چهره‌های جدید از سلایق مختلف در میدان رقابت انتخاباتی فارس

شیراز-ایرنا- نخستین گام برای برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با نام‌نویسی از داوطلبان برداشته شد که به اعتقاد برخی چهره‌های حزبی و سیاسی استان فارس هرچند برخی چهره‌های شناخته‌شده در میان اسامی کمتر دیده می‌شود اما حضور چهره‌های جدید از سلایق سیاسی مختلف می‌تواند نویدبخش حرف و سخن نو در انتخابات پیش رو باشد.

بنا بر آخرین اظهارنظر رییس ستاد انتخابات استان فارس، پرونده نام‌نویسی داوطلبان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با نام‌نویسی ۹۱۲ داوطلب در ۱۴ حوزه انتخابیه بسته شد و در حال حاضر گام دوم انتخابات برای بررسی صلاحیت داوطلبان از سوی هیات های اجرایی آغاز شده است.
برخی فعالان سیاسی و حزبی اصولگرا و اصلاح‌طلب استان فارس در گفت و گو با ایرنا با اشاره به چهره‌های داوطلب در رقابت انتخاباتی دوم اسفندماه ۹۸، تاکید کردند:  می‌توان با انجام برخی اقدامات زمینه‌ را برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فراهم کرد.

اعلام داوطلبی افراد از سلایق مختلف
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محی‌الدین طاهری دبیرجامعه روحانیت شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: براساس اطلاعات بدست آمده افرادی از سلایق مختلف سیاسی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نام‌نویسی کردند.
وی با بیان اینکه برای مشارکت مردم در انتخابات به نوعی فعالیت‌هایی از سوی بخش‌ها و گروه‌های مختلف انجام خواهد شد، افزود: مردم نسبت به گذشته روشن‌تر شده‌اند و با شعار نمی‌توان آنان را پای صندوق رای ‌آورد.
وی ادامه داد: با توجه به اتفاقات رخ داده در کشور، چهره و حقیقت افراد برای مردم مشخص شده است، اگر داوطلبان انتخابات مجلس پس از تایید صلاحیت، حقایق را به مردم بگویند و بدون حاشیه در میدان رقابت حاضر شوند مردم نیز مشارکت خوبی در انتخابات خواهند داشت.
دبیر جامعه روحانیت شیراز گفت: نامزدهای انتخابات پیش‌رو باید از دادن شعارهایی که ربطی به نمایندگی مجلس شورای اسلامی ندارد خودداری کنند چرا که مردم علاقه‌ای به شعار دادن ندارند و از نمایندگان مجلس اقدام عملی می‌خواهند، اقدامی که ارزش‌ها را حفظ کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری جایگاه مجلس را زمینه‌ساز تقویت رویکردها به حضور افراد در خانه ملت دانست و گفت:‌ زمانی که این جایگاه تضعیف شود، افراد شاخص و توانمند که می توانند کارهای بزرگی انجام دهند، کمتر به میدان می‌آیند.
وی ادامه داد: وقتی پول‌هایی که بخشی از آن‌ها پاک نیست به ستادهای انتخاباتی می‌آید و لیست‌هایی تشکیل می شود که پشتوانه آن بحث سیاسی و مالی است، افراد شاخص و توانمند خیلی جلو نمی‌آیند و به عرصه انتخابات وارد نمی‌شوند.
وی تقویت جایگاه مجلس شورای اسلامی را خواستار شد و اضافه کرد: انتظار از مجلس این است که در راس امور قرار داشته باشد.

توجه به معیشت مردم می‌تواند نشاط آفرین باشد 
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به جایگاه بسیار مهم وتأثیر گذار مجلس شورای اسلامی در عرصه تصمیم سازی‌ها وتقویت اقتدار مردمی نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: مجلس  باید در راس امور باشداما در برخی موارد در جریان امور نیز قرار ندارد و شاید این مساله و شرایط سیاسی کشور باعث شد تا کیفیت نام ‌نویسی افراد در انتخابات پیش‌رو نسبت به انتخابات دوره گذشته کاهش پیدا کند.
جمیله کریمی گفت: یکی از اقدامات که می‌تواند در جلب اعتماد مردم و تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات موثر باشد اقداماتی است که می‌توانند در معیشت مردم تاثیرگذار باشد.
کریمی افزود: اقدام دیگر به نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان بازمی‌گردد که انتظار است این اقدام در چارچوب قانون اساسی صورت بگیرد، این رخداد می‌تواند فضای سیاسی را تغییر دهد و مردم احساس کنند حضور و مشارکت آنان در انتخابات می‌تواند منجر به تغییر در زندگی آنان شود.
وی ادامه داد: اگر چنین اتفاقی بیفتد می‌تواند فضای انتخابات را به طرف حضور بیشتر مردم در پای صندوق‌های رای سوق دهد.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس گفت: به عنوان یک جریان سیاسی زمانی می‌توانیم مشارکت مردم را در انتخابات جلب کنیم که بتوانیم نیروهای حداکثری خود را به مردم معرفی کنیم.
کریمی اضافه کرد: به عنوان نیروی اصلاح‌طلب که خود را در چارچوب نظام می‌دانیم، بر این باوریم که  جلب اعتماد مردم و بازتولید امید مردم با انتخاباتی عادلانه و قانونی و مشارکت آحاد مردم قابل تحقق هست.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه همه باید به دنبال برگزاری یک انتخابات سالم و قانونمند در کشور باشیم، افزود: تمکین به قانون از سوی تمام مراجع و دست‌اندرکاران ضامن سلامت انتخابات خواهد بود که این تضمین در میزان مشارکت مردم تاثیرگذار خواهد بود.

استان فارس با  ۳۶ شهرستان دارای ۱۸ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است.
حوزه انتخابیه شهرستان های شیراز و زرقان شامل ساکنان بخش مرکزی شیراز و بخش ارژن و شهرستان زرقان چهار نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند و ۱۴ نماینده دیگر مربوط به سایر شهرستان‌های فارس هستند.
نخستین انتخابات میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به همراه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دوم اسفندماه ۹۸ برگزار خواهد شد و مردم فارس یکی از نمایندگان خود را به جای مرحوم آیت‌الله اسدالله ایمانی که اردیبهشت ۹۷ دعوت حق را لبیک گفت انتخاب خواهند کرد.

اخبار مرتبط