد دارو توسط برخی پزشکان، ارایه بی مورد و بدون نسخه آنتی بیوتیک در داروخانه ها و استفاده از این دارو در دام ها از جمله گوشت و مرغ و برخی موادغذایی دیگر از جمله مهم ترین علل این مساله است.

وی بیان کرد: هیچ کشوری نمی تواند جلوی مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک را بگیرد اما در کشور از سال گذشته برنامه کشوری کنترل مقاومت میکروبی را آغاز کرده ایم که اساس آن آموزش به مردم و پزشکان و افزایش دانش مردم نسبت به عوارض جبران ناپذیر مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها توسط مردم و پزشکان است و برای این کار روش های پیشگیرانه و کنترل عفونت را گسترش می دهیم که مهم ترین روش شست‌وشوی دست ها است.

گویا افزود: علاوه بر آن آنتی بیوتیک را طبقه بندی کرده ایم و برخی باید فقط توسط عده ای خاص از پزشکان تجویز شود. شناسایی علایم مصرف بی رویه داروهای ضدمیکروبی،  پایش مقاومت میکروبی در کشور، پایش مصرف داروهای ضدمیکروبی، ترویج استفاده مناسب از این داروها، استانداردسازی تست های تشخیص ثبت موارد ابتلا به عفونت های ناشی از مقاومت به آنتی بیوتیک و جلوگیری از همگرایی بیماری های عفونی در کشور از دیگر موارد این برنامه است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره میزان مصرف نابه‌جای آنتی بیوتیک در کشور گفت: هیچ تحقیق آماری دقیقی در این زمینه وجود ندارد و بعید می دانم کسی جواب سوال شما را بداند. در مورد میزان مصرف آنتی بیوتیک در دام ها نیز در وزارت بهداشت اطلاعاتی نداریم و سازمان دامپزشکی می تواند در این مورد اظهار نظر کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha