به گزارش پایگاه اینترنتی «asianage»، این مطالعه که به عنوان یک همکاری بین رشتهای میان میکروبیولوژیستها، ایمونولوژیستها و مهندسین به سرپرستی گروه مهندسی شیمی دانشگاه موناش در استرالیا انجام شد، نشان داد که با استفاده از نانوذرات organosilica میتوان به وجود میکروبهای کشنده در ابزارهای پزشکی مانند سوند و یا کاتترها ( کاتتر(به انگلیسی: Catheter) در پزشکی، یک لوله نازک، معمولاً بلند و قابل انعطاف و ساخته شده از مواد دارای کاربرد در پزشکی است که در طیف گستردهای از توابع دانش پزشکی و بهداشت کاربرد دارد) پی برد و با اتصال این نانو ذرات به یک داروی ضد قارچ، ذرات ضد قارچی درست کرد که این میکروبها را از بین میبرند.
این مطالعه که به تازگی در مجله American Chemical Society منتشر شده است، نشان میدهد که Candida albicans میکروبی که به اندازه رایج یافت میشود زمانیکه بر روی ابزارهایی مانند کاتترهای کار گذاشته شده در بدن انسان، کُلنی تشکیل میدهند کشنده میشوند. درحالیکه این میکروب به اندازه زیادی در انسانهای سالم وجود دارد، اما برای افرادی که بطور جدی بیمار هستند و یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به یک مشکل جدی تبدیل میشود.
این مطالعه نشان داد که این میکروب به صورت کُلنی به عنوان مثل کُلنی آن بر کاتتر، یک بیوفیلم میسازد که سپس در جریان خون گسترش مییابد تا ارگانهای داخلی را عفونی کند. میزان مرگ و میر افرادی که بواسطه این میکروب به بیماری عفونی مبتلا میشوند ، ۳۰ تا ۴۰ درصد است.
محققان در این مطالعه تاثیر نانوذرات organosilica را در اندازه، تراکم و پوششهای سطوح مختلف بررسی کردند تا امکان و چگونگی تعامل آنها با میکروب C. Albicans و با سلولهای ایمنی در خون را بررسی کنند. آنها متوجه شدند که این نانوذرات به این سلولهای قارچی میچسبند اما برای آنها سمی نبوند.
محققان گفتند: این نانوذرات میکروب را نمیکشند اما با اتصال آنها به یک داروی شناخته شده ضد قارچ، میتوان یک ذره ضد قارچ درست کرد تا این میکروب ها را از بین ببرد.
این مطالعه همچنین نشان داد که این نانوذرات به روشی مشابه با روشی که به میکروب C. Albicans متصل شدند به گلبولهای سفید خون میچسبند و ضرری به آنها نمیرسانند.
نظر شما