امید ذاکری روز شنبه در گفت وگوبا ایرنا افزود: گیاهانی شامل، تنگرس، درمنه، انزروت، سنای مکی، مورخوش، مریم گلی کارواندی(مورتلخ)، ارس، بادام کوهی، چوج، آویشن شیرازی، مریم نخودی، زیره، گلدر و گنجر به عنوان مهمترین گونههای دارویی در منطقه گنو و بعضی از نقاط استان به شمار میرود.
وی اظهار کرد: منطقه گنو با ۲۷ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت در ۳۰ کیلومتری شمال غربی شهر بندرعباس قرار گرفته که به دلیل کوهستانی بودن و ارتفاع زیاد به بلندترین کوه هرمزگان شهرت دارد.
برداشت سالیانه ۲۰۰ تن گیاه دارویی درهرمزگان
رییس اداره بهره برداری منابع طبیعی هرمزگان درهمین زمینه اظهارداشت: سالیانه افزون بر۲۰۰ تن انواع گیاهان دارویی شامل، آویشن، حنا، آلوئه ورا، صبرزرد، مورخوش، مورتلخ، مرزنجوش و چای ترش از یک هزار رویشگاهها و مزارع استان برداشت می شود.
امین ضیایی درگفت وگوبا ایرنا افزود: با توجه به بارندگی های سال گذشته و احیای مراتع با مشارکت مردم محلی همان منطقه، امسال گیاهان دارویی بسیار غنی و بستر مناسبی برای توسعه منابع طبیعی فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: برداشت گیاهان دارویی در قالب ۲۰ فقره قرارداد از شهرهای میناب، بندرعباس، رودان، حاجی آباد، بشاگرد و بستک به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال انجام شده است.
ضیایی اظهار داشت: با توجه به خشکسالیهای موجود، در سال گذشته هیچ مجوزی از سوی منابع طبیعی هرمزگان برای برداشت گیاهان دارویی صادر نشد.
این استان با رویش گونههای گیاهی متنوع و کمنظیر، حتی یک کارخانه صنایع فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی در آن وجود ندارد.
بسیاری از این گیاهان دارویی پس از تهیه و خشک کردن، به استانهای همجوار شامل، کرمان و فارس ارسال می شود زیرا کارخانه ای مستقل در هرمزگان نیست.
این گیاهان دارویی پس از برداشت و ارسال به استان های همجوار، در اصفهان و تهران بسته بندی و به خارج از کشور صادر خواهد شد.
وجود تعاونی های روستایی، ترویج فرآوری، عرق و اسانس گیری و راه اندازی مرکز فروش تخصصی گیاهان دارویی راهکارهای ایجاد اشتغالزایی و ارزش افزوده در استان است.
نظر شما