مهدی جعفری روز پنجشنبه در نشست خبری افزود: در مجموع ۳۷۰ کیلومتر پروژه جدید باند دوم و راه آهن در قالب ۱۵ پروژه در این استان در دست اجرا است.
وی گفت: بیش از ۸۰ درصد ترانزیت به افغانستان و کشورهای آسیای میانه از راههای خراسان جنوبی انجام و با روند رو به رشد توسعه مبادلات تجاری در مرز ماهیرود، چشم انداز بسیار روشنی در این زمینه پیش بینی میشود.
وی با اشاره به اهمیت قرار گرفتن خراسان جنوبی در راهروهای بین المللی شمال - جنوب و شرق - غرب گفت: از همین رو ارتقای ارتباط ریلی، جادهای، هوایی و بهرهمندی روستاهای استان از راه مناسب و تامین منابع برای اجرای طرحهای مصوب ناوگان حمل و نقل به صورت ویژه در دستور کار استاندار و سایر مسؤولان قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی از این موضوع به عنوان انقلابی در حوزه حمل و نقل استان یاد کرد و افزود: در این سالها محدودیتهای اعتباری سبب شده تا موتور محرکه خودروهای راهسازی نتواند سرعتی در خور پیش بینیها داشته باشد اما پیمودن راههای میانبر با پیگیریها و رایزنی استاندار خراسان جنوبی و حضور مقامات بلندپایه کشوری تحولی شگرف در حوزههای جادهای ریلی و هوایی ایجاد کرده است.
وی با اشاره به برنامههای دولت تدبیر و امید برای تامین زیرساختهای ارتباطی در این استان گفت: ابتدای سال گذشته در مجموع ۴۹۰ کیومتر بزرگراه (معادل ۱۰ درصد راه های استان) زیر بار ترافیکی قرار داشت اما با پیگیریهای مدیریت عالی استان عملیات اجرایی ۶۳۰ کیلومتر راه اصلی چهارخطه تا افق ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفته که با تکمیل این محورها، طول راههای اصلی چهارخطه با افزایش ۱۲۰ درصدی به یک هزار و ۱۲۰ کیلومتر خواهد رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: محورهای مواصلاتی نهبندان - سربیشه - بیرجند - قاین، راور - دیهوک - فردوس - بجستان، طبس - یزد، طبس - اصفهان، سربیشه - درح - ماهیرود، قاین - حاجی آباد - یزدان، فردوس - سرایان و طبس - بشرویه از پروژههای در دست اجرا است.
وی از افزایش ۳.۷ برابری تخصیص منابع ملی در مقایسه با سال گذشته خبر داد و افزود: سال گذشته منابع ملی تخصیص یافته در حوزه راههای استان ۶۰ میلیارد تومان بود اما امسال این رقم تاکنون به ۲۲۲ میلیارد تومان افزایش یافته است که هنوز هم ادامه دارد.
جعفری اظهار داشت: با این روند تزریق منابع اعتباری توانستیم عملیات اجرایی ۹۴ کیلومتر باند دوم را از ابتدای سال جاری آغاز کنیم و ۱۷۱ کیلومتر از باندهای دوم استان در قالب هشت پروژه آماده مناقصه شده است.
وی با اشاره به تاثیر پیگیریهای استاندار و حضور مقامات بلندپایه کشوری در استان گفت: افتتاح و بهرهبرداری بیش از ۱۲۴ کیلومتر باند دوم در یک سال گذشته نیز حاصل همین تلاشها بوده که منجر به افزایش ۲۷ درصدی طول بزرگراههای استان شد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به آماده آسفالت بودن ۹۰ کیلومتر از باندهای دوم بیان کرد: از یک سال گذشته تاکنون ۷۵ کیلومتر باند دوم آسفالت در حال تکمیل علایم و ایمن سازی برای بهرهبرداری است.
وی با بیان اینکه ابتدای سال ۹۷ فقط پنج هزار و ۷۰۰ کیلومتر معادل ۴۸ درصد راه روستایی استان آسفالت شده بود اظهار داشت: با توجه به تاکید استاندار، تدوین سند توسعه روستایی خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفت لذا برنامه تکمیل شبکه راه روستایی به طول ۶۳۰ کیلومتر و برخورداری ۹۶ روستای محروم آغاز شده است.
جعفری عنوان کرد: در یک سال گذشته ۱۳۰ کیلیومتر راه آسفالت روستایی را توانستیم تکمیل کنیم و عملیات اجرایی ۵۰۰ کیلومتر از راههای روستایی استان نیز شروع شده که با تکمیل آن شاهد افزایش ۱۱ درصدی طول راههای آسفالت روستایی و برخورداری کامل روستاهای بالای ۲۰ خانوار از راه مناسب خواهیم بود.
وی درخصوص پروژه راه آهن خراسان جنوبی نیز گفت: با تلاشها و پیگیریهای مدیریت استان برای اولین بار عملیات اجرایی ۱۰۳ کیلیومتر خط راه آهن در قالب قطعه ۱۶ از کریدور راه آهن شرق به طول ۳۲ کیلومتر و همچنین ۷۱ کیلیومتر خط آنتنی فردوس به جزین در استان آغاز شد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه موتور محرکه اجرای پروژه حیاتی و کلان راه آهن اخذ ۲ مصوبه هیات وزیران در طول سه ماه بوده است گفت: این مهم نیز با پیگیریهای استاندار محقق و منجر به اختصاص چهار هزار میلیارد تومان اعتبار در قالب فاینانس داخلی برای اتصال بیرجند به شبکه راه آهن سراسری و ۷۰۰ میلیون یورو فاینانس خارجی برای احداث راه آهن زاهدان به بیرجند شد.
وی اظهار داشت: این موضوع به طور حتم بر سرعت عملیات اجرایی طرح میافزاید تا بعد از گذشت سالها صدای سوت قطار در خراسان جنوبی به صدا درآید.
جعفری یادآور شد: تا قبل از سال ۹۷ تمام مراکز استانهای کشور یا از خط ریلی برخوردار بودند یا پروژه در دست اجرا داشتند لذا با آغاز عملیات اجرایی طرحهای راه آهن در خراسان جنوبی، بیرجند نیز به عنوان آخرین مرکز استان به خط ریلی سراسری متصل خواهد شد.
وی با اشاره به چهار برنامه دولت تدبیر و امید برای تامین زمین و مسکن مورد نیاز مردم گفت: نوسازی و بهسازی بافتهای ناکارآمد شهری، تامین مسکن اقشار کم درآمد، تامین مسکن خانه اولیها و نوسازی و بهسازی مسکن روستایی از جمله این طرحها است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: براساس پیگیریهای صورت گرفته از سوی مقام عالی دولت در استان، خراسان جنوبی یکی از پنج استان پیشتاز در خانه دار شدن مردم از طریق تامین زمین بوده که در همین راستا مرداد امسال عملیات تامین زمین مناسب برای ساخت ۱۲ هزار و ۲۵۰ واحد مسکونی در استان آغاز شد.
وی با تاکید بر اینکه در طرح اقدام ملی نیز مشکل تامین زمین وجود ندارد افزود: عملیات آماده سازی یا تهیه طرح برای ۴۷۷ هکتار در شهرستان بیرجند، ۷۶ هکتار در شهرستان طبس، ۳۵ هکتار در شهرستان فردوس و ۱۰ هکتار در شهرسان سرایان انجام گرفته است.
جعفری با اشاره به نیاز سالانه یک هزار و ۴۵۰ واحد مسکونی در استان گفت: براساس پیش بینی جمعیت تا سال ۱۴۰۰ در قالب طرح اقدام ملی برنامههای دولت برای خانه دار شدن مردم دنبال میشود.
وی از پیشبینی ساخت چهار هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی در قالب طرح اقدام ملی تولید مسکن خبر داد و افزود: از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ واحد سهمیه عمومی، یک هزار واحد توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و مابقی در قالب تفاهم نامه با خیران و آموزش و پرورش و نیروهای مسلح ساخته میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی از ثبت نام ۲ هزار و ۴۶۸ نفر در طرح اقدام ملی خبر داد و گفت: یک هزار و ۳۸۲ نفر از شهرستان بیرجند بودند و در کل استان حدود ۷۰۰ نفر فرم جیم آنها قرمز است.
نظر شما