صنعتی شریف باردیگر رتبه اول دانشگاه‌های برتر ایران را کسب کرد

تهران - ایرنا - معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اسامی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های برتر ایران را در تراز بین‌المللی اعلام کرد و گفت: دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی برای دومین سال متوالی رتبه اول را کسب کردند.

علی خاکی صدیق امروز - یکشنبه - در هفتمین گردهمایی دانشگاه ها و پژوهشگاه های عضو طرح اقتصاد مقاومتی ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر به تراز جهانی اظهارداشت: پس از دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، علم و صنعت، امیرکبیر، صنعتی اصفهان، خواجه نصیرالدین طوسی، علوم پایه زنجان، فردوسی مشهد، اصفهان، شیراز، شهید بهشتی، تبریز، خوارزمی، علامه طباطبایی و الزهرا (س) در رتبه های بعدی قرار دارند.

وی به بخشی از نتایج طرح ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی در سال ۹۷ اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح از دو سال پیش آغازشد و وزارت علوم در سال سوم اجرای این طرح قرار دارد.

وی توضیح داد: دانشگاه تراز جهانی بر اساس رتبه بندی بین المللی مورد سنجش قرار می گیرد.  این نظام رتبه بندی نقاط ضعف و قوت هایی دارد و در چند سال اخیر رتبه بندی دانشگاه ها با دیپلماسی علمی گره خورده است.

معاون وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه ها در شرایط تحریم پُر رنگ تر از وزارت علوم در دیپلماسی علمی تاثیر دارند و وزارت علوم در این زمینه تاکید دارد.
خاکی صدیق تصریح کرد: گاهی به طرح ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی، شبهاتی وارد می شود و دانشگاه های تراز جهانی بر این رتبه بندی تاکید ندارند.
وی تاکید کرد: حتی شنیده می شود که دانشگاه های کشورهای جهان سوم به این رتبه بندی ها اهمیت می دهند که به این صورت نیست؛ دانشگاه های تراز اول مانند هاروارد، کمبریج و سایر دانشگاه های تراز جهانی برای رتبه بندی اهمیت قائل هستند.

معاون آموزشی وزارت علوم به پژوهشگاه های برتر ایرانی اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه دانش های بنیادی هم برای دومین سال متوالی مقام اول را کسب کرد.
خاکی صدیق افزود: پژوهشگاه های پلیمر و پتروشیمی، مواد و انرژی، هوافضا، ژنتیک، رنگ، شیمی مهندسی شیمی، زلزله، علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در رتبه های بعدی قرار دارند.

وی به شاخص های این طرح اشاره کرد و اظهارداشت: نسبت دانشجویان به هیات علمی یکی از این شاخص هاست که دانشگاه علوم پایه زنجان در این شاخص نسبت به سایر دانشگاه ها عملکرد بهتری داشت و دانشگاه های تربیت مدرس و تهران در رتبه های بعدی قرار دارند.
معاون وزیر علوم ادامه داد: در شاخص درصد دانشجویان خارجی به کل دانشجویان، دانشگاه فردوسی مشهد از تمام دانشگاه ها پیشی گرفت و دانشگاه اصفهان و تهران در رتبه های بعدی قرار دارند.  
خاکی صدیق یادآور شد: در شاخص پژوهشگر پسا دکتری نسبت به تعداد اعضای هیات علمی، دانشگاه صنعتی شریف از سایر دانشگاه ها پیشی گرفت؛ دانشگاه های صنعتی امیرکبیر و تربیت مدرس در رده های بعدی قرار دارند.  
وی همچنین گفت: در شاخص دوره های مشترک آموزشی با دانشگاه های خارجی، دانشگاه صنعتی شریف رتبه اول و دانشگاه های امیرکبیر و علم و صنعت در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

معاون آموزشی وزیر علوم به آینده طرح ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی اشاره کرد و گفت: این طرح ۱۰ ساله است که نتایج طرح ۹۸ در سال ۹۹ اعلام می شود.
خاکی صدیق تاکید کرد: موانع و چالش های بین المللی زیادی در این راه وجود دارد اما وزارت علوم این طرح ۱۰ ساله را ادامه دهد.

وی افزود: امکان بازبینی برخی سیاست های اجرایی پس از ۲ سال اجرا توسط کمیته هدایت و نظارت طرح و بررسی رخواست های جدید برای ورود به طرح وجود دارد.

خبرنگار: مهرنوش خانزائی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha