۳۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۵۹
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 83564064
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 مدیر پروژه ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در گرگان تجلیل شد

گرگان ـ ایرنا ـ آیین تجلیل از رمضانعلی قائمی مدیر استانی پرونده ثبت جنگل‌های هیرکانی با حضور رییس و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه کشاورزی، مدیران حوزه منابع طبیعی و محیط زیست و علاقه‌مندان به طبیعت گلستان در خانه طبیعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

در این آیین که امروز پنجشنبه برگزار شد، مدیر پروژه ثبت جنگل های هیرکانی پس از تشریح مراحل ثبت این اثر طبیعی در لیست میراث جهانی گفت: ثبت جهانی جنگل های هیرکانی مزایای بسیاری دارد که جلب توجه سایر کشور، تخصیص اعتبارات ملی برای حفاظت، تحقیقات و ارزیابی جنگل های هیرکانی و اختصاص ردیف بودجه مستقل از طرف یونسکو از جمله این مزایا است.

رمضانعلی قائمی اظهار داشت: ثبت جهانی جنگل های هیرکانی به تنهایی کافی نیست و باید علاوه بر حفاظت مطلق از این میراث و تقویت ساختار نیروی انسانی برای مراقبت بیشتر از آن، تعارضات موجود رفع و بازسازی مناطق تخریب شده جنگل های هیرکانی در دستور کار قرار گیرد.

این کارشناس و پژوهشگر محیط زیست افزود: جنگل های هیرکانی با قرار گرفتن در فهرست میراث جهانی قابلیت فراوانی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی پیدا کرده که اگر برنامه درستی برای استفاده از این ظرفیت طراحی نشود فرصت های فراوان توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال با محوریت جنگل های هیرکانی از دست خواهد رفت.

 طبق داده های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان وسعت جنگل های هیرکانی در این استان ۴۵۲ هزار هکتار است که محل رویش این عرصه ها در نوار جنوبی استان از نوکنده بندرگز آغاز و تا گلیداغ در شرق گلستان ادامه دارد.

۱۴ تیر امسال  و در چهل و سومین اجلاس کارگروه میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) که در کشور آذربایجان برگزار شد، مناطقی از جنگل‌های هیرکانی یا جنگل‌های شمال تحت نام میراث طبیعی ایران با تایید اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، در فهرست میراث جهانی قرار گرفت.

این مناطق شامل پارک ملی گلستان، جنگل ابر، افراتخته و جهان‌نما در استان گلستان و مناطق  بولای دودانگه و چهاردانگه، جنگل الیمستان هراز در آمل، جنگل واز حوزه کجور نوشهر، چهارباغ چالوس، جنگل خشکه‌داران، جنگل رودخان، سیاه رودبار گیلان، منطقه حفاظت شده لیسار گیلان، مازندران، سمنان و خراسان شمالی و در مجموع منطقه ای به مساحت ۳۰۷ هزار هکتار است که سهم گلستان از این مساحت دو میلیون و ۱۰۰ هزار هکتاری حدود ۲۱ درصد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha