۱۷ آذر ۱۳۹۸، ۲۱:۲۲
کد خبرنگار: 1913
کد خبر: 83586649
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جوانان لبنان تشکیل دولت پاکدست را خواستار شدند

۱۷ آذر ۱۳۹۸، ۲۱:۲۲
کد خبر: 83586649
جوانان لبنان تشکیل دولت پاکدست را خواستار شدند

بیروت- ایرنا- صدها تن از جوانان معترض لبنانی در پنجاه و دومین روز آغاز جنبش اصلاحی این کشور، یکشنبه شب در میدان «ریاض الصلح» در مرکز بیروت گرد هم آمدند و بار دیگر خواستار تشکیل دولت پاکدست و ضد فساد شدند.

به گزارش رسانه های لبنان از جمله کانال خبری لبنان ۲۴، شماری از جوانان با برداشتن موانع آهنی و درگیر شدن با نیروهای ارتش، قصد ورود به صحن بیرونی ساختمان مجلس ملی این کشور در میدان «النجمه» را داشتند که این نیروها مانع ورود آنان شدند.

عصر یکشنبه نیز تعدادی از جوانان در اعتراض به وضع موجود، کوشیدند وارد صحن بیرونی مجلس بشوند که نیروهای ارتش، پنج نفر از آنان را بازداشت کردند.  

گردهمایی اعتراضی جوانان معترض، یک ساعت پس از انصراف «سمیرالخطیب» از نامزدی پست نخست وزیری اتفاق افتاد.

وی، پس از آن که شیخ «عبداللطیف دریان» مفتی اهل سنت لبنان از نامزدی «سعد حریری» برای تشکیل دولت جدید پشتیبانی کرد، از پذیرش این مسؤولیت عذرخواهی کرد.

با این همه، یکشنبه شب گردهمایی حمایت از الخطیب در زادگاهش در شهرک «مزبود» در اقلیم الخَرّوب در جنوب شرقی لبنان و حمایت از «دریان» جلوی دارالفتوای اهل سنت در بیروت برگزار شد.

مفتی لبنان پس از رایزنی با شخصیت های اهل سنت به این جمع بندی رسید که حریری بار دیگر کابینه ای با حضور فن سالاران (تکنوکرات ها) تشکیل دهد و طرح اصلاحات اقتصادی خود را اجرا کند.

سعد حریری در هفتم آبان گذشته از سمت خویش استعفا کرد. اکنون طرح بازگرداندن وی به جایگاه سابقش– به دلیل ارتباطات منطقه ای و بین المللی او- بیشترین طرفدار را میان مقام های سیاسی و حزبی لبنان دارد.

قرار است روز دوشنبه هجدهم آذر رایزنی های نمایندگان مجلس و ریاست جمهوری برای مکلف و موظف کردن نامزد نخست وزیری به تشکیل کابینه جدید انجام شود.

تلویزیون ال.‌بی.‌سی لبنان یکشنبه شب به نقل از منابع مطلع گزارش کرد که ممکن است زمان این رایزنی ها به تعویق بیفتد تا فرصت توافق اولیه با حریری برای تشکیل کابینه فراهم شود.

از ۲۵ مهر سال جاری تاکنون هزاران نفر از طبقه فقیر جامعه لبنان، جوانان و فعالان مدنی، دانشجویان و معلمان دانشگاه ها و مدارس خصوصی و دولتی در اعتراض به ساختار سیاسی، سوء مدیریت و فساد مقام‌ها، بیکاری، گرانی، تورم، کاهش ارزش پول ملی (لیره) و کافی نبودن حقوق و مزایا، در شهرهای مختلف این کشور تجمع و تحصن کرده اند.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha