به گزارش وزارت بهداشت، سیما سادات لاری روز چهارشنبه در حاشیه نشست مدیران دانشجویی دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور افزود: مدیران دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور خط مقدم مطالبات دانشجویان در حوزه مسائل رفاهی از جمله، تغذیه، اسکان و وام های دانشجویی هستند. چالشی که در حال حاضر مطرح است، افزایش ۳۲.۵ درصدی ظرفیت دانشگاه ها در سال جاری بدون در نظر گرفتن زیرساختهای لازم است که مدیران دانشجویی و فرهنگی را با مشکل مواجه کرده است، زیرا مدیران دانشجویی از بومی و غیربومی بودن دانشجویان اطلاعی نداشته و با وجود کمبود زیرساختها در زمان پذیرش، باید تمامی دانشجویان را اسکان داده و برای آنها رفاه فراهم می کردند. از طرفی به دلیل مشکلات اقتصادی مردم در جامعه، تمایل دانشجویان به استفاده از ظرفیت خوابگاه ها بیشتر است، برای مثال مصرف غذای دانشجویان ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر متقاضیان غذا و خوابگاه در دانشگاه های علوم پزشکی بیشتر شده و بودجه مناسبی برای ایجاد زیرساخت ها در اختیار نداریم.
لاری بیان کرد: در نشست امروز سه کارگروه برگزار شد که یکی از کارگروه ها در مورد وضعیت اسکان دانشجویان است، زیرا در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد خوابگاه های دانشجویی فرسوده و قدیمی است و سالانه باید هزینه های زیادی صرف شود تا بتوانیم این خوابگاه ها را تعمیر کنیم. از سوی دیگر، یک سری پروژه های خوابگاهی داریم که به علت مشکلات مالی نیمه کاره رها شده اند. در این راستا در حال پیگیری وام ها و تسهیلات بانکی هستیم که وزارت بهداشت در این زمینه نیز جلساتی را با مدیران و نمایندگان بانک ها و موسسات مالی و اعتباری دولتی و خصوصی برگزار کرد و با آنها صحبت شد تا بتوانیم از وام هایی استفاده کنیم که دو سال تنفس داشته باشد و سود آن کم شود و صندوق رفاه که مشارکت خوبی با ما دارد، سود این وام ها را پرداخت کند.
معاون وزیر بهداشت افزود: در مورد تغذیه دانشگاه ها هرچه سلف سرویس دانشگاه ها را به سمت صنعتی شدن ببریم، کیفیت غذا افزایش و هزینه ها کاهش پیدا می کند، زیرا برای دانشجویان کیفیت غذا مقوله بسیار مهمی است.
وی با اشاره به نقش شوراهای صنفی در پیگیری مطالبات دانشجویان اظهار داشت: شوراهای صنفی، شوراهایی هستند که پیگیر مطالبات صنفی دانشجویانند و در واقع بازوی ما در تصمیم گیری ها بوده و همراه و همگام با ما هستند.
لاری درباره افزایش رقم وامهای دانشجویی نیز اظهار داشت: در سال جاری موفق به افزایش رقم وام های دانشجویی نشدیم، اما درصدد هستیم که با توجه به افزایش نرخ تورم، این ارقام افزایش پیدا کند.
وی در مورد ضوابط آیین نامه های دانشجویی گفت: تاکید ما بر اصلاح آیین نامه ها است تا آیین نامه ها پاسخگوی نیازهای فعلی دانشجویان باشد. درصدد هستیم با توجه به شرایط بومی هر منطقه ای، با ایجاد فضای متحدالشکل کاری کنیم که احساس عدالت در بین تمامی دانشجویان ایجاد شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش از این نیز در همین رابطه گفته بود: نزدیک به ۵۰ درصد از خوابگاه های دانشگاه های کشور فرسوده اند و اعتبار زیادی برای بازسازی ساختمان آنها نیاز است. ۲۱ طرح عمرانی برای ساخت خوابگاه دانشجویی در ۲۱ نقطه کشور در حال اجرا است که برای ۱۸ طرح آن هیچ گونه اقدامی نشده و همچنان منتظر تامین اعتبار هستند.
نظر شما