به گزارش رسانههای ترکیه در روز سهشنبه، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در فرودگاه اسن بوغای آنکارا در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه "با توجه به تهدیدات روز ناتو ناگزیر است خود را بروزرسانی کند"، اعلام کرد: ما انتظار داریم که کشورهای عضو به جای جستجوی گزینههای دیگر، در راستای تقویت بیشتر ناتو در برابر تهدیدات مشترک تلاش کنند.
وی افزود: لازم است تغییراتی در موضع تمام کشورهای عضو نسبت به مقابله قاطعانه و اساسی با گروههای تروریستی ایجاد شود، اگرچه برخی افراد با سوء نیت تلاش میکنند عضویت ما را در ناتو کمرنگ جلوه دهند اما جایگاه و موضع ما در آن کاملا واضح و روشن است.
اردوغان که کشورش یکی از اعضای مهم پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو است، امروز برای شرکت در نشست سران ناتو به لندن سفر می کند تا ضمن توضیح درباره خرید سامانه دفاع هوایی اس ۴۰۰ از روسیه، درباره حضور نیروهای نظامی کشورش در سوریه نیز توضیحات لازم را به نشست ارایه کند و اعضای ناتو را نیز برای توقف حمایت از گروه ی.پ.گ (یگانهای مدافع خلق طرفدار کردهای سوریه) ترغیب نماید و به طور کلی برای حل برخی اختلافات پیش آمده با سایر اعضا به رایزنی بپردازد.
آمریکایی ها در واکنش به درخواست ترکیه برای گنجاندن نیروهای کرد شمال سوریه در فهرست گروه های تروریستی، پاسخی سرد داده اند.
وزارت دفاع ترکیه: در ناتو کنترل سیاسی کاملی داریم
وزارت دفاع ترکیه نیز در بیانیه ای اعلام کرد: ناتو یک نهاد مهم سیاسی-نظامی است که کشورمان در آن کنترل سیاسی کاملی دارد.
در این بیانیه همچنین آمده است: ناتو هنوز پیمانی قابل اعتماد و بازدارنده است که می تواند پایدار باشد و ترکیه نیز مسئولیت دفاع از ارزشهای مشترک با متحدان خود را با شایستگی هرچه تمام انجام میدهد.
نیروهای مسلح ترکیه سال ۲۰۱۹ در ۲۳ رزمایش ناتو با دو هزار و ۴۱۴ پرسنل شرکت کردند و وزارت دفاع این کشور اعلام کرده که در سال ۲۰۲۰ نیز در رزمایش های مشترک حضور خواهند داشت.
مقام ترک: علیه ناتو تبلیغات منفی نمیکنیم
در همین حال ، بحث ها درباره ناتو در آستانه نشست امروز سه شنبه سران این پیمان در لندن، در ترکیه ادامه یافت، بطوری که یکی از مقامات ترکیه در گفتگو با خبرگزاری رویترز، به برخی مواضع اروپایی ها که این کشور را به خاطر وتوی طرحهای امنیتی ناتو برای کشورهای اروپای شرقی به باج گیری از ناتو متهم کرده اند، پاسخ داد.
این مقام ترکیه ای که نخواست نامش فاش شود، گفته که ما علیه ناتو شانتاژ و باجگیری نمی کنیم و این ادعاها بیاساس است.
این مقام ترک این را هم اضافه کرده که ناتو سازمانی است که ترکیه در آن هم به لحاظ سیاسی و هم از منظر نظامی دارای حق وتو است.
مقام ترک همچنین با اشاره به اینکه ترکیه دومین ارتش بزرگ ناتو میباشد، از تلاشهای استولتنبرگ دبیرکل ناتو برای یافتن راهحلی میانه جهت حل اختلافات اعضای سازمان خبر داد.
وزیر دفاع آمریکا: نگاهمان نسبت به ی.پ.گ تغییر نخواهد کرد
در این میان اما مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در پاسخ به درخواست ترکیه مبنی بر تروریستی شناخته شدن ی.پ.گ (یگانهای مدافع خلق طرفدار کردهای سوریه)، واکنش منفی نشان داد و گفت، مسائلی که آنها (ترکیه) تهدید قلمداد میکنند، از منظر دیگران تهدید نیست و دیدگاه ما درباره گروه ی.پ.گ تغییر نخواهد کرد و فکر نمیکنم ناتو هم تغییری در رویکرد خود داشته باشد.
اسپر با بیان اینکه ترکیه نباید به دلیل تهدیدات و نگرانیهای خود، طرحهای امنیتی ناتو را با وقفه مواجه سازد افزود: سازمان ناتو باید به موضوعات مهمتر بپردازد. یکی از این موضوعات بسیار مهم، آماده بودن همیشگی سازمان است. قصدی برای تأیید گفتمان ترکیه درباره نگرانیهای امنیتیاش نداریم.
ترکیه طی چند ماه اخیر برای تروریستی شناخته شدن گروه ی.پ.گ بارها از اعضای ناتو درخواست همکاری کرده، اما با پاسخ منفی اعضای پیمان مواجه شده است.
نشست سالانه سران ناتو روزهای روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر (۴-۳ دسامبر) به میزبانی لندن برگزار میشود.
نظر شما