اسماعیل قادریفر رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این گردهمایی را فرصتی برای شناسایی و رفع مشکلات ملی حوزه آب با همکاری وزارت نیرو دانست و گفت: در کشورمان دو نسل حوزه زیست بوم استارتاپی را پشت سر گذاشتهایم. نسل اول بر پایه فناوری اطلاعات استوار است و نسل دوم در حوزه فناوری محوری فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر از حدود ۱۳۰ شتابدهنده فعال در کشور، ۶۰ شتابدهنده در حوزه فناوری فعالیت میکنند.
قادریفر بیان کرد: پیوند میان فعالان بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی مهمترین دستاورد این گردهمایی است؛ همچنین توسعه بازار این شرکتها در این گردهمایی دنبال میشود، در این راستا نشستها و پنلهای تخصصی برگزار خواهد شد.
وی نشست رو در روی میان صنایع و شرکتهای دانش بنیان را از اتفاقات مهم این رویداد دانست و گفت: نشستهایی که با انعقاد قراردادهای فناورانه همراه میشود از مهمترین دستاوردهای این گردهمایی است. همزمان با این نشستها ۱۲ قرارداد فناورانه میان شرکتهای دانش بنیان و صنایع منعقد میشود.
نادر قلی ابراهیمی دبیر ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری در این گردهمایی با ااشاره به لزوم ورود شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها برای انجام اقدامات فناورانه در حوزه آب بیان کرد: در این گردهمایی حدود ۸۰ شرکت دانشبنیان و 20 استارتاپ برای ارائه دستاوردهای خود حضور دارند، همچنین صنایع نیز در ۷ پنل تخصصی نیازهای خود را مطرح میکنند تا با پاسخگویی به این نیازها توسط شرکتهای دانش بنیان شاهد رقم خوردن حرکات فناورانه باشیم.
ابراهیمی ادامه داد: پیشبینی میشود در دو روز برگزاری رویداد 12 قرارداد میان شرکتهای فناور و صنایع منعقد شود تا جریان جدیدی در مجموعه دانش حوزه آب رقم خورد.
وی در ادامه به سند توسعه فناوریهای حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست اشاره کرد و افزود: این سند مبنای حرکات فناورانه و دانشبنیان در ستاد است. بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور فعال هستند که از این تعداد حدود ۱۴۰ شرکت دانش بنیان مربوط به حوزه آب است، این تعداد باید افزایش یابد و فرصت ایده پردازی و اقدامات فناورانه در این حوزه گسترش یابد. البته ۵ شتابدهنده فعال در این حوزه نیز روند تشکیل این شرکتهای فناور را شتاب میدهند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید به ایجاد حرکت جدی برای اجرایی سازی اقدامات سند گفت: کارگروههای مختلفی در ستاد راه اندازی شده است که اقدامات جریانسازی را آغاز کردهاند. در این کارگروهها در حوزههای مختلف فعالیتهایی انجام میشود که میتوان به راهاندازی سیستمهای آب شیرینکن، تولید پمپهای فشار قوی آب شیرین کن و تامین آب شرب برای واحدهای کوچک روستایی اشاره کرد.
ابراهیمی همچنین بیان کرد: بیابان زایی نیز از دیگر مباحث مهم در ستاد است که در این خصوص اقداماتی مانند پخش سیلاب در هندیجان با مشارکت مردم انجام شد. همچنین در رابطه با کانونهای گرد و غبار و کنترل آنها نیز اقداماتی فناورانه مد نظر قرار گرفت.
به گفته وی، ایران با تاریخ و فرهنگ ۷ هزار ساله خود در مباحث مهندسی آب سرآمد دنیا بود و اکنون شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها با ورود خود به این حوزه باید به سمت رونق فعالیتهای فناورانه پیش رویم.
در این رویداد دو روزه نمایشگاه جانبی شرکتهای دانش بنیان برای نمایش محصولات این حوزه گشایش یافته، این گردهمایی توسط ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی به مدت دو روز تا ۱۰ آذر ماه ادامه دارد. در این زمان صنایع نیازهای خود را در پنلهای تخصصی مطرح میکنند تا شرکت های فناور و استارتاپها برای رفع آن راهکار ارائه دهند. همچنین علاوه بر نشستهای تبادل فناوری نمایشگاه جانبی در صندوق نوآوری و شکوفایی بر پا شده است و شرکتهای دانش بنیان این حوزه دستاوردهای خود را نمایش دادهاند.
نظر شما