پس از حذف مجدد معافیتهای مالیاتی فعالیت های حوزه فرهنگ و هنر که با ورود مستقیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع صورت گرفت، اعضای مجمع صنفی ناشران آثار موسیقی ایران با انتشار متنی از تلاش های سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این امر قدردانی کردند.
در قسمتی از متن اعضای مجمع صنفی ناشران آثار موسیقی ایران آمده است:
چندی نیست که جامعه موسیقی از پس لرزه های تصویب قانون «ده درصد»رهایی یافته و بدین امید که سال آینده این طرح از لایحه دولت حذف می شود، خود را خوشنود جلوه می دهد که به ناگاه موضوع حذف معافیت های مالیاتی سر باز کرد. بی تردید این حرکت در راستای همان زخم گذشته است که اینک به چرک نشسته و لازم به توضیح نیست که اگر این پیشنهاد به بارمی نشست، هنر موسیقی با صدایی رسا غزل خداحافظی را می خواند.
بدین وسیله مجمع صنفی تولید کنندگان آثار موسیقی از تیزبینی و درایت حضرتعالی و تلاش هایتان در استمرار معافیت های مالیاتی فعالان حوزه موسیقی، قدردانی می کند. توقع برآن است که همواره مددرسان اهل هنر به عنوان سکان دار این کشتی پُرتلاطم باشید و تا چنان باشد دست گرم شمارا به یاری می فشاریم و سپاسگزار توجه تان خواهیم بود.
شما با عنایت و پیگیری بر این موضوع ،نشان دادید که «بر مدارهمدلی »بودن تنها راه رستگاری در این حوزه ست و ما نیز بر همین اعتقاد خواهیم ماند.گامهایتان استوار و دستانتان یاری گر باد.
پروسه معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر در یک نگاه
چندی پیش و با انتشار اخباری مبنی بر حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه این خبر در صدر اخبار حوزههای فرهنگی قرار گرفت و همین موضوع باعث شد که از سوی اهالی فرهنگ و هنر و فعالان این عرصه واکنشهایی را به همراه داشته باشد تا جائیکه بسیاری از آنها طی نامه های جداگانه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شده بودند.
در این راستا سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال انتشار این اخبار طی نامههایی جداگانه به معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شد و ۱ روز بعد از ارسال نامه وزیر فرهنگ به دولت و وزیر اقتصاد، با پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ دولت با ادامه معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در سال ۹۹ موافقت کرد.
در بخشی از نامه سید عباس صالحی آمده است: در شرایطی که خبر موافقت دولت محترم در تصویب تاسیس انجمنهای صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه میرفت تا موجی از شادی و دلخوشی در بین این بخش از جامعه ایجاد کند متاسفانه انتشار اخباری در خصوص حذف معافیت مالیاتی مربوطه موجب نگرانی شد.
در بخش دیگری از این نامه بیان شده است: براساس بند (ل) ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم کلیه فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، قرآنی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاف از مالیات (مشمول مالیات با نرخ صفر درصد) هستند. به نیکی واقفید فعالیتهای فرهنگی و هنری اصولا درآمدزایی چندانی نداشته و انتفاعی محسوب نمیشود و برهمین اساس در ادوار مختلف به مجوزهای صادر شده به چشم اقتصادی نگاه نشده و همواره سعی در حمایت از آنها بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان یادآور شد: باتوجه به اینکه خطر تهاجم فرهنگی و توطئههای نفوذ و استحاله فرهنگی دشمنان انقلاب به طور مداوم گوشزد میشود، لزوم حمایت همهجانبه از فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای ضروری بوده و باتوجه به تاثیرات منفی اقتصادی و اجتماعی ناشی از این اقدام بر نخبگان کشور، دستور فرمایید معافیتهای مالیاتی موضوع بند (ل) یاد شده همچون گذشته برقرار بوده و از هرگونه اقدام در جهت حذف آن جلوگیری به عمل آید.»
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از انتشار اخباری مبنی بر حذف معافیتهای مالیاتی موضوع بند(ل) ماده (۱۳۹) قانون مالیاتیهای مستقیم کشور در بودجه سال ۹۹ صریحا مخالفت خود را در این زمینه اعلام کرده است.
بر اساس یکی از بندهای پیش نویس لایحه بودجه ۹۹، «تمامی فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول ۵۰ درصد معافیت مالیاتی می باشند.» که این بند با دستور «محمدباقر نوبخت» حذف شد؛ بنابر این، این فعالیتها کماکان از معافیت صد درصدی برخوردار خواهند بود.
این تصمیم به منظور حمایت از هنرمندان، کمک به بهبود صنایع فرهنگی و تقویت مشاغل فرهنگی و هنری اتخاذ شده است که تاثیر مضاعف و مهمی بر سرانه مصرف کالاها و محصولات فرهنگی نیز خواهد داشت.
نظر شما