« عبدالباری عطوان » سردبیر روزنامه رأی الیوم در سرمقاله امروز ( شنبه ) خود ضمن اعلام این مطلب افزود: « بشار اسد » رئیس جمهور سوریه تقریبا یک ماه پیش در گفت وگو با شبکه تلویزیونی روسیا الیوم اعلام کرد که توان نبرد با آمریکا به عنوان اشغالگر چاه های نفت در شرق دیرالزور را ندارد اما احتمال می دهد با توسل جستن به نیروهای مقاومت علیه نظامیان اشغالگر آمریکایی حملات پارتیزانی انجام دهد؛ درست همانند آنچه که در عراق روی داد.
خبرگزاری های جهان دیروز جمعه از حمله موشکی طرف های ناشناس به پایگاه نظامی آمریکا در میدان نفتی سوریه در شرق فرات خبر دادند و چند روز قبل از آن جنگنده های ارتش سوریه پالایشگاه های نفت به سرقت رفته سوریه واقع در حومه جرابلس و دروازه شرقی حلب را بمباران کردند. این میدان ها هم اکنون در اختیار گروه تروریستی به اصطلاح « ارتش ملی سوریه » است که مورد حمایت نیروهای ترکیه قرار دارد و در نتیجه این اقدام منحصر به فرد شماری از عناصر گروه یاد شده کشته و یا زخمی شدند.
عطوان معتقد است که سوریه با دو حمله یاد شده نبرد خود را برای پیشگیری از سرقت و قاچاق نفت خود آغاز کرده است .
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با افتخار از تسلط آمریکا بر چاه های نفت سوریه سخن به میان آورد و اعلام کرد که در نظر دارد بخشی از درآمد حاصل از فروش نفت مسروقه را در اختیار تشکیلات شبه نظامی کردهای سوریه قرار دهد.
از سوی دیگر مُردخای، بازرگان اسراییلی دو هفته پیش در گفت وگو با روزنامه « اسراییل هیوم » تاکید کرد که شرکت متبوع وی در زمینه حفاری و استخراج نفت در شمال شرق سوریه با تشکیلات خودگردان کردها در شمال شرق سوریه قرارداد بسته است. مردخای اعلام کرد که می خواهد مانع از دستیابی دولت سوریه به درآمد حاصل از فروش نفت این کشور شود.
بر اساس این گزارش، نفت به سرقت رفته از چاه های یاد شده سوریه روزانه ۱۲۵ هزار بشکه است و در صورت شکل گیری فرآیند بهینه سازی چاه ها و استفاده از تجهیزات مدرن ممکن است که رقم یاد شده به ۴۰۰ هزار بشکه در روز برسد. درآمد حاصل از فروش نفت یاد شده در حال حاضر ماهانه تقریبا ۳۶ میلیون دلار است.
این چاه ها قبل از شکست داعش به مدت بیش از سه سال در اختیار این گروه تروریستی قرار داشت که شهر « رقه » را به عنوان پایتخت خود در سوریه برگزیده بود.
این تحلیل گر سرشناس مسائل سیاسی جهان عرب با پیش بینی اینکه دومین مرحله از نبرد در سوریه و عراق در «مناطق مرزی دو کشور پیرامون میدان های نفت و گاز و پایگاه های نظامی آمریکا» جریان خواهد داشت ، اظهار داشت: این امر ما را به یاد جنگ های پارتیزانی مقاومت عراق علیه اشغالگران آمریکایی می اندازد که در نتیجه آن تقریبا ۵۰۰ هزار سرباز آمریکایی و مزدوران وابسته به آمریکا کشته و تقریبا ۳۲ هزار تن دیگر زخمی شدند و همین امر باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا را وداشت تا تمامی نیروهای کشورش را تا پایان سال ۲۰۱۱ از عراق خارج کند.
عطوان با اشاره به سفر غیرمنتظره سرلشکر علی المملوک رئیس دفتر امنیت ملی سوریه به منطقه شمال شرق این کشور و دیدارش با شخصیت های برجسته عشایر عرق در فرودگاه قامشلی گفت: دمشق با این اقدام می خواهد نقش عشایر را در حمایت از منطقه یاد شده فعال کند و از شکل گیری منطقه پرواز ممنوع توسط ترکیه و حضور گروه های تروریستی در آن جلوگیری کند. در واقع سفر المملوک زمینه ساز بازپس گیری شرق فرات و چاه های نفت آن است.
سردبیر رأی الیوم همچنین پیش بینی کرد که ارتش سوریه با حمایت یگان های مقاومت و نیروهای الحشد الشعبی عراق حاکمیت ملی سوریه بر سراسر منطقه شرق فرات را بازپس خواهد گرفت و نیروهای آمریکایی را وادار به عقب نشینی از آن خواهد کرد همچنانکه توانست ظرف هشت سال گذشته بخش عمده سرزمین سوریه را بازپس گیرد.
۱۴۸۷
نظر شما