خیابان های شهر مقدس قم امروز آذین بندی شدهاست و مردم متدین این شهر از قشرهای گوناگون درحالی که شاخههای گل در دست داشتند، از ورود این کاروان نمادین استقبال کردند که حضور بانوان در این مراسم چشمگیر بود.
در طول مسیر مداحان اهل بیت(ع) به مدیحه سرایی پرداختند و قشرهای مختلف جامعه با برپایی ایستگاههای صلواتی و پخش شیرینی، شربت و شکلات از مردم پذیرایی کردند.
دلدادگان مکتب ائمه اطهار(ع) درطول مسیر حرکت این کاروان، از هر کوی و برزن به آنها میپیوستند و با در دست گرفتن گل و پرچمهای سبز رنگ به نام مبارک حضرت معصومه(س)، شعار «یا معصومه(س) به شهر ما خوش آمدی» سر می دادند.
از جلوه های ویژه این آیین میتوان به حضور تعدادی از سالمندان زن و مرد شهر مقدس قم به همراه این کاروان اشاره نمود که در طول مسیر، خادمان آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) آنها را با ویلچر تا حرم مطهر همراهی کردند.
این کاروان با عبور از خیابان های امامزاده ابراهیم(ع)، نیروی هوایی، امام خمینی(ره) و امیرکبیر (اراک)، میدان شهید مطهری و میدان آستانه به حرم مطهر حضرت معصومه(س) وارد شد و در صحن امام رضا(ع) حرم مطهر به همین مناسبت مراسم باشکوهی به همراه اجتماع بزرگ مردم در صحن امام رضا(ع) حرم مطهر ترتیب یافت.
در این اجتماع باشکوه مداحان اهل بیت در رابطه با حضرت فاطمه معصومه(س) اشعاری را قرائت کردند و نیز میثم مطیعی از مداحان، اشعاری را در رابطه با حوادث اخیر کشور قرائت کرد که با ندای الله اکبر مردم همراه بود و پیش از آن شرکت کنندگان شعار مرگ بر آشوبگر سر دادند.
این اجتماع باشکوه با حضور آیت الله سید محمد سعیدی امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان قم و تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد.
امروز زائران از سراسر استان های کشور با حضور در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، قلب های خویش را به مَضجَع شریف این بانوی ملکوتی گره زدند و بارگاه ملکوتی این بانوی بزرگوار را گلباران کردند.
حضرت فاطمه معصومه(س) در روز اول ذیالقعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود، آن حضرت در خاندانی که سرچشمه علم، تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت؛ پس از آنکه پدر بزرگوارش امام موسی کاظم(ع) به شهادت رسید، از محضر برادر بزرگوارش امام رضا(ع) بهره برد.
طاهره (پاکیزه)، حمیده (ستوده)، بِره (نیکوکار)، رشیده (حد یافته)، تقیه (پرهیزگار)، رضیه (خشنود از خدا)، مرضیه (مورد رضایت خدا)، سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو)، سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود خدا و مورد رضای او)، سیده نساء العالمین (سرور زنان عالم)، محدثه و عابده از لقبهای ایشان است.
لقب معصومه از سوی امام رضا(ع) به این بانوی والامقام اسلام داده شده است، علامه مجلسی در این باره می گوید: امام هشتم شیعیان در جایی فرمودند که «هر کس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است».
پس از ورود امام رضا(ع) در سال ۲۰۰ هجری قمری به خراسان، حضرت فاطمه معصومه(س) پس از یک سال، برای دیدار برادر به همراه کاروانی از شهر مدینه به سمت ایران حرکت کرد و در ۲۳ ربیعالاول وارد قم شد.
آن حضرت در این شهر مورد استقبال عده بسیاری از مردم مشتاق و شیفته اهل بیت(ع) قرار گرفت؛ آن بزرگوار بعد از ۱۷ روز اقامت در منزل موسی ابن خَزرَج که به «بیتالنور» شهرت یافت، در ۱۰ ربیعالثانی سال ۲۰۱ هجری قمری دیده از جهان فرو بست.
با تصویب شورای فرهنگ عمومی استان قم، ۲۳ ربیعالاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به این شهر مقدس به نام «روز قم» نامگذاری شدهاست.
۲۳ ربیعالاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به شهر مقدس قم تا سالروز ایشان در ۱۰ ربیعالثانی، «ایام معصومیه» نامگذاری شدهاست.
نظر شما