کاوش‌های مشترک باستان‌شناسی دانشگاه‌های رازی و کپنهاگ انجام شد

کرمانشاه- ایرنا- عضو هیات علمی باستان شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: در راستای تفاهم‌نامه پژوهشی بین دانشگاه‌ رازی و دانشگاه کپنهاگ، فصل جدیدی از سری کاوش‌های باستان‌شناسی به صورت مشترک در پاییز سال‌جاری صورت گرفت.

دکتر حجت دارابی عضو هیات علمی گروه باستان‌ شناسی دانشگاه رازی روز چهارشنبه به ایرنا گفت: کاوش امسال در غار مرگرگه­لان (Mar Gurgalan) هلیلان از توابع استان ایلام به سرپرستی بنده و دکتر توبیاس ریشتر بوده که طی آن شواهد باستان­‌شناسی مربوط به عصر سنگ (دوران پارینه­‌سنگی) یافت شده است. 

دارابی اضافه کرد، نتایج اولیه نشان می­‌دهد که این غار از حدود ۵۰ هزار سال قبل مورد سکونت بوده و به نظر می­‌رسد از آن جهت سکونت و شکار توسط انسان‌های نئاندرتال و نیز اولین انسان‌های مدرن استفاده شده است.

وی یادآور شد، غار موردنظر قبلا در اوایل دهه ۱۳۵۰ خورشیدی توسط باستان­‌شناسان دانمارکی کاوش شده بود و در کاوش جدید بااستفاده از روش‌های جدید و علمی مورد بازنگری قرار گرفت.

دانشگاه رازی کرمانشاه در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان دانشکده علوم توسط شادروان دکتر عبدالعلی گویا شروع به فعالیت کرد.

این مرکز در سال ۱۳۵۳ به دانشگاه رازی تغییر نام یافت، در شروع سال تحصیلی در سال ۱۳۵۱ دانشکده علوم با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ریاضی موجودیت خود را اعلام کرد.

هم اکنون نزدیک به ۱۳ هزار دانشجو و ۴۶۰ هیات علمی با ۱۴ دانشکده در دانشگاه رازی کرمانشاه فعال هستند.