۷ آذر ۱۳۹۸، ۸:۴۲
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 83570730
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ارتقای کیفیت آموزش و آرامش خاطر فرهنگیان در سایه نظام رتبه‌بندی

زنجان - ایرنا - نظام رتبه بندی فرهنگیان از جمله مطالبات چند سال اخیر این قشر در کشور بود که اجرایی شدن آن همواره با موانع متعددی روبه رو بود، تا اینکه این موضوع در روزهای گذشته رنگ عملیاتی به خود گرفت و گروه‌های هدف آن بیش از گذشته به تحقق وعده‌های داده شده امیدوار شدند.

 رتبه‌بندی معلمان از جمله طرح‌های آموزش و پرورش کشور بود که طی  چند سال مطرح شد و در سال ۹۳ مرحله نخست آن به اجرا درآمد و پس از آن به دلایلی با مشکلاتی مواجه شد تااینکه هیات وزیران سوم آذر امسال در اجرای وعده رییس جمهوری نظام رتبه‌بندی معلمان را با هدف استقرار نظام پرداخت حقوق فرهنگیان بر اساس صلاحیت، شایستگی و تجربه آنان تصویب کرد و مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح تخصیص داد.

 بر اساس این مصوبه، معلمان در پنج رتبه، طبقه‌بندی می‌شوند و عوامل امتیاز آور برای ارتقای رتبه بر مبنای تحصیلات- مهارت و توانایی ­ها، دوره های آموزشی، سنوات خدمت و تجربه مربوط محاسبه می‌شود.

 این رتبه‌بندی فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش می‌شود و هدف مستقیم آن افزایش حقوق نیست اما منجر به افزایش حقوق فرهنگیان نیز می‌شود،  صلاحیت های عمومی شامل شخصیت افراد، تخصصی شامل دانش و توانمندی های آموزشی و پرورشی و حرفه‌ای شامل مجموعه ای از شایستگی ها، توانمندی ها و مهارت هایی است که معلم حین کار به دست آورده و خود را ارتقا می‌دهد و کاملا مرتبط با شغل معلمی است.

پس از ارزیابی معلمان در نظام سنجش صلاحیت، برای آنها گواهینامه صادر می شود و البته هر چند سال یک بار به روز خواهد شد، این گواهینامه معلمان را در امتیازهای رتبه‌بندی طبقه‌بندی می‌کند و در ادامه مزایایی همچون کسب پست‌های مدیریتی، شرکت در آزمون‌هایی مانند خارج از کشور یا حضور در گروه‌های آموزشی را برای آنها به همراه دارد.

یک فرهنگی با سابقه کار ۲۱ سال در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اجرای نظام رتبه بندی فرهنگیان را اقدامی مثبت بیان کرد و گفت: این رتبه بندی منجر به امنیت خاطر معلمان، ارتباط بیشتر آنها با دانش آموزان و جلوگیری از افت تحصیلی این قشر می شود.

لیلا احمدی ادامه داد: از طرفی اجرای چنین طرحی به مراتب انگیزه کاری معلمان را افزایش داده و آنها را به کسب دانش روز و فعالیت های بیشتر در جهت ارتقای دانش خود و دانش آموزان ترغیب می کند و فرهنگیان دلگرم‌تر و با قوت بیشتری به فعالیت های خود در مدارس ادامه می دهند.

وی با اشاره به  اینکه مشکلات معیشتی این قشر بطور حتم زندگی روزمره آنان را تحت‌الشعاع قرار داده است، اضافه کرد: تنگناهای مالی ذهن و روان افراد را درگیر کرده و به ویژه در خصوص فرهنگیان که باید فارغ از هر مشغله ذهنی دیگر در خدمت آموزش و پرورش دانش آموزان باشند، تاثیرگذار است.

این فرهنگی با سابقه زنجانی با بیان اینکه با اجرای نظام رتبه بندی بسیاری از تبعیض ها و اعمال سلیقه های شخصی در خصوص ارتقای معلمان و کسب برخی عناوین و پست های مدیریتی برچیده می شود، ادامه داد: فرهنگیان وظیفه تربیت آینده سازان کشور را بر عهده دارند و تقویت و حمایت هرچه بیشتر آنان منجر به ایجاد نسلی قوی، نخبه و افراد کارآمدتر در جامعه خواهد شد.

یک فرهنگی دیگر زنجانی با سابقه ۲۷ سال که بصورت تخصصی در رشته تربیت بدنی فعالیت می کند، در این خصوص گفت: فرهنگیان از ۶ سال گذشته تاکنون موضوع رتبه بندی معلمان را از رسانه های گروهی یا مبادی دیگر شنیده بودند و با گذشت این زمان امیدی به اجرایی شدن آن نداشتن اما با شنیدن خبرخوش اجرای نظام رتبه بندی فرهنگیان نور امیدی در دل این قشر زحمتکش تابید و آنها را به آینده خوش بین کرد.

زهرا الیاسی گفت: در گذشته میزان حقوق معلم با ۲ سال سابقه کار با معلم ۲۷ سال فعالیت کاری، با هر میزان دانش و تجربه تفاوت چندانی نداشت که در رتبه بندی جدید این شاخص ها مدنظر قرار خواهد گرفت و به نوعی عدالت برقرار خواهد شد.

رتبه بندی رقم پرداختی ها را کاهش می دهد

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره ‌کل آموزش و پرورش استان زنجان در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: اعتبار لازم برای این طرح در نظر گرفته شده است که بنا بر قول های داده شده عملیات اجرایی آن از هفته آینده آغاز خواهد شد.

حسین حسنلو افزود: این طرح با هدف استقرار نظام پرداختی حقوق فرهنگیان بر مبنای صلاحیت، شایستگی و تجربه لحاظ شده که جامعه هدف نیز معلمان بالای ۲ سال سابقه کاری را شامل می شود.

این مسؤول ادامه داد: بر این اساس با تخصیص اعتبارات لازم، از مهر امسال در احکام فرهنگیان نیز لحاظ خواهد شد و  معلمان با سابقه  بیش از ۲۴ سال نیز بطور ویژه در این طرح مد نظر قرار گرفته اند.

وی اظهار داشت: دریافتی معلمان ابتدایی هم به دلیل تمام وقتی و سختی کار به احتمال زیاد  ۱۰ درصد بیش از حد نصاب محاسبه خواهد شد و پرداختی ها میانگین ۴۲۰ هزار تومان لحاظ شده که این طرح به نوبه خود رضایتمندی گروه‌های هدف را به دنبال دارد.

حسنلو  با اشاره به دیگر مزیت های اجرای این طرح افزود: بخشی از اختلاف رقم پرداختی ها که در سال های گذشته وجود داشت با اجرای این طرح مرتفع خواهد شد و در مجموع رویه بهتری در این سیستم حاکم خواهد شد.

 اکثر معلمان زنجانی مشمول این طرح قرار می گیرند

وی  ادامه داد: در زمان حاضر حدود ۱۴ هزار فرهنگی شاغل در اداره کل آموزش و پرورش این استان در حوزه تعلیم و تربیت مشغول خدمات رسانی به گروه های تحت پوشش خود هستند که با اجرای طرح رتبه بندی معلمان مشمول آن قرار می گیرند.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره ‌کل آموزش و پرورش استان زنجان ادامه داد: اجرای نظام رتبه بندی معلمان طرحی خوب و مثبت بشمار می رود که استمرار آن طی سال های آینده نیز می تواند آثار و نتایج مطلوبی را برجای بگذارد.

این مسؤول، با تاکید بر لزوم استمرار اجرای چنین طرح هایی برای فرهنگیان در سطح کشور گفت: به این مهم باید توجه داشت که هم اکنون دریافتی معلمان نسبت به کارکنان سایر دستگاه‌های دولتی کمتر است و هیچ مزایایی به آنان تعلق نمی گیرد.

وی اضافه کرد: از طرفی تسهیلات رفاهی نیز به سایر کارمندان شاغل در دستگاه‌های دولتی تعلق می گیرد که معلمان بی بهره از آن هستند.

حسنلو افزود: اجرای رتبه بندی معلمان اتفاق خوب در شرایط کنونی از سوی دولت به شمار می رود که کاهش اختلاف دریافتی ها، رضایت نسبی این قشر زحمتکش را به دنبال خواهد داشت.

وی یادآوری کرد: با توجه به  افزایش نرخ تورم، تداوم اجرای این طرح امری مهم به نظر می رسید چرا که می تواند فاصله دریافتی کارکنان بزرگترین دستگاه متولی تعلیم و تربیت را با شاغلان دیگر دستگاه ها به حداقل برساند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha