به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی روز شنبه درباره آخرین وضعیت نصب سامانه پرتاب عمومی موشک بر روی شناورهای این نیرو، گفت: نکته حائز اهمیت در ارتباط با شناورهایی که از ساحل فاصله میگیرند و در عمق عملیات انجام میدهند، این است که بتوانند از خودشان دفاع کنند و به دشمن پاسخ دهند؛ بنابراین تعداد تسلیحات به ویژه تعداد تیر موشکی که حمل میکنند، بسیار مهم است.
وی افزود: طبیعی است یک شناور در سطح باید با اهداف سطحی، در آسمان با اهداف پرنده و پرتابه بجنگد و مقابله کند؛ وقتی سامانهها عمود پرتاب میشوند، فضای بیشتری برای بارگذاری موشک فراهم خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به تدابیر فرمانده معظم کل قوا مبنی بر مصونیت بخشی به یگانهای شناور، خاطرنشان کرد: امروز در حال پیشبینی موشکهایی برای پرتاب از سیلوهای عمود پرتاب هستیم. نقطه آغاز آن فقط دماوند نیست و دماوند یکی از آنهاست؛ در جنوب هم این اقدام صورت میگیرد.
به زودی همه شناورهای نیروی دریایی سامانه دنا مجهز خواهند شد
خانزادی با بیان اینکه همزمان با ناوشکن دماوند عملیات نصب سیلوهای پرتاب عمودی موشک بر روی ناوشکن دنا نیز در حال انجام است، عنوان داشت: به زودی آزمایش پرتاب موشک از پرتابگر عمودی از روی یکی دیگر از شناورها صورت گرفته و همه شناورهای نیروی دریایی به این سامانه مجهز خواهند شد.
وی تاکید کرد: موشکهای پرتاب شده از پرتابکنندهای عمودی برای مقابله با موشکهای کروز و سکوهای پرنده است.
سامانه پرتابگر عمودی موشک VLS) Vertical Launch System) سامانهای برای شلیک انواع موشکها بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی است که از تعدادی سلول (محفظه) حامل موشک در کنار یکدیگر تشکیل شده و هرکدام از آنها میتواند انواع موشکهای پدافندی و یا کروز را شلیک کند.
این سامانه در دو نمونه پرتاب گرم و پرتاب سرد در دنیا وجود دارد که در نمونه پرتاب گرم، موتور موشک درون محفظه روشن میشود و با استفاده از نیروی گازهای خروجی حاصل از عملکرد موتور به بیرون پرتاب شده و ادامه مسیر میدهد. در مدل شلیک سرد، موشک توسط نیروی گاز(نیوماتیک) که به وسیله یک ژنراتور گازی تولید میشود، ابتدا به بیرون از سلول پرتاب میشود و در فاصلهای ایمن از سطح عرشه شناور، موتور آن روشن خواهد شد.
نظر شما