۴ آذر ۱۳۹۸، ۹:۱۲
کد خبرنگار: 1828
کد خبر: 83566869
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مراقبت‌های بهداشتی آبزیان در جنوب کرمان تشدید شد

جیرفت - ایرنا - مدیر واحد بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان از تشدید مراقبت‌های بهداشتی به منظور پیشگیری از بیماری (KHV) که منجر به تلفات در کپور ماهیان می‌شود خبر داد.

فهیمه دلفاردی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خواستار رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی توسط تمامی شاغلان صنعت پرورش ماهیان گرمابی منطقه جنوب کرمان شد و اظهار داشت: فعالان صنعت پرورش ماهیان گرمابی به منظور پیشگیری از ورود احتمالی عامل بیماری‌زا، اصول بهداشتی و امنیت زیستی شامل ضدعفونی عمومی وسایل، کنترل تردد پرسنل، شستشو و ضدعفونی مناسب پرسنل را رعایت کنند.

وی ادامه داد: اصول بهداشتی و امنیت زیستی باید تحت نظارت مدیر فنی بهداشتی در مزرعه برقرار و رعایت شود و وضعیت سلامت ماهی‌ها در مراکز تکثیر و مزارع پرورشی به طور روزانه بررسی و ثبت شوند.

مدیر واحد بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: آبزی‌پروران، هرگونه بروز علائم بیماری و وقوع تلفات مشکوک آبزیان را بلافاصله به ادارات دامپزشکی اطلاع رسانی کرده و ماهی‌های تلف شده احتمالی را به طور روزانه جمع‌آوری و با استفاده از یکی از روش‌های کوره لاشه‌سوز و یا چاله آهک دفن و امحاء کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به رخداد تلفات گسترده پرورش ماهی در رودخانه‌های دجله و فرات کشور همسایه طی سال ۲۰۱۸ و گزارش سازمان جهانی بهداشت دام، مبنی بر تایید وقوع بیماری ویروسی KHV ( هرپس ویروس ماهیان کوی و کپور) به عنوان عامل تلفات که از دسته بیماری‌های خطرناک است، به این مساله توجه ویژه‌ای می‌شود.

دلفاردی اظهار داشت: خوشبختانه تا کنون وقوع این بیماری در جنوب کرمان گزارش نشده و برنامه مراقبت بیماری در سطح مراکز پرورش توسط ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه بیماری ویروسی KHV وابسته به دما است، بیان کرد: با توجه به سرد شدن هوا که با ماهیت رشد و شیوع ویروس تناسب و همگرایی دارد احتمال وقوع این بیماری افزایش می‌یابد و با نزدیک شدن به فصل سرما باید مراقبت‌های بهداشتی تشدید شود.

به گفته مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان سالانه ۲ هزار تن ماهی گرمابی و سردآبی از مزارع پرورشی، بندهای خاکی و استخرهای دو منظوره جنوب کرمان، برداشت می‌شود.

وجود ۲ هزار باب استخر ذخیره آب کشاورزی و دریاچه سد جیرفت از جمله ظرفیت‌های موجود برای پرورش ماهی در منطقه جنوب کرمان به شمار می‌رود که در این استخر و دریاچه ماهی قزل‌آلا و گونه‎ های آمور، کپور معمولی، بیگهد و فیتوفاگ هم شامل ماهیان گرمابی پرورش داده می‌شود که ماهیان تولید شده، علاوه بر تامین بازار استان کرمان به سایر استان‌های کشور از جمله سیستان و بلوچستان، تهران و خوزستان، ارسال می‌شوند.