حمید کارگر روز شنبه در ششمین همایش گره طلایی استاد علی رشتی زاده در تالار مرکزی شهر قم اظهار داشت: وضعیت فعلی فرش کشور بسیار هشدارآمیز است و خیلی خوب نیست.
وی بیان داشت: فرش دستباف در مقاطع مختلف افتوخیزهایی را داشته و هرازگاهی یک عامل بیرونی به نام تحریم فشارهایی را وارد کرده و کاهش صادرات را تجربه کردیم و هنگامی نیز که تحریم برداشتهشده رشد صادرات را شاهد بودیم.
وی خاطرنشان کرد:درحالیکه در پایان سال ۹۶ میزان صادرات فرش از کشور ۴۲۶ میلیون دلار بود این رقم در پایان سال گذشته به ۲۳۸ میلیون دلار رسید.
وی وضعیت صادرات فرش کشور در سال جاری را خوب ندانست و گفت: طبق اعلام گمرک کشور میزان صادرات فرش در نیمه نخست سال جاری تنها ۳۰ میلیون دلار بوده و این به معنای هشدار میباشد.
کارگر با اذعان به اینکه باید برای هماوردی با رقیبان و همچنین حفظ و توسعه بازار موجود به فکر باشیم، بیان کرد: شاید در خصوص یک عامل بیرونی مانند تحریم نتوانیم کاری کنیم هرچند در سطح سیاسی و دیپلماسی نیز میشود اقدامی را انجام داد، ولی در مورد خودتحریمی ها و انواع فشارهایی که در داخل بر خودمان تحمیل میکنیم، امکان اتخاذ تدابیر لازم برای گذر از این مشکلها وجود دارد.
ششمین همایش گره طلایی رشتی زاده با حضور جمعی از فعالان و هنرمندان فرش قم و برخی استانهای کشور ترتیب یافت و طی آن هفت تن از ممتازین این عرصه تجلیل شدند.
استاد علی رشتی زاده از هنرمندان برجسته کشور در حوزه فرش بود که در مهرماه سال ۹۳ و در سن ۹۱ سالگی درگذشت.
قم مهمترین مرکز تولید فرش ابریشم دستباف کشور است و بیش از ۹۰ درصد فرش دستباف تولیدشده در این استان به کشورهای مختلف صادر میشود، سالانه بهطور میانگین ۴۰ هزار مترمربع فرش ابریشم دستباف در قم تولید و در سال حدود ۱۰ میلیون دلار فرش از استان صادر میشود.
۲۷ هزار بافنده، ۳۵۰ واحد تولیدی، ۱۳۰ واحد فروش، ۱۰ کارگاه رنگرزی، ۴۰ کارگاه قالیشویی و ۳۱ کارگاه تعمیر و مرمت، تحت نظارت اتحادیه فرش دستباف قم فعالیت میکنند، همچنین انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش قم دارای ۲۰۰ عضو و اتحادیه تعاونیهای تولیدکننده فرش دستباف روستایی استان قم دارای پنج هزار بافنده است.
اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم و شرکت سهامی فرش قم با ۵۰۰ خانوار قالیباف زیر پوشش از دیگر بخشهای فعال در حوزه فرش دستباف است.
نظر شما