وزیر علوم: دانشگاه فردوسی می‌تواند یاریگر دیگر مراکز علمی کشور باشد

مشهد- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آنچه در مجموعه دانشگاه فردوسی مشهد دیده شد نمایش همت و تلاشی است که نشان می‌دهد این مرکز آموزش عالی به چه جایگاهی از دانش رسیده و می‌تواند یاریگر اجرای مناسب طرحهای پژوهشی در دیگر مراکز علمی کشور باشد.

منصور غلامی روز پنجشنبه در مراسم بهره‌برداری چند طرح در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: این طرحها پس از اجرا در سطح دانشگاه فردوسی مشهد، می‌تواند به سطح استانی و سپس کشوری گسترش یابد و با نظرداشت شرایط با زیرساختهای ملی تطبیق یابد.

وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد بر اساس برنامه راهبردی مشخص و برنامه‌ریزی شده در حال حرکت علمی رو به آینده است تا جایگاه خود را در سطوح ملی و بین‌المللی ارتقا دهد.

وزیر علوم در ادامه یکی از وظایف وزارت علوم را هماهنگی بین مراکز علمی کشور ذکر و بیان کرد: بر این اساس اجرای کارهای مشابه در سطح دانشگاههای جوان که گنجایش کارشناسی لازم را ندارند و مجموعه‌های علمی توانمند بگونه‌ای صورت می‌گیرد که نیروهای جوان به سطح کیفی لازم ارتقاء یابند و نقاط قوت طرحها به دیگر مراکز علمی نیز منتقل می‌شود. 
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم دانشگاه را محل پرورش فکر، اندیشه و مدیریت راهبردی کشور توصیف و بیان کرد: دستاوردهایی که امروز در دانشگاه فردوسی رونمایی و بهره‌برداری شدند، بر خلاف سایر پروژه‌هایی که ساختمانی و فیزیکی می‌باشند، نرم‌افزاری بوده و کاربردی هستند. 
دکتر محمد کافی افزود: امیدواریم لاشها در این زمینه بتواند غیر از حل مسائل و مشکلات جزو درآمدهای ثابت و پایدار برای دانشگاه فردوسی هم قرار گیرد.
رییس دفتر پروژه‌های توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه فردسی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا "سامانه مدیریت اطلاعات گردشگری دانشگاه، سامانه مدیریت هوشمند زیرساختهای دانشگاه فردوسی، سامانه بیمه تکمیلی، سامانه امور قراردادها و مناقصات دانشگاه فردوسی" را پروژه‌هایی برشمرد که امروز با حضور وزی علوم در این مرکز آموزش عالی به بهره‌برداری رسیدند. 
سیدمهرداد رییس‌زاده افزود: اجرا این طرحها از جمله سامانه مدیریت هوشمند زیرساختها و تاسیسات دانشگاه دو سال زمان برد اما جمع‌آوری داده‌های آنها روندی ۱۰ ساله داشت و همچنان در حال دریافت و افزودن اطلاعات مختلف به این سامانه‌ها هستیم.
وی این سامانه‌های اطلاعاتی را بومی دانشگاه فردوسی اعلام و بیان کرد: همه اطلاعات از جمله حمل و نقل، شبکه های آب، برق، تلفن، و پوشش گیاهی و حتی جانوری محیط دانشگاه فردوسی به صورت لایه لایه در این سامانه‌ها ثبت شده لذا می‌توان با راه‌اندازی یک نرم‌افزار موبایلی همین داده‌ها را در اختیار دانشجویان قرار داد.

دانشگاه فردوسی مشهد که جشن هفتاد سالگی خود را دیشب برپا کرد، هم‌اینک به عنوان سومین مرکز آموزش عالی دیرقدمت ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز در گستره‌ای ۳۰۰ هکتاری با برخورداری از ۱۳ خوابگاه دانشجویی، امکانات رفاهی و خدماتی ۲۵ هزار دانشجوی  مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در قالب فعالیت ۱۳ دانشکده و هفت پژوهشکده دارد.
همچنین ۸۱۰ عضو هیأت علمی در قالب ۶۰ گروه آموزشی این دانشگاه مشغول تدریس هستند
دانشگاه فردوسی مشهد رتبه ۴۷۰ را در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا در چارچوب "نظام رتبه‌بندی لایدن ۲۰۱۹" کسب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha